Σχόλια 08/06/2012

0
liana_06_2012-empros

Στο πάνελ του Αντένα η Χρυσή Αυγή έστειλε εχθές τον Εκπρόσωπο Χτύπου της…  

Καταδικαστέα ενέργεια


Είναι προφανές ότι η στήλη και η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ καταδικάζουν την άνανδρη και απαράδεκτη ενέργεια του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής κ. Κασιδιάρη να χρησιμοποιήσει βία εναντίον της Λ. Κανέλη κατά τη διάρκεια συζήτησης στον Αντένα το πρωί της Πέμπτης.
Στην αρχή υπήρξε διαλογική αντιπαράθεση με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δούρου, που δέχτηκε ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο εξαιτίας αναφοράς της σε δικαστική αντιπαράθεσή της με τον Κασιδιάρη.
Η Κανέλη αντέδρασε φραστικά στην ενέργεια αυτή, σηκώθηκε όρθια και ζήτησε το λόγο από τον Κασιδιάρη, ο οποίος χειροδίκησε εν τέλει εις βάρος της χτυπώντας την στο πρόσωπο.
Το γεγονός καταδίκασαν όλα τα κόμματα – και δικαίως – ενώ ο δράστης Κασιδιάρης έφυγε και αναζητείτο από την αστυνομία για να συλληφθεί.
Παρόμοιο περιστατικό χειροδικείας σε ζωντανή μετάδοση κατά τη συζήτηση εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων πρώτη φορά έχουμε στη χώρα μας. Μάλλον έγινε η αρχή και μας περιμένουν σκηνές απείρου κάλλους στη βουλή προσεχώς.
«Ε»      

 

Απορία για την απάθεια  


Το περιστατικό εις βάρος της Κανέλη και Δούρου έχει και μια άλλη παράμετρο που δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε.
Αυτήν της παρουσίας δύο ανδρών, πολιτικών, που συμμετείχαν στο πάνελ. Οι οποίοι παρακολούθησαν απαθείς να γίνονται όλα αυτά μπροστά τους χωρίς την παραμικρή αντίδραση.
Απάθεια βουδιστή μοναχού. Παυλόπουλος και άλλος κάποιος από το ΠΑΣΟΚ, δεν κουνήθηκαν από τη θέση τους. Έβλεπαν να ρίχνεται το νερό, να πέφτουν τα χαστούκια (3 συνολικά) κι αυτοί, εκεί απαθείς σαν…βούδες!!
Μα τι άνδρες θεέ μου; Τι κότες πραγματικές; Και το ωραίο; Ώρες μετά το επεισόδιο να κάνουν σκληρές δηλώσεις καταδικάζοντας τη βία και την ενέργεια του Χρυσαυγίτη Κασιδιάρη!
-Άνδρες…
«Ε»  

 

         
Μοναδική επιλογή  


Πολλές συζητήσεις γίνονται λόγω των ημερών για το τι μέλλει γενέσθαι για τη χώρα μας, για το μέλλον αυτής και των νέων.
Λέγονται πολλά: Άλλα σοβαρά και άλλα λόγια του καφενείου. Ο καθείς έχει το δικαίωμα να πει τη γνώμη του, την άποψή του για την πορεία που θα πρέπει ν’ ακολουθήσει η χώρα, η κυβέρνηση που θα προέλθει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Λίγοι όμως από τους ομιλούντες βλέπουν το στόχο και ακόμη λιγότεροι τον ομολογούν.
Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον μόνον δρόμο για τη χώρα, από το να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, να περιορίσει δραστικά τον δημόσιο τομέα και να εφοδιάσει την κοινωνία με εξειδικευμένο εργατικό και τεχνικό δυναμικό, όχι κατ’ ανάγκην Πανεπιστημιακό.
Αυτή είναι η μοναδική επιλογή για την Ελλάδα, την πατρίδα μας. Όλα τα άλλα είναι λόγια και μόνον λόγια που τα χορτάσαμε χρόνια τώρα.
«Ε»  

 

 
Ευωδιαστή πόλη  


Μοσχοβολούν οι γειτονιές τις ημέρες αυτές. Από τη μια τα γιασεμιά, από την άλλη οι φλαμουριές με το έντονο άρωμά τους που γεμίζουν την ατμόσφαιρα ευχάριστες ευωδιές.
Είναι το προνόμιο να ζεις σε μια πόλη που έχει ακόμη ευαισθησίες, ανθρώπους που αγαπούν και φροντίζουν το πράσινο, με μπαλκόνια και αυλές, κυρίως, που δίνουν μια άλλη εικόνα, όμορφη και ευχάριστη.
Αξίζει κανείς να κυκλοφορήσει πεζός στην πόλη. Στις γειτονιές, στους δρόμους της ηρεμίας και γαλήνης.
Όμορφη θα ήταν ακόμη περισσότερο η Ξάνθη μας εάν δεν υπήρχαν κάποια πράγματα και κάποιοι άνθρωποι που δεν την αγαπούν, δεν την φροντίζουν και την ασχημίζουν.
Παρόλα αυτά, η Ξάνθη αντιστέκεται, το ίδιο και οι Ξανθιώτες.
-Καλό καλοκαίρι σε όλους!
«Ε»    

 

Κράτος και μόνον κράτος…  


Ολα γύρω από το κράτος. Μα ποιο κράτος; Αυτό που κατέρρευσε και αδειάζει, αυτό που δεν μπορεί να καλύψει τα φάρμακα των ασθενών και σε λίγο δεν θα μπορεί να πληρώνει μισθούς και συντάξεις;
Είναι αυτή, δυστυχώς, η κουλτούρα της ελληνικής πολιτικής, που ειδικότερα στην αριστερή εκδοχή της λαμβάνει χαρακτηριστικά απόλυτου ελλείμματος, καθώς κυριαρχούν πλάνες και οι παραστάσεις είναι θεωρητικές, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική ζωή και τις απαιτήσεις της παραγωγικής διαδικασίας.
Πώς, αλήθεια, θα ανασυγκροτηθεί παραγωγικά η χώρα; Πώς είναι δυνατόν να δίνονται υπό τις παρούσες συνθήκες υποσχέσεις προόδου και να περιγράφονται προοπτικές ανάκαμψης χωρίς αναφορές σε κοπιαστικές προσπάθειες και μακρές θυσίες;
Ποιος πιστεύει ότι μπορεί η ελληνική οικονομία να ορθοποδήσει μόνο με ευχολόγια και γενικόλογες διακηρύξεις; Αυτή την εποχή, αυτή την τόσο προβληματική περίοδο, θα περίμενε κανείς από υπεύθυνες ηγεσίες νοικοκυρεμένες επεξεργασίες, συγκροτημένες προτάσεις και άρτια σχέδια, απολύτως οργανωμένα και ικανά να δώσουν πραγματική ελπίδα αναγέννησης και αναπτέρωσης του ηθικού της ελληνικής κοινωνίας. Αντ’ αυτών κυριαρχούν συνθήματα, πλάνες και γκρεμίσματα.
Α.Κ.  

 

 
Ποιος θα μιλήσει για δουλειές  


Λόγια, λόγια, ατέλειωτα λόγια…Όλη η προεκλογική συζήτηση γεμάτη θεωρίες και ιδεολογήματα. Κόμματα και ηγέτες μιλάνε ασταμάτητα για δανεικά κι αγύριστα, για τα λεφτά που θα μας δώσουν, γι’ αυτά που δε έχουμε και θα διεκδικήσουμε, για εκείνα που θα αναδιαπραγματευθούμε και για τ’ άλλα που θα αναζητήσουμε, άλλοτε ως ένοπλοι επαναστατημένοι και άλλοτε ως επαίτες με το χέρι απλωμένο.
Αλλά κανείς δεν ομιλεί για το παραγωγικό κενό, για το οικονομικό μοντέλο που κατέρρευσε, ούτε για εκείνο που θα το αντικαταστήσει. Τίποτε για νέες δουλειές, για νέα παραγωγή, για νέες ιδέες, νέα σχήματα και νέα δημιουργήματα, που θα δώσουν στον κόσμο απασχόληση, εισοδήματα και στην κοινωνία χαρά, χαμόγελο και αυτοπεποίθηση.
Κάτι καλαμπούρι μόνο περί αυτοδιαχείρισης, που διεκδικήθηκε από απόγνωση μετά την καταστροφή στην Αργεντινή, και πέραν τούτου ουδέν.
Ούτε ένα παράδειγμα προόδου, ούτε μια πρόταση παραγωγής και εργασίας, ούτε καν μια νεωτερική σύμπραξη στη ζώνη των τεχνολογιών, ένα σχήμα που θα συνενώνει χειμαζόμενες νεανικές δυνάμεις, μια πρωτοβουλία τέλος πάντων που να κατατείνει στη συσσώρευση έστω κεφαλαίου γνώσης.
Α.Κ.    

Σχέδιο «Ιφιγένεια» για την Ελλάδα αποκαλύπτει Ιταλική Εφημερίδα  


Να θυσιάσει την Ελλάδα σκέφτεται η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ με ένα σχέδιο που ονομάζεται «Ιφιγένεια».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας «Il Messaggero» το Βερολίνο συζητά ακόμα και την «παραδειγματική έξωση» της Ελλάδας από την ευρωζώνη προκειμένου να μπορέσει στη συνέχεια να συμβιβαστεί με τις υπόλοιπες χώρες του Νότου σε μια πιο ελαστική πολιτική.
Για το λόγο αυτό η Μέρκελ καθυστερεί την υιοθέτηση συνολικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη ώσπου να αποχωρήσει η χώρα μας από το ενιαίο νόμισμα.
Τα περί «θυσίας» της Ελλάδας λεγόμενα όμως προκαλούν νευρική κρίση τόσο στον Μπάρακ Ομπάμα – που έκανε και νέα παρέμβαση προς Βερολίνο και Ρώμη ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση στην κρίση – όσο και σε Ιταλία και Γαλλία.
Οι δύο ευρωπαϊκές χώρες έχουν προγραμματίσει διμερή σύνοδο την προσεχή Πέμπτη στην ιταλική πρωτεύουσα, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους για τη διάσωση των χωρών του νότου και της ευρωζώνης.    

 

 
Ιδού  


Το πραγματικό πρόσωπο του τραμπουκισμού και της βίας της Χρυσής Αυγής απέδειξε live ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, χτυπώντας με μένος τη Λιάνα Κανέλλη.
Από την πλευρά του ο Νίκος Μιχαλολιάκος μίλησε για «ατυχές γεγονός», χωρίς να καταδικάσει τη χειροδικία, που συν όλα τα άλλα απευθυνόταν σε γυναίκα!
Πάντως, η Λιάνα ενδέχεται να αναδειχθεί η «ηρωίδα κατά της Δεξιάς», αφού το συμβάν είναι πολύ πιθανό να στοιχίσει στη Χρυσή Αυγή εκλογικά.
Ε.Δ.    

 

Οι δυνατότητες του ΣΥΡΙΖΑ  


Όσο κλιμακώνεται η κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές, άλλο τόσο μπαίνει στο προσκήνιο των διεθνών ΜΜΕ το αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου. Μέχρι στιγμής, τα βλέμματα έχει συγκεντρώσει ο Αλέξης Τσίπρας, άλλοτε με διθυραμβικά σχόλια για τον ηγέτη της ανατροπής και άλλοτε με κριτική για την Ελλάδα που ευαγγελίζεται.
Σε άρθρο του Joshua Chaffin στους Financial Times τίθεται το ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει τη ριζοσπαστική αλλαγή ή την επιστροφή στο παρελθόν και σημειώνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα στηρίζουν το κόμμα –πλέον- του Αλέξη Τσίπρα γιατί «θα προστατέψει καλύτερα τα προνόμιά τους και θα διατηρήσει το status quo που ίσχυε».
Γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας εφόσον προτάσσει την αναγκαιότητα της ανατροπής οφείλει να ξεκαθαρίζει ότι ανατροπή δε σημαίνει διατήρηση των κεκτημένων που θεσμοθετήθηκαν μέσω των πελατειακών σχέσεων της μεταπολίτευσης, αλλά θα προωθήσει ένα μοντέλο κοινωνικής δικαιοσύνης. Γιατί αλλιώς δε θα φέρει την ανατροπή, αλλά την επιστροφή.
Ε.Δ.    

 

Σφίγγουν τα δόντια…


 … και κάνουν υπομονή οι 3.000 περίπου δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων  περιμένοντας πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από τους δήμους με τα στοιχεία της απογραφής, πότε θα περαστούν στο σύστημα που όπως πληροφορηθήκαμε σέρνεται και πέφτει συνεχώς αφού δεν μπορεί να στηρίξει τόση πληθώρα στοιχείων, πότε θα ταυτοποιηθούν, αφού όπως μάθαμε έχουν εντοπιστεί προβλήματα με τον ΑΜΚΑ και δημιουργούνται μπερδέματα …Περιμένουν υπομονετικά πότε θα γίνουν όλα αυτά για να πληρωθούν. Και τους έταξε το υπουργείο ότι θα πληρωθούν στις 15 Ιουνίου αλλά όπως εκτιμούν στην Πρόνοια αποκλείεται να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες μέχρι τότε. Είπαμε να ασκούντα έλεγχοι, είπαμε ότι έπρεπε από  καιρό να πιαστούν οι πονηροί …και οι μαϊμού τυφλοί, αλλά ρωτά κανείς πως περνούν από το Μάρτιο όλοι αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη τα προνοιακά επιδόματα; Κατά συνέπεια μήπως έπρεπε όλου αυτούς τους ελέγχους να τους οργανώσουν πιο σωστά και να μην υπάρχει τόση καθυστέρηση από τους δήμους;
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …