Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Κύριε Πούλιο, έχετε χάσει την ψυχραιμία σας;»

«Κύριε Πούλιο, έχετε χάσει την ψυχραιμία σας;»

0
dimarxio_xanthi2-empros

Απάντηση Μούρκα στις αντιρρήσεις του επικεφαλής των «ΠγτΑ» για το έργο της αποκατάστασης του δημαρχείου

Προσάπτει κενόδοξη πολιτική στον Χρίστο Πούλιο και τονίζει ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια

Με δημόσια δήλωσή του ο αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών δήμου Ξάνθης Χρήστος Μούρκας, απαντά στις αντιρρήσεις που πρόβαλλε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο επικεφαλής των «Πολιτών για την Αλλαγή» Χρίστος Πούλιος σχετικά με το έργο της αποκατάστασης του κτιρίου του δημαρχείου.
Ο τελευταίος είχε αντιδράσει, εξαιτίας της έλλειψης προορισμού του κτιρίου, καθώς αναφέρεται στη μελέτη ότι μετά την αναστύλωση θα χρησιμοποιεί ως «χώρος συνάθροισης κοινού» και το συνδύασε με την πάγια, όπως είπε, πολιτική του δήμου να προχωρά σε έργα αποκατάστασης χωρίς να έχει προβλέψει πώς μπορούν να αξιοποιηθούν περαιτέρω.
Ο Χρήστος Μούρκας εκδηλώνει την έκπληξή του καθότι καταθέτει ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, που αφενός δε θα επιβαρύνει τους δημότες οικονομικά, αφού θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια και αφετέρου θα αναβαθμίσει συνολικά τον παραδοσιακό οικισμό.
«Μέσα από την αρνητική σας θέση δεν διαπίστωσα καμία αντιπρόταση, δείγμα γραφής της κενόδοξης πολιτικής σας, σε αντίθεση με την εμπράγματη και δυναμική πολιτική μας,  σε στοχευμένες δημιουργικές κινήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η επιστολή του Χ. Μούρκα στον Χ. Πούλιο
Με έκπληξη ενημερώθηκα, ότι στη χθεσινή σύγκλιση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, φέρατε αντιρρήσεις να υπερψηφίσετε την κατάρτιση όρων της δημοπρασίας του έργου “Αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου δημαρχείου Ξάνθης και αλλαγή χρήσης σε χώρο συνάθροισης κοινού και γραφεία- προσθήκη ανελκυστήρα Α.Μ.Ε.Α.(ΟΣΑΑ)”.
Επειδή αναφερθήκατε στον προϋπολογισμό του έργου, σας υπενθυμίζουμε ότι ο ενδεικτικός προϋπολογισμός είχε σχέση με την αρχική δέσμευση των 4.000.000 ευρώ του Προγράμματος της Αστικής Αναγέννησης και όχι με τα 7.000.000 ευρώ (επί πλέον 3.000.000 ευρώ), τα οποία μέσα από την οργανωτική προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου μας, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε. Επομένως, το πρώτο που θα έπρεπε να κάνετε, είναι να δώσετε τα εύσημα και όχι τις αντιρρήσεις σας. Να τονίσω δε ιδιαίτερα στο σημείο αυτό, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά κονδύλια και όχι από δημοτικά χρήματα των συνδημοτών μας. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι τα 2.750.000 ευρώ δεν αποτελούν το 50% του προγράμματος των 7.000.000 ευρώ,  όπως αναφέρετε.
Όσον αφορά, για τη στρατηγική του Δήμου μας, σας τονίζω ότι, το πρόγραμμα εφαρμόζεται στο πλαίσιο αναβάθμισης περιοχών, ανάπλασης του κέντρου και διατήρηση μνημείων του παραδοσιακού οικισμού. Επομένως, συμπερασματικά, η κίνησή μας έγινε στον άξονα της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής διάστασης της στρατηγικής μας και επωφελεία βεβαίως της πόλης μας και των συνδημοτών μας. Για δε την επιλογή του συγκεκριμένου κτιρίου, σας τονίζουμε ότι αποτελεί αδιαμφισβήτητα, κορωνίδα της ιστορικής διαδρομής του τόπου μας και του παραδοσιακού ιστού, που με τη σειρά του αποτελεί βασικό δείκτη ανάπτυξης τουρισμού της περιοχής μας. Μέσα δε από την αρνητική σας θέση δεν διαπίστωσα καμία αντιπρόταση, δείγμα γραφής της κενόδοξης πολιτικής σας, σε αντίθεση με την εμπράγματη και δυναμική πολιτική μας,  σε στοχευμένες δημιουργικές κινήσεις.
Ολοκληρώνοντας να τονίσω, ότι σε περίοδο οικονομικής δυσπραγίας, ο Δήμος μας καταφέρνει, υλοποιώντας προγράμματα και έργα, να δώσει ώθηση στην τοπική αγορά και επί πλέον οικονομική αλλά και ψυχολογική τόνωση στους συνδημότες μας, χωρίς να τους επιβαρύνει ούτε με 1 ευρώ.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπήκε ανάδοχος για το κυνοκομείο του δήμου Αβδήρων

Θα κατασκευαστούν 25 σπιτάκια για τα αδέσποτα – Μόνιμη πρόσληψη κτηνιάτρου   Δήμαρχος Αβδή…