Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Άρχισαν οι εγγραφές για τον Βρεφονηπιακό της Εργατικής Εστίας

Άρχισαν οι εγγραφές για τον Βρεφονηπιακό της Εργατικής Εστίας

0
paidikos_2-empros

Αιτήσεις μέχρι τις 21 Ιουνίου. Στην περιφερειακή Διεύθυνση ΟΑΕΔ η αρμοδιότητα της λειτουργίας του

Κανονικά στα γραφεία της στεγάζεται ακόμη ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και εκεί μπορούν να απευθύνονται οι δικαιούχοι

Μπορεί ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας να μην υφίσταται πλέον δια νόμου ως αυτόνομος Οργανισμός και  ως υπηρεσιακή υπόσταση μαζί με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας να έχουν μεταφερθεί στις περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΑΕΔ ενώ στην Ξάνθη δεν υφίσταται και κυριολεκτικά λόγω συνταξιοδότησης των 4 υπαλλήλων χωρίς αναπλήρωση μέχρι στιγμής , ωστόσο την παρουσία της ΕργατικήςΕστίας υπενθυμίζει ο Βρεφονηπιακός Σταθμός που και φέτος θ’ ανοίξει τις πύλες του για να δεχτεί βρέφη και νήπια των δικαιούχων. Να σημειώσουμε ότι  όπως πληροφορηθήκαμε αρμοδίως από τον ΟΑΕΔ η μεταφορά των δύο οργανισμών δεν έχει ολοκληρωθεί παρότι έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο και ότι έχει συσταθεί μια προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή.

Άρχισαν οι εγγραφές στους Βρεφονηπιακούς από χθες
Ο νέος φορέας που ανήκουν πια οι δύο Οργανισμοί ο ΟΑΕΔ ΑΜΘ ανακοίνωσε την έναρξη την Πέμπτη  7 Ιουνίου την ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων για τις εγγραφές και τις επανεγγραφές  των  παιδιών για τη σχολική περίοδο 2012-2013, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς που μεταφέρθηκαν από τον καταργηθέντα φορέα. Οι εγγραφές θα συνεχιστούν μέχρι και την 31 Ιουνίου. Διευκρινίζεται ότι στους
Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,50 ετών (προνήπια), η  φιλοξενία τους είναι δωρεάν και το ωράριο λειτουργίας αρχίζει στις 6.45΄π.μ κάθε εργάσιμης ημέρας και τελειώνει στις 16.00 μ.μ.  Επίσης δεν λειτουργούν τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις αργίες των Χριστουγέννων και του Πάσχα και όλες τις επίσημες αργίες.

Οι δικαιούχοι
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι δικαιούχοι των παροχών του καταργηθέντος φορέα Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Οι γονείς – κηδεμόνες των παιδιών για να υποβάλλουν αίτηση, θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Ξάνθης βρίσκεται στην οδό Γ. Κονδύλη & Τυρολόης, τηλ. 25410 29777.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων θα δημιουργηθούν προσωρινοί Πίνακες Αξιολόγησης και Επιλογής.

Ενστάσεις εντός 5 ημερών
Μέσα σε διάστημα πέντε (5) εργάσιμων ημερών οι δικαιούχοι, δύνανται να υποβάλλουν ενστάσεις στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς.
Οι τελικοί πίνακες επιλογών θα αναρτηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.
Τα κριτήρια και η διαδικασία αξιολόγησης καθορίζονται από την υπ’ αριθμ.1506/23/29.05.2012 Απόφαση του Δ.Σ. ΟΑΕΔ.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr.

Παραμένει στα γραφεία της η Εργατική Κατοικία
Σ’ ότι αφορά τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας συνεχίζει να στεγάζεται στο 2ο όροφο κτιρίου επί της Δαγκλή λόγω της μεταβατικής κατάστασης και μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά του στον ΟΑΕΔ και όπως μας πληροφόρησε ο Διευθυντής του ΟΑΕΔ Ξάνθης κ. Σπύρος Μαζαράκης, οι 4 υπάλληλοι είναι σ’ αυτά τα γραφεία και ότι στα γραφεία του ΟΑΕΔ και εξυπηρετούν το κοινό που έχει στεγαστικά δάνεια σι επιδοτήσεις ενοικίου. Πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί στην Εργατική Εστία καθώς αν προκηρυχθεί το πρόγραμμα κοινωνικού Τουρισμού (δεν έχει προκηρυχτεί ακόμη όπως γινόταν άλλα χρόνια) δεν θα υπάρχουν υπάλληλοι να το διεκπεραιώσουν.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…