Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα «Συναγερμός» για την νεανική παραβατικότητα στην Ξάνθη

«Συναγερμός» για την νεανική παραβατικότητα στην Ξάνθη

0
anilikoi_kleftes-empros

Άλλη μία εξιχνίαση κλοπών από την αστυνομία

Συνελήφθησαν 3 ανήλικα παιδιά για δύο διαρρήξεις σε καταστήματα της πόλης. Υπότροπος ο μεγαλύτερος δράστης, 17 ετών

Σε συλλήψεις ανηλίκων για κλοπές προχώρησε για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα το τμήμα Ασφάλειας της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης, που εντόπισε 3 νεαρά άτομα που είχαν διαρρήξει δύο καταστήματα της πόλης, λίγες ώρες πριν. Μόλις τη Δευτέρα είχε συλληφθεί άλλος ένας 17χρονος για 13 διαρρήξεις σε καταστήματα και 3 κλοπές δικύκλων. Την προηγούμενη εβδομάδα συνελήφθη και πάλι δράστης ένοπλης ληστείας, ηλικίας 28 ετών, μετά από την εξιχνίαση της υπόθεσης από την αστυνομία. Τα γεγονότα αυτά καταδεικνύουν ότι όσο βαθαίνει η κρίση, όσο περνά σε δεύτερη μοίρα η ανάγκη για εκπαίδευση, αφού τίθενται πρωτίστως προβλήματα επιβίωσης, όσο ομάδες του πληθυσμού θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο περιθώριο, χωρίς ειδική μέριμνα για στήριξη και πρόνοια, τόσο θα βλέπουμε να αυξάνονται τα φαινόμενα νεανικής, κυρίως, παραβατικότητας.
Οι δε κλοπές και διαρρήξεις μπορεί να έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Αθήνα με δεκάδες καθημερινά αδικήματα που έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό και φόβο στους πολίτες, οι οποίοι οδηγούνται σε ακραίες αντιδράσεις, όπως η πρόσφατη περίπτωση του νεαρού φοιτητή στην Παιανία που πυροβόλησε ο ίδιος το δράστη της διάρρηξης, αφαιρώντας του τη ζωή, αλλά εξίσου τεταμένο είναι το κλίμα και στις επαρχιακές πόλεις και την ύπαιθρο χώρα, αφού κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το επόμενο θύμα και ποιο αδύνατο σημείο μπορούν οι πιθανοί δράστες να βρουν για να «επέμβουν».

3 ανήλικοι διαρρήκτες έμπαιναν σε καταστήματα σπάζοντας τη τζαμαρία
Η νέα σύλληψη που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης αφορά 3 ανήλικα παιδιά, ηλικίας 17, 14 και 14 ετών, το τελευταίο κορίτσι, τα οποία διέρρηξαν λίγες ώρες πριν 2 καταστήματα της πόλης σπάζοντας τη τζαμαρία με πέτρες.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τα τρία παιδιά, διότι, λίγη ώρα νωρίτερα, αφού έσπασαν με πέτρα τις τζαμαρίες δύο καταστημάτων στην Ξάνθη, στη συνέχεια αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους συνολικά 20 πακέτα τσιγάρων, αξίας 70 Ευρώ και το χρηματικό ποσό των 100 Ευρώ περίπου.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φακός, καθώς επίσης και μέρος από το αφαιρεθέν ποσό, το οποίο αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.  
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είχαν εκτελεστεί και οι διαρρήξεις του 17χρονου συλληφθέντα της Δευτέρας, ενώ και ο συνομήλικός του της νέας κλοπής είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα, ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για το ίδιο άτομο, που απεδείχθη υπότροπος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης με τις κατηγορίες της κλοπής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…