Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εγκλωβισμένοι στους καταρράκτες του Λειβαδίτη

Εγκλωβισμένοι στους καταρράκτες του Λειβαδίτη

0
kataraktis-empros

Ομάδα 4 νεαρών εγκλωβίστηκε όταν αναρριχήθηκε σε βράχο 4 – 5 μέτρων
και άρχισε να βρέχει…

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής Ξάνθης με 12 άνδρες που τους απεγκλώβισε σ’ ένα μισάωρο
 
Παρ’ ολίγον να τους βγει «ξινή» η βόλτα τους στους καταρράκτες του Λειβαδίτη αφού δεν προνόησαν να είναι περισσότερο εξοπλισμένοι για τέτοιες …αποστολές!
Το βέβαιο είναι όμως ότι έβγαλαν τις καλύτερε φωτογραφίες από ψηλά όπου έμειναν …κρεμασμένοι μέχρι να’ ρθει η Πυροσβεστική Ξάνθης να τους απεγκλωβίσει, ενώ παράλληλα πήραν το μάθημά τους… να μην ανταγωνίζονται τη φύση!

Τους έπιασε βροχή ενώ ήταν κρεμασμένοι στο βράχο
Μια ομάδα περιηγητών και συγκεκριμένα 2 άντρες 23 και 24 ετών και 2 γυναίκες 24 και 25 ετών επισκέπτες στο νομό, ξεκίνησαν την περιήγησή τους στους καταρράκτες του Λειβαδίτη την Τρίτη 10 Ιουλίου το πρωί. Η μοναδική ομορφιά του καταρράκτη τους μάγεψε και  αποφάσισαν να την αποθανατίσουν από ψηλά αποτολμώντας να αναρριχηθούν στο βράχο δίπλα στον καταρράκτη ύψους 4 – 5 – μέτρων. Η αναρρίχηση ήταν σχετικά εύκολη παρά το γεγονός ότι δεν είχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό (σκοινιά, κατάλληλα ρούχα και παπούτσια). Πάνω όμως που έφτασαν ως ένα σημείο έπιασε το μπουρίνι με αποτέλεσμα ο απόκρημνο βράχος να γίνει ολισθηρός και ιδιαίτερα επικίνδυνος., Κι έτσι απέμειναν κρεμασμένοι να περιμένουν βοήθεια αφού δεν μπορούσαν ν’ ανεβούν ούτε να κατεβούν. Η κατάσταση άρχισε να γίνεται δύσκολη αφού τα κινητά δεν είχαν σήμα και άρχισε να κάνει κρύο λόγω της βροχής κα του ιδιαίτερου μικροκλίματος της περιοχής των καταρρακτών. Άρχισαν λοιπόν να καλούν σε βοήθεια…

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής με 12 άνδρες
Για καλή τους τύχη στην περιοχή βρέθηκε ένας επίσης περιηγητής που τους άκουσε και πλησίασε. Βλέποντας ότι ο ίδιος δεν μπορεί να τους βοηθήσει απομακρύνθηκε από το σημείο, ανέβηκε το μονοπάτι και βγήκε στο δρόμο προκειμένου να μπορέσει να ειδοποιήσει από το κινητό του την Πυροσβεστική, όπως και έκανε. Στις 4 το απόγευμα η Πυροσβεστική Ξάνθης δέχτηκε κλήση για βοήθεια και αμέσως κινητοποιήθηκε η υπηρεσία ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της 4ης ΕΜΑΚ που όμως τελικά δεν χρειάστηκε, όπως μας πληροφορεί ο  Διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης κ. Δημήτρης Γενιτζές. Δύναμη με 12 άνδρες από το τμήμα καταδρομών της Πυροσβεστικής μετέβη στην περιοχή και περίπου σε ένα μισάωρο απεγκλώβισαν τους νεαρούς οι οποίοι και είναι σε άριστη κατάσταση ενώ αμέσως μετά αποχώρησαν από την περιοχή. Ο κ. Γενιτζές  εφιστά την προσοχή των περιηγητών και τους συμβουλεύει τουλάχιστον να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό όταν προβαίνουν σε αναρριχήσεις ή άλλα extreme sport.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…