Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα ΣΕΚΑΠ: Ή πωλείται ή κλείνει

ΣΕΚΑΠ: Ή πωλείται ή κλείνει

0
sekap-empros

Αυτό ξεκαθάρισαν οι εκπρόσωποι της ΑΤΕ στη σύσκεψη στην Αθήνα

Θα επιχειρήσουν νέο διαγωνισμό αφού πάρουν το «πράσινο φως» από το υπ. Οικονομικών

Στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της βρίσκεται η ΣΕΚΑΠ αφού το μέλλον δείχνει τόσο αβέβαιο όσο ποτέ. Με ζημιογόνο χρήση στην πλάτη της, με μεγάλη έλλειψη ρευστότητας, μ’ ένα διαγωνισμό που έληξε πριν καρποφορήσει και τους ενδιαφερόμενους να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους, και μια ΑΤΕ να ξεκαθαρίζει ότι πρέπει επειγόντως να απαλλαγεί απ’ αυτή,  η ΣΕΚΑΠ σήμερα βρίσκεται στο μεταίχμιο μεταξύ «φθοράς και αφθαρσίας», αντιμετωπίζοντας πολύ κοντά τον κίνδυνο της πτώχευσης αν δεν βρεθεί άμεσα αγοραστής.

Δεν απέκλεισαν το σενάριο της πτώχευσης
Γνωρίζοντας αυτό οι εργαζόμενοι που νιώθουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στο πετσί» τους την κατάσταση της εταιρείας ανέλαβαν την πρωτοβουλία να …σύρουν τους μετόχους σε μια συνάντηση ώστε να τους θέσουν προ των ευθυνών τους. Στα πλαίσια αυτού του στόχου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση την Τρίτη στην Αθήνα μεταξύ των εκπροσώπων της ΑΤΕ κ. Κολιάτσα και κ. Ξανάλατου(νομικού συμβούλου) του εκπροσώπου της ΣΕΚΕ κ., Θωμά Ιωαννίδη, του εκπροσώπου του συνεταιρισμού εργαζομένων κ. Νίκου Παπαβασιλείου και των σωματείων κ. Γαβριηλίδη και Ζαπτή καθώς επίσης και με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Πράτσο, τον αντιπρόεδρο κ. Κουτσογιώργο και τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Μπίτο.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι εκπρόσωποι της ΑΤΕ τα είπαν «έξω απ’ τα δόντια» και συγκεκριμένα ότι στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης πρέπει η ΑΤΕ το συντομότερο να απεγκλωβιστεί από τις θυγατρικές της και κατά συνέπεια δεν απομένει άλλος δρόμος από την πώληση των μετοχών της. Ή πωλείται ή κλείνει ήταν το δίλημμα που έθεσαν και διευκρίνισαν ότι ο διαγωνισμός έληξε από την στιγμή που έφυγε ο Ινδικός όμιλος και  επέρριψαν ευθύνες στη ΣΕΚΕ γι αυτή την αποχώρηση. Διευκρίνισαν ότι έτσι όπως έχει η κατάσταση δεν αποκλείουν το σενάριο της πτώχευσης και ως ύστατη προσπάθεια συμφώνησαν να ζητήσουν παράταση ενός διμήνου για να επαναπροκηρύξουν διαγωνισμό και για το σκοπό αυτό προτίθενται να αποτανθούν στο υπουργείο Οικονομιών.

Οι εργαζόμενοι πιέζουν να τα βρουν μεταξύ τους οι μέτοχοι
Απ’ την πλευρά τους οι εργαζόμενοι έθεσαν θέμα ασυνεννοησίας των μετόχων που όπως τόνισαν ευθύνεται και  για  το ναυάγιο του διαγωνισμού και ζήτησαν να τα βρουν οι μέτοχοι μεταξύ τους και να στηρίξουν τη ΣΕΚΑΠ ορίζοντας άμεσα ένα νέο διοικητικό συμβούλιο. Είπαν ότι πρέπει οι μέτοχοι ν’ αναλάβουν τις ευθύνες απέναντι στην εταιρεία και στους εργαζόμενους και αν την πωλήσουν να μην το κάνουν εν μια νυκτί αλλά να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και τη συνέχιση της λειτουργίας της. Έτσι αυτό  που επετεύχθη από τη συνάντηση κορυφής που οφείλεται σε πρωτοβουλία των εργαζομένων ήταν ότι θα αρχίσουν μια προσπάθεια για πώληση της εταιρείας μέσω νέου διαγωνισμού αφού πάρουν το «πράσινο φως» από το υπουργείο Οικονομικών.
Την Τετάρτη 11 Ιουλίου οι πρόεδροι των σωματείων κύριοι Γαβριηλίδης και Ζαπτής  ενημέρωσαν τους εργαζομένους για τα αποτελέσματα της σύσκεψης. Αυτό που επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων είναι η έντονη ανησυχία και η αγωνία για το μέλλον της εταιρείας και κατ’ επέκταση του δικού τους σ’ αυτή!  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικά κυλικεία: Νέα δεδομένα με επίκεντρο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το έργο θα αναλάβει η νεοσύστατη Εθνική Επιτροπή Διατροφής Τα τρόφιμα που πωλούνται στα σχ…