Σχόλια 29/06/12

0

Αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες δεν έχουμε Σύνοδο αλλά Σύγκρουση Κορυφής

Σωτήρες


Αφού αναβάθμισαν τα Πανεπιστήμια, αφού καθιέρωσαν υψηλού επιπέδου σπουδές, αφού παρίσταντο στα μαθήματά τους χωρίς απουσίες, αφού έχουν την αξιοκρατία ως ευαγγέλιο, οι καθηγητές των Πανεπιστημίων μας τώρα, εννέα από αυτούς (κάποιοι και Πρυτάνεις τρομάρα μας!…) θα σώσουν και τη χώρα!!
Μετά τους δικηγόρους και τους γιατρούς, ήρθε η σειρά των Καθηγητών Πανεπιστημίων.
Γεμάτη από σοφούς πανεπιστημιακούς η κυβέρνηση κι όλοι τους πρόθυμοι να μας σώσουν, να σώσουν και την χώρα βεβαίως, αφού έχουν σώσει ήδη τα Πανεπιστήμιά τους…
«Ε»    

 

Τίτλοι τέλους  


Είναι πολλοί που δεν θέλουν να θυμούνται την ΕΑΠΑΞ. Εντός κι εκτός δήμου Ξάνθης. Για διάφορους λόγους ο καθένας. Υπάρχουν όμως και άλλοι που έχουν καλές αναμνήσεις.
Κι αυτό διότι «πέρασαν καλά» όλη την περίοδο της ακμής της, τότε που «έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα».
Αργότερα ήρθαν τα πέτρινα χρόνια κι όλα άλλαξαν. Προς το χειρότερο βέβαια. Και σταμάτησε η διανομή και όλα τα γνωστά τερτίπια. Και σιγά-σιγά η οικονομική διαχείριση ξέφυγε. Το χρέος φούσκωσε, μεγάλωσε, οι εισροές μειώθηκαν, άρχισαν οι γκρίνιες και οι αναμενόμενες αποχωρήσεις.
Και φθάσαμε στο σήμερα της πλήρους απαξίωσης και του κλεισίματος δια της εκκαθαρίσεως.
Αιωνία της η μνήμη λοιπόν. Όπως της Αναπτυξιακής…
Τίτλοι τέλους με τις ευλογίες και του δημοτικού συμβουλίου.
«Ε»    

 

Δημοτική υποχρέωση  


Η προστασία και φύλαξη της δημοτικής ακίνητης περιουσίας είναι από τις υποχρεώσεις του κάθε σοβαρού δήμου.
Γι’ αυτό και αποκτά ιδιαίτερη ευθύνη ο δήμος Ξάνθης να προστατέψει το πάρκινγκ στην περιοχή πίσω από το Αθλητικό Κέντρο Φίλιππος Αμοιρίδης.
Η σημερινή του εικόνα δεν τιμά τον δήμο και τους δημότες. Ως εκ τούτου σωστά ανέδειξε το θέμα η εφημερίδα μας. Δεν μένει τώρα παρά να δούμε το ενδιαφέρον τόσο της αντιπολίτευσης όσο και του ίδιου του δήμου βέβαια.
Η όλη εικόνα σήμερα είναι απαράδεκτη!
«Ε»  

 

Έρχεται το πρώτο ελληνικό smartphone  


Τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού κινητού τηλεφώνου προανήγγειλε η εταιρεία τεχνολογίας MLS Πληροφορική.
Το όνομα του κινητού είναι MLS iQTalk και, όπως ανακοινώθηκε, συνδυάζει τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής (Talk) και τεχνητής νοημοσύνης (iQ), τις οποίες η MLS αναπτύσσει εδώ και χρόνια.
Η συσκευή ανήκει στην κατηγορία των έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphone) και βασίζεται εξ ολοκλήρου στο λειτουργικό σύστημα Android.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η καινοτομία της συσκευής έγκειται στο γεγονός ότι θα «καταλαβαίνει» και θα «μιλά» ελληνικά.
Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της MLS Ιωάννης Καματάκης, «η λεπτομερής παρουσίαση του MLS iQTalk θα πραγματοποιηθεί κατά την επίσημη κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά τις επόμενες ημέρες».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το πρώτο ελληνικό κινητό τηλέφωνο θα ενσωματώνει άκρως ενδιαφέρουσες καινοτομίες». Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η συσκευή θα διατίθεται σε προσιτή τιμή, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια θα είναι αυτή.
Το νέο κινητό θα διαθέτει οθόνη TFT 4,3 ιντσών, κάμερα 5 megapixels, εσωτερική μνήμη 512 MB, ραδιόφωνο και GPS, ενώ θα έχει ενσωματωμένο το λειτουργικό σύστημα Android 2.3 (Gingerbread).
«Ε»    

 

Απορία  


Τι ήταν πάλι αυτό; Αντιπολίτευση αλληλεγγύης! Ιησούς Χριστός Νικά κι όλα τα κακά σκορπά…(Τι να εννοούν άραγε;)
VEN.KAR.      

 

Ξεχειλίζουν τράπεζες της Βουλγαρίας και Τουρκίας από ελληνικά ευρώ  


Επιχειρηματίας της περιοχής που δραστηριοποιείται χρόνια στη Βουλγαρία και στην Τουρκία μας έλεγε ότι έχουν φρακάρει οι βουλγαρικές και οι τούρκικες τράπεζες από ελληνικά λεφτά και δη βορειοελλαδιτών.
Τις τουρκικές τράπεζες προτιμούν, όπως μας έλεγε, οι μουσουλμάνοι της περιοχής, λόγω των ιδιαίτερων δεσμών που έχουν με τη γείτονα και διότι νοιώθουν ότι τα χρήματά τους είναι πιο ασφαλή στην ραγδαίως αναπτυσσόμενη Τουρκία.
Τις Βουλγάρικες τις προτιμούν περισσότερο οι Χριστιανοί. Τα ποσά που μεταφέρονται είναι έως και 500.000 ευρώ περίπου. Τα μεγαλύτερα ποσά φεύγουν για χώρες της δυτικής Ευρώπης, Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία κλπ.
Οι Βούλγαροι και οι Τούρκοι τραπεζικοί υπάλληλοι  έχουν τρελαθεί από τα τεράστια ποσά, για τα δικά τους δεδομένα, που διαθέτουν οι Έλληνες καταθέτες, άνθρωποι της μεσαίας τάξης οι περισσότεροι.
Απορούν οι άνθρωποι πώς είναι δυνατόν να χρεοκοπεί μία χώρα με τόσους πλούσιους πολίτες!
Αυτό είναι όντως απορίας άξιον…  

 

         
Έσυραν τα εξ’ αμάξης …


 …στη δημοτική αρχή την Τέταρτη στο Επιμελητήριο, επαγγελματίες και μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Κατηγόρησαν το δήμαρχο ότι  σχεδιάζει και κατασκευάζει έργα χωρίς καν να ρωτήσει  τη γνώμη των επαγγελματιών και τους δημιουργεί τετελεσμένα που βλάπτουν τη δουλειά τους. Με αφορμή λοιπόν την αντίδραση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται  πλησίον της οδού  – εισόδου της πόλης από Καβάλα,  οι οποίοι φοβούνται ότι  αν γίνει το έργο ανάπλασης της εισόδου στα πρότυπα της Κομοτηνής δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μαγαζιά τους και θα χάσουν την πελατεία τους, αναφέρθηκαν και άλλα έργα όπως της ενοποίησης των πλατειών που ειπώθηκαν πολλά αρνητικά. Πολύ αρνητικά επίσης ειπώθηκαν και  για την μέθοδο που ακολούθησε ο δήμαρχος με έργο της ανάπλασης της Θερμοπυλών.
– Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή έχει αποδείξει ότι δεν πιστεύει …στη διαβούλευση και μετά τρέχει να τα «μπαλώσει»!
Μ.Ξ.

Με το τζάμπα δε γίνεται δουλειά


 Τρανή απόδειξη οι υπάλληλοι της Π.Ε. Ξάνθης που δήλωσαν συμμετοχή στα ΚΕΛΑΥΕ. Και εξαρχής υπήρχε ζήλος γιατί προφανώς νόμισαν ότι θα έπαιρναν κάτι παραπάνω κάνοντας την…αγγαρεία να το παίζουν στα καλά καθούμενοι «κυνηγοί» των παρεμπόρων. Όταν είδαν ότι θα το κάνουν τζάμπα προσπάθησαν να διαπραγματευτούν ζητώντας να τους δίνουν ρεπό. Όταν είδαν ότι ούτε κι αυτό γίνεται γιατί οι προϊστάμενοί τους επικαλούνται έλλειψη προσωπικού εγκατέλειψαν τα ΚΕΛΑΥΕ στην τύχη τους σκεπτόμενοι ότι με το τζάμπα δεν γίνονται δουλειές…
Αλήθεια αυτά δεν το ήξεραν οι αρμόδιοι που έστησαν αυτά τα κλιμάκια;
Πολλά λόγια βρε παιδιά και από έργα τίποτα…
Μ.Ξ.    

 

 
Μια «χαρά» τα κόμματα…  


Την επιχορήγησή τους… με το αζημίωτο θα την πάρουν τα κόμματα με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Από την τελική κατάταξη, λοιπόν, έχουν να λαμβάνουν:
Νέα Δημοκρατία: 15,4 εκατ. ευρώ, ΣΥΡΙΖΑ: 14,1 εκατ. ευρώ, ΠΑΣΟΚ: 7,5 εκατ. ευρώ, Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4 εκατ. ευρώ, ΚΚΕ: 3,95 εκατ. ευρώ, Χρυσή Αυγή: 3,75 εκατ. ευρώ, ΔΗΜΑΡ: 3,4 εκατ. ευρώ.
Ως όριο για την εξασφάλιση του δικαιώματος είσπραξης έχει τεθεί το ποσοστό του 1,50%. Έτσι, ο συνασπισμός των πολιτικών σχηματισμών «Δημιουργία Ξανά» και «Δράση» θα λάβει 750.000 ευρώ.
Σύνολο: 52,85 εκ. ευρώ για τα κόμματα, τη στιγμή που μόνο η Νέα Δημοκρατία είναι «φεσωμένη» με 120 εκ. ευρώ σε δάνεια σε ΑΤΕ και Πειραιώς και το ΠΑΣΟΚ με 118 εκ. ευρώ σε δάνεια (ΑΤΕ, Marfin, Πειραιώς), σύμφωνα με το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Ραγκούση, ως αρμόδιου υπουργού και «ανέβασε» στο facebook ο Πάνος Καμμένος.
Ε.Δ.  

 

Μάχη για τα «θρανία»  


Οι ανακατατάξεις που έφερε το εκλογικό αποτέλεσμα, προκάλεσε μάχη στα «θρανία» για τα έδρανα της Αριστεράς. Το ΚΚΕ λαμβάνει παραδοσιακά τα έδρανα κάτω αριστερά από το 1974, ωστόσο τώρα διεκδικούνται από ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ. Λύση δε βρέθηκε παρά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις κι έτσι στη χθεσινή ορκωμοσία κηρύχθηκε εκεχειρία, προκειμένου τη λύση να δώσει ο νέος πρόεδρος της Βουλής που θα εκλεγεί την Παρασκευή. Καλή επιτυχία!
Ε.Δ.  

 

Καμία έκπληξη  


Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως και την προηγούμενη φορά παρέμειναν καθιστοί κατά την ορκωμοσία των τριών μουσουλμάνων βουλευτών στο Κοράνι.
Το πρόσωπο και οι θέσεις τους έχει πια αποκαλυφθεί πέραν πάσης αμφιβολίας, οπότε μόνο έκπληξη δε συνιστά το γεγονός για την απαξίωση τους στους θεσμούς της δημοκρατίας και της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης.
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …