Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Για μια θέση στο …δήμο!

Για μια θέση στο …δήμο!

0
koinofelis_06-2012-empros

Έψαχναν με αγωνία εκατοντάδες συμπολίτες μας το όνομά τους στους πίνακες αποτελεσμάτων που αναρτήθηκαν από το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ

120 θέσεις έμειναν κενές. Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή ανακοινώνει και το ΚΜΟΠ για το δήμο Ξάνθης

Με την αγωνία στο βλέμμα εκατοντάδες συμπολίτες χθες το πρωί πλημμύρισαν τα γραφεία του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, ψάχνοντας να βρουν το όνομά τους στους πίνακες αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας στους δήμου Αβδήρων – Τοπείρου – Μύκης, στην Περιφερειακή Ενότητας Ξάνθης καθώς και στους άλλους φορείς που ανέλαβε τη διεκπεραίωση το ΙΝΕ. Οι πίνακες αναρτήθηκαν νωρίς το πρωί ενώ παράλληλα έγινε ανάρτηση και στα δημαρχεία αλλά και στην ιστοσελίδα του ΙΝΕ: ineamthr.gr και περιλαμβάνουν τους επιτυχόντες τους αποτυχόντες ενώ στην ιστοσελίδα υπάρχει και ο πίνακας κατάταξης όπου αναφέρονται τα ονόματα οι ειδικότητες και η μοριοδότηση.

120 θέσεις έμειναν κενές
Όπως μας πληροφόρησε η κα Μαρία Κώστογλου απ’ το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ,  απ’ τις 944 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί καλύφθηκαν οι 824 και η αιτιολογία είναι ότι οι αιτούντες δεν είχαν τα τυπικά προσόντα της θέσης και ότι θα παραμείνουν κενές. Πολλοί από τους αποτυχόντες εξέφρασαν την επιθυμία να καταθέσουν ένσταση όπως δικαιούνται εντός 3μέρου όμως αρκετοί απ’ αυτούς μετά την επανεξέταση των δικαιολογητικών τους  και τις διευκρινήσεις από τους υπεύθυνους του προγράμματος σταμάτησαν τη διαδικασία. Να σημειώσουμε ότι η υποβολή των ενστάσεων γίνεται απευθείας στο ΑΣΕΠ(Πουλίου 6 Αθήνα Τ.Θ. 14307 Τ.Κ.11510) με συστημένη επιστολή μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουνίου
Οι προσληπτέοι οφείλουν μέχρι της 15 Ιουνίου να προσέλθουν στο ΙΝΕ – ΓΣΕΕ (Τέρμα 28ης Οκτωβρίου 18 Ξάνθη από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 μ.μ.)) και να αποδεχτούν εγγράφως τη θέση προσκομίζοντας σε φωτοτυπία τον Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ (ΑΜΚΑ) να καταθέσουν αίτηση αποδοχής της θέσης.

Διευκρινίσεις από το ΙΝΕ για τους πίνακες αποτελεσμάτων
Στο ΙΝΕ υπέβαλλαν αιτήσεις για τις 944 θέσεις κοινωφελούς εργασίας περίπου 3.500 άνεργοι ενώ στο Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) που έχει αναλάβει το δήμο Ξάνθης οι αιτήσεις ανέρχονται σε 2.200 άτομα. Όπως διευκρινίστηκε ο συνολικός αριθμός δεν αντιπροσωπεύει επακριβώς και τον αριθμό όλων των ανέργων καθώς είναι πολλοί που έκαναν αιτήσεις και στο ΙΝΕ και στο ΚΜΟΠ, όπως είχαν το δικαίωμα. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι κάποιοι προσληπτέοι που είναι για παράδειγμα από Κρήτη (δεν είχε μόρια η εντοπιότητα), ενδέχεται να μην αποδεχτούν τη θέση κάνει τους υπευθύνους του προγράμματος στο ΙΝΕ να εκτιμούν  ότι θα υπάρξουν αλλαγές στους πίνακες, οι οποίοι θα επικαιροποιηθούν μετά το πέρας όλης της διαδικασίας των ενστάσεων. Οι αλλαγές που θα υπάρξουν θα καλυφθούν από τους επιλαχόντες. Να σημειώσουμε επίσης ότι όπως μας διευκρινίστηκε από το ΙΝΕ ο έλεγχος έγινε ανά θέση και αν κάποιος δεν είχε μοριοδότηση γι αυτή δεν αποκλείονταν από άλλες ειδικότητες. ¨Όλα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται στον πίνακα κατάταξης.

Το αργότερο την Παρασκευή η ανάρτηση των αποτελεσμάτων για το δήμο Ξάνθης
Όπως πληροφορηθήκαμε αρμοδίως από τα κεντρικά του ΚΜΟΠ το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα έχουν αναρτηθεί και οι πίνακες αποτελεσμάτων για το δήμο Ξάνθης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από  την ιστοσελίδα www,kmop.gr όπου θα αναρτηθούν οι πίνακες με τους επιτυχόντες , τους αποτυχόντες και τους συνολικούς πίνακες κατάταξης που φαίνεται η μοσιοδότηση. Επίσης μπορούν να επισκέπτονται τα γραφεία του ΚΜΟΠ στην Ξάνθη: Πατριάρχη Κυρίλου 10.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…