Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Θρακιώτικη Γαλατόπιτα της κυρίας Μαρίας Ραξιώνη

Θρακιώτικη Γαλατόπιτα της κυρίας Μαρίας Ραξιώνη

0
galatopita
  • ½ κιλό τυρί φέτα
  • ¼ κιλού κασέρι μακεδονικό
  • 1 λίτρο γάλα 
  • 1 βιτάμ πλακάκι
  • 7 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ  
  • Για τη ζύμη
  • 1 ποτήρι νερό
  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1 κουταλάκι αλάτι  

Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο κρύο γάλα όπου έχουμε προηγουμένως διαλύσει το κορν-φλάουρ. Τρίβουμε τα τυριά, λιώνουμε το βούτυρο και μετά ανοίγουμε τα φύλλα.
Βουτυρώνουμε το ταψί της κουζίνα (λαμαρίνα), τοποθετούμε δύο φύλλα στη βάση αφού τα βουτυρώσουμε και μετά στα άλλα 3 φύλλα ρίχνουμε ξεχωριστά στο καθένα απ’ αυτά τα τυριά, έπειτα ρίχνουμε τον μισό χυλό (γάλα με αυγά). Βάζουμε και τα υπόλοιπα 5 φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία και από πάνω ρίχνουμε το χυλό που έχει απομείνει. Ψήνουμε την πίτα στους 180ο σε προθερμασμένο φούρνο.

  • Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας

    -5 φύλλα κρούστας -4 αυγά -1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό -1,5 κιλό γάλα -1,5 ποτήρι ζάχαρη + 4 κ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καραμελωμένο κέικ μπανόφι

-3 αυγά -1 ποτήρι καστανή ζάχαρη -1 ποτήρι ηλιέλαιο -1 ποτήρι γάλα -2 κτγ. μπέικιν πάουντε…