Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 215 δωρεάν θέσεις στους παιδικούς σταθμούς Ξάνθης

215 δωρεάν θέσεις στους παιδικούς σταθμούς Ξάνθης

0
paidikos_stathmos-empros

Καλούνται οι μητέρες να υποβάλουν αίτηση από 13 Ιουλίου για το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ

Με βάση τα αποτελέσματα το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας θα καθορίσει πόσα παιδιά θα δεχθεί από τις αιτήσεις που έγιναν τον Ιούνιο

Η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών για το πρόγραμμα δωρεάν φοίτησης στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του δήμου Ξάνθης, που υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά μέσω της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της ΕΕΤΑΑ ξεκινά την Παρασκευή 13 Ιουλίου.
Φέτος, ο αριθμός των νηπίων και βρεφών είναι αυξημένος, οπότε δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερες οικογένειες να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα και τα παιδιά τους να φοιτήσουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση στους προκαθορισμένους δημοτικούς, παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς. Συγκεκριμένα, φέτος μέσω της ΕΕΤΑΑ διατίθενται 205 θέσεις για νήπια και 10 για βρέφη, ενώ ο αντίστοιχος συνολικός αριθμός της περσινής χρονιάς ήταν 180.

Στήριξη και πληροφορίες από το ΚΚΠΑ
Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΚΠΑ) του δήμου Ξάνθης ενημερώνει τις μητέρες που έχουν παιδιά από 8 μηνών έως την ένταξή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση ότι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. Μυλλέρου 73-77, 10436, Αθήνα, από 13/07/2012 για τη φύλαξη των παιδιών τους σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς δωρεάν για το σχολικό έτος Σεπτέμβριος 2012- Ιούλιος 2013.
Ενταγμένοι στη δράση Βρεφονηπιακοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ξάνθης είναι οι εξής:
1) Α΄ Βρεφονηπιακός Παιδικός Σταθμός, Γ. Κονδύλη 32
2) Γ’ Βρεφονηπιακός Παιδικός Σταθμός, Τέρμα Βασ. Σοφίας
3) Ε’ Βρεφονηπιακός Παιδικός Σταθμός, Λευκάδος 2 (Πλατεία Μητροπόλεως)
4) Η’ Βρεφονηπιακός Παιδικός Σταθμός, Τέρμα Γεωργίου Πολίτου, Χρύσα
5) Βρεφικός Σταθμός Ξάνθης, Τέρμα Βασ. Σοφίας
Για πληροφορίες και βοήθεια στη συμπλήρωση της αίτησης και των δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2541072888, κα Γιαννακίδου Δήμητρα, οδός: Βενιζέλου 30 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr.

Επιλογή από το ΚΚΠΑ μετά την αξιολόγηση της ΕΕΤΑΑ
Ο πρόεδρος του ΚΚΠΑ ενημερώνει ότι τον Ιούνιο ολοκληρώθηκαν οι επανεγγραφές, καθώς και οι αιτήσεις για τη φοίτηση στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του δήμου Ξάνθης. Μετά την αξιολόγηση της ΕΕΤΑΑ για τις 215 θέσεις και αφού οριστούν και τα νήπια και βρέφη που θα πάρουν οι παιδικοί σταθμοί της Εργατικής Εστίας και του Στρατού, ο δήμος θα προβεί στην επιλογή, σε συνάρτηση πάντα και με το διδακτικό δυναμικό που θα διαθέτει.
«Σε αυτή τη φάση δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσες ακριβώς αιτήσεις έγιναν, ωστόσο, όπως πάντα οι αιτήσεις είναι περισσότερες από τις δυνατότητες των παιδικών και βρεφικών σταθμών», σημειώνει ο Κ. Παπασταματίου, που τονίζει ότι γίνεται μία προσπάθεια να αξιοποιηθούν οι θέσεις της ΕΕΤΑΑ για την Ξάνθη κατά το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. «Πέρυσι από τις 180 θέσεις, πληρούσαν τις προϋποθέσεις μόλις 108, γι’ αυτό φέτος επιδιώκουμε να γίνουν όσο περισσότερες αιτήσεις γίνεται για να αξιοποιηθεί πλήρως το πρόγραμμα», προσθέτει.
Όσον αφορά την εκτίμηση για το σύνολο των παιδιών που θα φοιτήσουν στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς της Ξάνθης, σε σχέση με τα 550 παιδιά πέρυσι και την αντιστοιχία που προβλέπει ο νόμος για νήπια και βρέφη ανά δασκάλα, ο κ. Παπασταματίου επισημαίνει ότι και πάλι θα γίνει προσπάθεια για να δεχθούν όσο γίνεται περισσότερα παιδιά, μιας και οι υποδομές των σταθμών στην Ξάνθη έχουν μεγάλες δυνατότητες. Ωστόσο, απαιτείται, όπως σημειώνει η πρόσληψη νηπιαγωγών και βρεφονηπιοκόμων με 11μηνες συμβάσεις για να διατηρηθεί η περσινή δυναμική. Ο ίδιος, σε μια προσπάθεια να πείσει για την αναγκαιότητα αυτών των προσλήψεων, έθεσε υπόψη της νέας διοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών το σκεπτικό ότι, αφού τα παραπάνω παιδιά που θα δεχθούν θα είναι από υψηλότερα εισοδήματα, μιας και τηρούνται οικονομικά κριτήρια για την επιλογή, αυτοί θα πληρώνουν και δίδακτρα 120-150 ευρώ και επομένως θα μπορούν οι ίδιοι να καλύπτουν και το κόστος της μισθοδοσίας και το φαγητό των παιδιών. «Αυτό είναι ένα πρόβλημα για όλους τους παιδικούς σταθμούς της χώρας και ελπίζουμε ότι θα δεχθούν κατ’ εξαίρεση», καταλήγει ο κ. Παπασταματίου.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …