Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χταπόδι… μουσταρδάτο

Χταπόδι… μουσταρδάτο

0
htapodi_moustarda
  • 200 γραμ. χταποδάκι βρασμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 1 πιπεριά πράσινη 
  • 1 πιπεριά κόκκινη 
  • 1 πιπεριά καυτερή 
  • χυμό ενός λεμονιού 
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα 
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό 
  • λίγη ρίγανη 
  • λίγο μαϊντανό 
  • ελαιόλαδο  

Αρχικά, ετοιμάζουμε τα υλικά. Κόβουμε τις πιπεριές σε φέτες και το σκορδάκι ψιλό-ψιλό. Βράζουμε το χταπόδι.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές. Τέλος, βάζουμε και το χταπόδι για να σοταριστεί και αυτό με τη σειρά του. Μόλις αυτό πάρει χρώμα, σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Έπειτα, προσθέτουμε την μουστάρδα και το αφήνουμε στην φωτιά, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε το φαγητό με μαϊντανό και ρίγανη.

  • Πιο «αλμυρά» φέτος τα σαρακοστιανά

    18 ευρώ το χταπόδι – 30 ευρώ οι γαρίδες – 14 ευρώ οι σουπιές – 1,40 – 2 ευρώ η…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …