Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Σκέψεις για Super League… τριημέρου

Σκέψεις για Super League… τριημέρου

0
super_league_001-empros

Τις σκέψεις της Super League και της Nova για το ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνων της Super League και τη Δευτέρα, εξέφρασε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Γ. Μποροβήλος.
Το συνδρομητικό κανάλι της Nova που φέτος θα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα όλων των ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος παρουσιάζεται θετικό σε αυτό το ενδεχόμενο καθώς θεωρεί ότι θα αυξήσει τη θεαματικότητα, μιας και εκτός των αγώνων που θα έχει στο πρόγραμμα για Σάββατο και Κυριακή, θα υπάρχει η δυνατότητα και για έναν τη Δευτέρα, όταν βέβαια το επιτρέπουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ομάδων.
Επίσης υπάρχει σκέψη για να μεταδίδονται απευθείας και ορισμένοι αγώνες του πρωταθλήματος Νέων που θα παρουσιάζουν ενδιαφέρον.
Ο κ. Μποροβήλος πάντως ξεκαθάρισε ότι όλα αυτά είναι προς το παρόν σκέψεις και οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν αργότερα, όταν ξεκαθαρίσουν και οι προκρίσεις των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ανακοινωθεί το αντίστοιχο
πρόγραμμα σε Champions League και Europa League.
Από την πλευρά μας να σημειώσουμε ότι ανάλογες «Δευτεριάτικες» μεταδόσεις συνηθίζονται σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία), όμως εκεί υπάρχει η δυνατότητα για να διεξαχθούν αναμετρήσεις ανάμεσα σε ισχυρούς και «εμπορικούς» αντιπάλους. Στην περίπτωση της Ελλάδας, εάν ισχύσει το παραπάνω σενάριο και με δεδομένα ότι τα «ντέρμπι» θα πραγματοποιούνται Σάββατο ή Κυριακή που ούτως ή άλλως η τηλεθέαση είναι αυξημένη και οι ομάδες που θα έχουν ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν θα αγωνίζονται τη Δευτέρα, το πιθανότερο είναι να προγραμματίζονται για τη συγκεκριμένη ημέρα αναμετρήσεις ανάμεσα σε «μικρομεσαίες» ομάδες που θα… ταλαιπωρούν το φίλαθλο κοινό και τους τηλεθεατές παρά θα το ¨καθηλώνουν¨ στις τηλεοράσεις τους.  
Δανεικός στην Κύπρο ο Σταθάκης  
Στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Παραλίμνι βρήκε ο Σταύρος Σταθάκης την ομάδα που θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά. Ο 24χρονος αμυντικός της Skoda Ξάνθη θα παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στην κυπριακή ομάδα για ένα χρόνο, καθώς όπως ήταν γνωστό δεν υπολογίζονταν για την ερχόμενη χρονιά από το Μαρίνο Ουζουνίδη κι έτσι αποφασίστηκε ο δανεισμός του, ώστε να βρίσκεται σε φόρμα και αγωνιστική δράση.
Ο Σταύρος Σταθάκης αγωνίστηκε από το 2004 μέχρι το 2007 στην ΠΑΕ Θράκη, με την οποία είχε 54 συμμετοχές και σημείωσε εννέα τέρματα. Στη συνέχεια πήρε μετεγγραφή για την Ξάνθη, όπου σε 29 παιγνίδια πέτυχε τρία γκολ. Πέρσι είχε 7 συμμετοχές (σε πρωτάθλημα/κύπελλο).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόκτηση του Σταθάκη θα είναι η 17η(!) μεταγραφή για τον κυπριακό σύλλογο της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου στην τρέχουσα μετεγγραφική σεζόν, ενώ χθες αναμενόταν η άφιξη του αμυντικού της Ξάνθης στην Κύπρο για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ενσωματωθεί στην προετοιμασία.  
Συνεργασία με ΑΕ Πάφου  
Εν τω μεταξύ η Skoda Ξάνθη είναι σε συζητήσεις με την ομάδα της ΑΕ Πάφου έτσι ώστε να υπάρξει μία πιο στενή συνεργασία των δύο ομάδων κυρίως σε επίπεδο τμημάτων υποδομής.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ξάνθη είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους ανθρώπους της ΑΕ Πάφου για συνεργασία σε διάφορους τομείς με επίκεντρο όμως τις Ακαδημίες και την αξιοποίηση νεαρών παικτών.
Πιο συγκεκριμένα γίνεται κουβέντα έτσι ώστε ταλαντούχα παιδιά από την ΑΕΠ να εντάσσονται στις υποδομές της ελληνικής ομάδας και το αντίθετο αλλά και να γίνεται ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ποδοσφαιρικού προγραμματισμού. Βέβαια όλα αυτά είναι ακόμα υπό συζήτηση, ενώ οι αποφάσεις αναμένονται σήμερα, οπότε και θα αποχωρήσει από το αθλητικό κέντρο της ΠΑΕ στα Πηγάδια η κυπριακή ομάδα που πραγματοποίησε εδώ την προετοιμασία της.
Να υπενθυμίσουμε ότι στο φιλικό της περασμένης Παρασκευής ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν σημειώθηκαν τέρματα καθώς Ξάνθη – ΑΕ Πάφου έμειναν στο 0-0, με τους δύο προπονητές (Μαρίνος Ουζουνίδης – Γιάννης Τοπαλίδης) να δοκιμάζουν αρκετούς παίκτες και σχήματα ώστε να σχηματίσουν μία καλύτερη άποψη σχετικά με την αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών τους.
Στο φιλικό Ξάνθη – Πάφος οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τους:
Skoda Ξάνθη: Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Κομεσίδης, Βασιλακάκης, Ντάνι, Μάνταλος, Κούτεβ, Μαρσελίνιο, Ονουάτσι. Έπαιξαν και οι: Βάλλας, Μαρκόφσκι, Πλατέλλας, Γκατσολάρι, Τριάδης, Τορομανίδης, Νάκας, Γούτας.
Α.Ε. Πάφου: Σέμποκ, Ιωάννου, Γαρπόζης, Πετκάκης, Κακογιάννης, Σερτσάο Λουίς, Κοιλιάρας, Γκρούλιτς, Μελισσάς, Σάουλο, Καντρεζίνιο. Έπαιξαν και οι: Ασπρογένους, Χριστοφή, Δημητρίου, Ταλ, Ευθυμίου, Σάββα, Δημοσθένους, Μιγκέλ Βάργκας, Σίλας, Φιλίππου, Λουκά, Φυλάκτου, Ντέκο, Βαρναβίδης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …