Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Οι Τούρκοι στέλνουν τον Μάρεκ Τσεχ στην Ξάνθη!

Οι Τούρκοι στέλνουν τον Μάρεκ Τσεχ στην Ξάνθη!

0
marek_tsex-empros

Στην Τράμπζονσπορ αγωνίστηκε πέρσι ο Σλοβάκος αμυντικός

 
Μόνο με «υπέρβαση» θα μπορέσει να τον αποκτήσει η ξανθιώτικη ομάδα    

     
Ένα «τρελό» σενάριο είδε το φως της δημοσιότητας χθες στην Τουρκία καθώς τα ΜΜΕ της γειτονικής μας χώρας θέλουν τον Σλοβάκο αμυντικό (αριστερό μπακ) Μάρεκ Τσεχ να βρίσκεται στο ¨στόχαστρο¨ της Skoda Ξάνθη!
Να σημειώσουμε ότι στον ποδοσφαιρικό ¨χάρτη¨ υπάρχουν δύο γνωστοί, συνονόματοι Μάρεκ Τσεχ. Πρόκειται για τον 36χρονο Τσέχο τερματοφύλακα με καριέρα σε ομάδες της πατρίδας του και τον 29χρονο Σλοβάκο αριστερό αμυντικό, ο οποίος πέρσι αγωνιζόταν στην Τραμπζονσπόρ και για τον οποίο φέρεται να ενδιαφέρεται η ξανθιώτικη ομάδα.  
Σπουδαία καριέρα για τον διεθνή Σλοβάκο  
Ο Σλοβάκος αστέρας που σύμφωνα με την «ilkhabergazete» βρίσκεται στο ¨στόχαστρο¨ της Skoda Ξάνθη κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση, όμως όχι και ακατόρθωτη υπό προϋποθέσεις.
Η καριέρα του φανερώνει ότι πρόκειται για έναν σπουδαίο παίκτη, καθώς μετά το ξεκίνημα του στην Ίντερ Μπρατισλάβας και την παραμονή του εκεί για μία τετραετία (2000-2004) όπου σημείωσε 71 συμμετοχές (1 γκολ), πήγε στην Σπάρτα Πράγας όπου έμεινε για ένα χρόνο σημειώνοντας 17 συμμετοχές.
Στη συνέχεια έκανε το μεγάλο άλμα με τη μεταγραφή του στην Πόρτο όπου είχε τρεις «γεμάτες» χρονιές (78 συμμετοχές/2 γκολ) και ισάριθμες κατακτήσεις του πορτογαλικού πρωταθλήματος, ενώ από εκεί μετεγγράφηκε στην αγγλική Γουέστ Μπρομ όπου έμεινε άλλες τρεις σεζόν (2008-2011) καταγράφοντας 54 συμμετοχές (2 γκολ). Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Τράμπζονσπορ η οποία πέρσι δαπάνησε 1.000.000 Ευρώ για να τον κάνει δικό της, ενώ με τη φανέλα της τουρκικής ομάδας αγωνίστηκε σε 30 ματς και πέτυχε ένα γκολ.
Ο σύλλογος της Τραπεζούντας ωστόσο σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ θέλει να αποδεσμεύσει τον διεθνή Σλοβάκο (51 συμμ/5 γκολ με την Εθνική) και, όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, προτάθηκε στην Skoda Ξάνθη, ενώ προσθέτει ότι για τον ίδιο ενδιαφέρεται άλλη μία ελληνική ομάδα, ο Π.Α.Ο.Κ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ύψους 1.83μ. Μάρεκ Τσεχ μπορεί να παίξει όλη την αριστερή πλευρά, τόσο ως αμυντικός, ως και ως μέσος – εξτρέμ, ενώ στην Εθνική Σλοβακίας υπήρξε συμπαίκτης με τον πρώην παίκτη της Ξάνθης, Ζντένο Στρμπα, όσο ο υψηλόσωμος αμυντικός μέσος αγωνιζόταν στην ξανθιώτικη ομάδα.  
«Τράμπα» με Μαρσελίνιο;  
Το ενδιαφέρον στοιχείο που μπορούμε να προσθέσουμε στο παραπάνω σενάριο, ώστε να αποκτήσει πιο ¨σταθερή¨ βάση, είναι το γεγονός ότι πριν λίγο καιρό από ομάδες της Τουρκίας υπήρξε ενδιαφέρον για τον Μαρσελίνιο κι έτσι, αν υποθέσουμε ότι η Skoda Ξάνθη θα κινηθεί για την υπέρβαση με τον Σλοβάκο μπακ – χαφ, θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό «ατού» τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό. Σύμφωνα με τα ίδια τουρκικά ΜΜΕ εξάλλου η Τραμπζονσπόρ που πέρσι τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος ¨ψάχνεται¨ για παίκτη στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, με τον Μαρσελίνιο να φαντάζει ιδανική λύση για τη περίπτωση.  
Άνετη «τριάρα» στο φιλικό με τη Ν. Σαλαμίνα  
Πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση, η Skoda Ξάνθη νίκησε το απόγευμα της Τρίτης την κυπριακή Ν. Σαλαμίνα στο 2ο φιλικό της. Η ανωτερότητα της ξανθιώτικης ομάδας ήταν εμφανής καθ’ όλη τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης, καθώς ακόμη και στο 2ο ημίχρονο όπου αγωνίστηκαν οι ¨ρεζέρβες¨ της Skoda Ξάνθη, οι Κύπριοι, που πραγματοποιούν την προετοιμασία τους στο αθλητικό κέντρο των Πηγαδίων δεν μπόρεσαν να παρουσιάσουν κάτι θετικό.
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη σκόραρε νωρίς στο παιχνίδι με τον Βαγγέλη Πλατέλλα στο 15’ και διπλασίασε τα τέρματα με τον Μαρσελίνιο στο 21’. Στην επανάληψη οι προπονητές των δύο ομάδων δοκίμασαν παίκτες και σχήματα και το φιλικό παιχνίδι έληξε με το τελικό 3-0 χάρη στο γκολ του Ρικάρντο Ντάνι στο 55ο λεπτό.
Η Skoda Ξάνθη ξεκίνησε με τους: Βιβιανί, Μπέρτο, Κομεσίδη, Βάλλα, Μπαξεβανίδη, Βασιλακάκη, Ντάνι, Μαρσελίνιο, Πλατέλλα, Μάνταλο, Μαρκόφσκι. Σαν αλλαγή αγωνίστηκαν οι: Ονουάτσι, Τορομανίδης, Ράνος, Τριάδης, Γούτας, Ζαρόπουλος, Νάκας, Κούτεβ, Δουμάνης, Γκατσολάρι, Φλίσκας, Αλτιπαρμακόφσκι.
Η Ν. Σαλαμίνα Αμμοχώστου του Νίκου Ανδρέου ξεκίνησε με τους: Κόβατς, Θεράποντος, Μπενίτεζ, Χατζηπαντελίδης, Μοντέστε, Σόουζα, Πιντσέλι, Οπέρ, Γκρίμς, Πέδρο Ζόρζε, Κάρολι. Έπαιξαν σαν αλλαγή και οι: Χατζηφραγκίσκου, Χέλιο, Σααβέντρα, Βέλκοβ, Τσιζνέφσκι, Αδάμου, Μοδέστου, Μουστάκας, Αγκμπο, Λαμπρόπουλος, Μοδέστος, Γεμπόα, Εγγλέζου, Γκρέι.
Ως γενικό συμπέρασμα, η Skoda Ξάνθη δείχνει ότι θα έχει και φέτος ένα αξιόμαχο και νεανικό σύνολο που θα μπορεί να ¨χτυπάει¨ όλα τα παιχνίδια και αυτό που λείπει είναι οι επιπλέον λύσεις σε δύο γραμμές. Στην άμυνα όπου χρειάζεται ένας κεντρικός και κυρίως ένας αριστερός πλάγιος, όπως και ένας επιθετικός που θα αποτελεί το ¨back up¨ του Μαρκόφσκι. Οι προσπάθειες και οι εμφανίσεις μέχρι τώρα πάντως κερδίζουν τη συμπάθεια και εμπιστοσύνη των φιλάθλων, καθώς οι 400 περίπου Ξανθιώτες που παρακολούθησαν το φιλικό της Τρίτης καταχειροκρότησαν στο τέλος εμφανώς ικανοποιημένοι.
Το πρόγραμμα προετοιμασίας συνεχίστηκε χθες με μία απογευματινή προπόνηση, για σήμερα είναι προγραμματισμένη ¨διπλή¨ (πρωί – απόγευμα), ενώ την Παρασκευή (27/07) στις 19:00 θα διεξαχθεί το 3ο φιλικό, αυτή τη φορά με την επίσης κυπριακή ΑΕ Πάφου.  
Ανανεώθηκε ο δανεισμός του Λαζαρίδη στη Νίκη Βόλου  
Ξανά στη Νίκη Βόλου, αλλά αυτή τη φορά σε μία κατηγορία παραπάνω θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά ο 20χρονος επιθετικός της Skoda Ξάνθη, Γιώργος Λαζαρίδης. Ο Λαζαρίδης βοήθησε πέρσι τη θεσσαλική ομάδα να προβιβαστεί από τη Γ’ Εθνική στη Β’, όπου θα συμμετέχει φέτος, σημειώνοντας 22 εμφανίσεις και 7 γκολ. Η Νίκη Βόλου ανακοίνωσε την ανανέωση του δανεισμού του παίκτη ευχαριστώντας παράλληλα την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη για τη συνεργασία και την παραχώρηση του.        
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …