Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξεκινά ο Κοινωνικός τουρισμός του ΕΟΤ

Ξεκινά ο Κοινωνικός τουρισμός του ΕΟΤ

0
xenodoxeia-empros

Τα δελτία θα διατίθενται από τα Κ.Ε.Π. όλης της Επικράτειας

Και στην Ξάνθη τα ξενοδοχεία εντάσσονται στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ αλλά και άλλων Ταμείων

Μπορεί στις μέρες μας και κατόπιν σαφών εντολών των δανειστών μας οτιδήποτε κοινωνικό να …ξηλώνεται ωστόσο υπάρχουν ακόμη κάποιες αντιστάσεις. Έτσι με απόφαση της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη ενεργοποιείται για φέτος το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ “Τουρισμός για όλους” παρέχοντας τη δυνατότητα στους δημοσίους υπαλλήλους εν ενεργεία και τους συνταξιούχους, πληρώνοντας ένα μικρό αντίτιμο να κάνουν 6ήμερες διακοπές σε προορισμούς που υπάρχουν καταλύματα συμβεβλημένα με το πρόγραμμα. Παράλληλα δίνεται και η δυνατότητα στους ξενοδόχους και στους εμπλεκομένους στον τουριστικό τομέα να κινηθούν τουριστικά ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν παρουσιάζουν μεγάλη επισκεψιμότητα. Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το πρόγραμμα αφορά τον ΕΟΤ ενώ όπως είναι ήδη γνωστό το πρόγραμμα κοινωνικού Τουρισμού της Εργατικής Εστίας δεν θα προκηρυχθεί φέτος.

Ξεκινά τον Αύγουστο ο Κοινωνικός τουρισμός του ΕΟΤ
Έτσι σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού για το έτος 2012-2013, πρόκειται να διατεθούν 81.200 ατομικά δελτία σε αντίστοιχους δικαιούχους, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 5,5 εκατ. ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί από τους τακτικούς προϋπολογισμούς του ΕΟΤ για το 2012-2013. 
Το πρόγραμμα ξεκινά τον Αύγουστο και σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΟΤ, συμμετέχουν σε αυτό,  ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, έχουν όλα τα δικαιολογητικά σε ισχύ και περιλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του προγράμματος. Τα δελτία θα διατίθενται από τα Κ.Ε.Π. (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) όλης της Επικράτειας, καθημερινά εκτός αργιών, καθ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος.

Η Ξάνθη δεν είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός
Όπως μας πληροφορεί η κα Νατάσσα Αναστασιάδου από το ξενοδοχείο «Νατάσσα» που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ όπως και στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ταμείου των νομικών, τα καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να καθορίσουν τις τιμές συμμετοχής των δικαιούχων του προγράμματος ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για παράδειγμα στο πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός του ΕΟΤ οι δικαιούχοι υπάλληλοι εν ενεργεία πληρώνουν 19 ευρώ το άτομο ενώ οι δικαιούχοι συνταξιούχοι 11 ευρώ: «Είναι σημαντικά για μας αυτά τα προγράμματα καθώς η Ξάνθη δεν αποτελεί ένα από τους πιο διαφημισμένους τουριστικούς προορισμούς. Έχουμε κίνηση μόνο στις Γιορτές Παλιά Πόλης και την περίοδο του καρναβαλιού, παρά το γεγονός ότι ο τόπος μας έχει πολλά να προσφέρει σ’ ένα τουρίστα. Γι αυτό όμως ευθύνεται ότι δεν υπάρχει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός προβολής του νομού μας. Γίνονται μόνο αποσπασματικές προσπάθειες επισημαίνει η κα Αναστασιάδου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …