Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Νίκη με 2-1 και ανατροπή στο φινάλε για την Ξάνθη στο τρίτο φιλικό

Νίκη με 2-1 και ανατροπή στο φινάλε για την Ξάνθη στο τρίτο φιλικό

0

Ενσωματώθηκε και ο Μεχντί Τερκί

Μία ακόμα νίκη για την Ξάνθη κατά την περίοδο της προετομασίας της στο Πράβετς. Αυτή τη φορά, η ομάδα του Κίκε Ραμίρεθ επικράτησε με 2-1 της Νέας Σαλαμίνας και τρίτωσε τις νίκες στα φιλικά.

Οι παίκτες της Ξάνθης είχαν καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο με τον Στάρτζεον κι ένα ακυρωθέν γκολ του Μπαριέντος (οφσάιντ), ενώ Σάο Μπέντο και Άμπαντ είχαν από μια απόκρουση στις τελικές ευκαιρίες της Σαλαμίνας.

Στο 62′ το σουτ του Πολέτο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας, ενώ στο 75′ ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι παρά τις διαμαρτυρίες των τυπικά γηπεδούχων, με τον Κίγκσλει να ευστοχεί κάνοντας το 0-1. Στο 80′ ο Λισγάρας με κεφαλιά μετά απο εκτέλεση κόρνερ ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 88′ το σουτ του Πολέτο δεν είχε ευτυχή κατάληξη, αλλά με την συμπλήρωση των «90», ο Γκαργκαλατζίδης ανατράπηκε στην περιοχή και ο ίδιος με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 2-1. Αυτό μάλιστα, ήταν το πρώτο γκολ του νεαρού ποδοσφαιριστή με την Ξάνθη.

Για αύριο Παρασκευή έχει προγραμματιστεί το τελευταίο φιλικό στο β’ στάδιο της προετοιμασίας, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Λευκωσίας.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ: Σάο Μπέντο (46′ Άμπαντ), Ντίρεσταμ (46′ Σόσα), Μπαξεβανίδης (65′ Φασίδης), Μαλεζάς (46′ Λισγάρας), Καρασαλίδης, Ντε Λούκας (70′ Θυμιάνης), Μπαριέντος (46′ Καμαρά), Κοβάσεβιτς (80′ Φάκκης), Ρενέλα (30′ Γκαργκαλατζίδης), Στάρτζεον (60′ Πολέττο), Τζουρίτσκοβιτς (54′ Ντε Αμορίμ).

Ανάλυση του παιχνιδιού από τον Κίκο Ραμίρεθ

Την επόμενη μέρα, μετά από τον τρίτο αγώνα προετοιμασίας επί βουλγαρικού εδάφους και την τρίτη διαδοχική φιλική νίκη, η Xanthi FC γυμνάστηκε το πρωί. Ασκήσεις αποκατάστασης περιλάμβανε το πρόγραμμα για το γκρουπ των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τη Ν. Σαλαμίνα, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν το κανονικό πρόγραμμα που περιλάμβανε ταχυδύναμη και τακτική.

Ο Κίκο Ραμίρεθ στο meeting πριν την προπόνηση ανέλυσε φάσεις από το χθεσινό παιχνίδι, εστιάζοντας σε συγκεκριμένες λειτουργίες τακτικής της ομάδας.

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε επίσημα η απόκτηση του Γαλλοαλγερινού Μεχντί Τερκί, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Πράβετς και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα ενώ σύντομα θα ενσωματωθεί στο γκρουπ των συμπαικτών του.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Διαφωνίδης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …