Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Ληστεία με πιστόλι σε πρατήριο τσιγάρων

Ληστεία με πιστόλι σε πρατήριο τσιγάρων

0
tsigara_market-empros

Πήραν 4.750 ευρώ από τον πωλητή και τον πελάτη. Οι δύο δράστες συνελήφθησαν χωρίς τα λεφτά και το όπλο

Πέντε ένοπλες ληστείες μέσα στο 2012. «Προτεραιότητα η πάταξη της εγκληματικότητας λόγω της κρίσης», σημειώνει ο αστυνομικός διευθυντής
 
Νέα ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το Σάββατο το μεσημέρι, στις 14.10, σε μάρκετ πώλησης τσιγάρων στην Ξάνθη, στην οδό Πλάτωνος, όταν δύο άνδρες μπήκαν με πιστόλι και χωρίς κουκούλες και ζήτησαν από τον υπάλληλο τα χρήματα του ταμείου, ενώ άρπαξαν και την τσάντα του πελάτη που βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα στο πρατήριο. Συνολικά αφαίρεσαν 4.500 ευρώ από το κατάστημα και άλλα 250 ευρώ από τον πελάτη, καθώς και 1 κινητό.
Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και λίγες ώρες αργότερα (στις 20.00), αστυνομικοί της Ασφάλειας σε συνεργασία με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν τους δύο δράστες, ηλικίας 52 και 36 ετών, που αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τους παθόντες.
Οι δράστες που συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης, καθώς δεν βρέθηκαν το όπλο, αλλά και τα χρήματα. Μάλιστα, ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης κ. Γιώργος Γκοδοσίδης, αναφερόμενος στο συμβάν, σημείωσε ότι ο δράστης που έφερε το όπλο αρνείται να ομολογήσει από πού το προμηθεύτηκε κι έτσι δεν μπορεί να εξακριβωθεί η ταυτότητά του. Αναφορικά με το προφίλ των δραστών, ο κ. Γκοδοσίδης είπε ότι πρόκειται για δύο άτομα που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές Ξάνθης, ο ένας για ναρκωτικά και ο άλλος για εκβιασμούς.

Έξαρση ληστειών και διαρρήξεων λόγω της κρίσης
Ο κ. Γκοδοσίδης ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν αυξητική τάση τα περιστατικά ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, άμεση συνέπεια της οικονομικής κρίσης. Το 2012 σημειώθηκαν 5 ένοπλες ληστείες, εκ των οποίων οι 4 εξιχνιάστηκαν και 1 μία βρίσκεται σε καλό σημείο στο στάδιο της διερεύνησης. Ωστόσο, ο ίδιος καθησύχασε τους πολίτες, δηλώνοντας: «εξαιτίας της κρίσης, πρώτη προτεραιότητα της αστυνομίας είναι η πάταξη της εγκληματικότητας για την ψυχολογική θωράκιση όλων των συμπολιτών. Από την πλευρά τους χρειάζεται προσοχή, κυρίως όσον αφορά ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες και παράθυρα, που είναι ο συνηθέστερος τρόπος εισόδου διαρρηκτών στα διαμερίσματα». Πάντως, ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα φαινόμενα αυτά εντοπίζονται περισσότερο εντός της πόλης και πολύ λιγότερο στα χωριά. Στο δε σχόλιό μας για τους ανήλικους δράστες που συνελήφθησαν στα πιο πρόσφατα περιστατικά, ο αστυνομικός διευθυντής εξήγησε ότι ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, από συγκεκριμένους οικισμούς της περιοχής, οι οποίοι παρόλο που έχουν νοσηλευτεί σε ιδρύματα δεν μπορούν να προσαρμοστούν στην κοινωνία και υποπίπτουν συνεχώς σε παραβατικές ενέργειες. Πάντως, εξέφρασε και την προσωπική του ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Ξάνθη παρουσιάζει χαμηλή εγκληματικότητα σε σχέση με άλλες περιοχές, την πρωτεύουσα, αλλά και γειτονικούς νομούς, όπου υπάρχουν και θύματα.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…