Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Υπερψηφίστηκε ο απολογισμός για το 2011 της διοίκησης της ΣΕΚΑΠ

Υπερψηφίστηκε ο απολογισμός για το 2011 της διοίκησης της ΣΕΚΑΠ

0
sekap-empros

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων

Την άλλη εβδομάδα θα έρθει το 1 εκ. ευρώ στη ΣΕΚΑΠ υποστηρίζει ο πρόεδρος της εταιρείας Δ. Πράτσος

Με βασικό θέμα τον απολογισμό της χρήσης 2011 συνεδρίασαν οι μέτοχοι της ΣΕΚΑΠ σε ετήσια τακτική γενική συνέλευση,  στις 11 το πρωί της Παρασκευής 29 Ιουνίου. Η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών για τα τοπικά ΜΜΕ με εντολή του Διοικητική της εταιρείας κ. Δημήτρη Πράτσου, ενώ συγκέντρωσε την απαραίτητη απαρτία. Απουσίαζε μεν ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Παναγιώτης Ταρενίδης, ενώ ήταν παρών εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Αλέξανδρου Κοντού.

Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι δράσεις της Διοίκησης
Όπως μας ενημέρωσε ο διοικητής της εταιρείας κ. Δημήτρης Πράτσος οι μέτοχοι ομόφωνα υπερψήφισαν τις δράσεις τηw διοίκησης για το έτος 2011 αφού προηγουμένως παρουσιάστηκε από τον ίδιο η έκθεση απολογισμού της χρήσης. Όπως είναι γνωστό η χρήση του 2011 είναι ζημιογόνα με ζημιές 15 εκ. ευρώ και αποδεδεικνύει τη δεινή θέση που έχει περιέλθει η ΣΕΚΑΠ η οποία και ζητά άμεση ένεση ρευστότητας.

Τι γίνεται με το 1 εκ. ευρώ;
Όπως είναι γνωστό επί θητείας του Σωκράτη Ξυνίδη στο υπ, Ανάπτυξης εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιο της ΣΕΚΑΠ που είχε «κολλήσει» από το 2007  ύψους 6 εκ. ευρώ. Όμως τώρα που είναι να πάρει η ΣΕΚΑΠ τη δόση του 1 ενός εκ. ευρώ εκφράζονται φόβοι ότι μπορέι η ΑΤΕ να το …κρατήσει έναντι οφειλών της ΣΕΚΑΠ και η ΣΕΚΑΠ να μείνει με χέρια αδειανά. Για το λόγο αυτό όπως επιβεβαιώνει ο κ. Ταρενίδης ο Αλέξανδρος Κοντός είχε την Πέμπτη συνάντηση με τον υφ. Οικονομικών κ. Μηταράκη προκειμένου να δοθούν τα χρήματα στη ΣΕΚΑΠ που τα έχει άμεση ανάγκη για να επιβιώσει αυτό το διάστημα μέχρι να βρεθεί μια λύση.
Ο κ. Πράτος απ’ την πλευρά του σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα να μην εισπραχτούν τα χρήματα από τη ΣΕΚΑΠ και η όλη καθυστέρηση οφείλεται στην εκλογική περίοδο και στην πολιτική αστάθεια που επικρατούσε. Επεσήμανε δε ότι τα περιμένουν την επόμενη εβδομάδα.

Διαγωνισμός τέλος…
Σ’ ότι αφορά το διαγωνισμό αυτός τέλειωσε χωρίς να επιτελέσει το έργο του, την πώληση δηλαδή του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΑΤΕ. Ο τελευταίος προτιμητέος Ηλίας Παπαδόπουλος δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά και όλων πλέον τα βλέμματα στρέφονται στην ΑΤΕ και στο τι θ’ αποφασίσει η νέα κυβέρνηση γι’ αυτή. Το μέλλον της ΣΕΚΑΠ εξαρτάται απόλυτα από τη νέα διοίκηση της ΑΤΕ, η οποία δεν έχει οριστεί ακόμη αλλά και από τις αποφάσεις του νέου υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα. Υπενθυμίζουμε ότι ήταν  απαίτηση της Τρόικα  ν’ απεγκλωβιστεί η ΑΤΕ από τις θυγατρικές της και ενδέχεται αυτό να συμπεριληφθεί στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου (όπως δεσμεύτηκε η κυβέρνηση συνεργασίας) καθώς και η ίδια η θέση της ΑΤΕ που θεωρείται πολύ δύσκολη.

ΣΥΡΙΖΑ: Θα μας βρουν απέναντι…
Στο μεταξύ σε Ανακοίνωση  του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΝ σχετικά με την επίσπευση ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ και της πώλησης ΕΒΖ, ΔΩΔΩΝΗΣ και ΣΕΚΑΠ αναφέρεται ότι η νέα κυβέρνηση συνεχίζει την μνημονικαή πολιτική εγκαταλείποντας την προεκλογική δέσμευση για  επαναδιαπραγμάτευση και ότι αυτά που αναφέρονται στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ, περί επανακεφαλαιοποίησης και εξυγίανσής της ΑΤΕ και διαφύλαξης του χαρτοφυλακίου υποθηκών αγροτικής γης, «είναι ο προπομπός στο προωθούμενο έγκλημα κατά του αγροτικού κόσμου αλλά και κατά της οικονομικής και κοινωνικής επιβίωσης ολόκληρων περιοχών».  
Η Ανακοίνωση
«Τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί πρωθυπουργικής εντολής για επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων με προτεραιότητα ανάμεσα στα άλλα  την  επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ και την συνεπαγόμενη εκποίηση της ΕΒΖ, της ΔΩΔΩΝΗΣ και της ΣΕΚΑΠ, αποδεικνύουν την εγκατάλειψη της προεκλογικής ρητορείας περί δήθεν αναδιαπραγμάτευσης και την αταλάντευτη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής. Επιπλέον, αποκαλύπτεται περίτρανα η ωμή και ανενδοίαστη εξαπάτηση του αγροτικού κόσμου, πίσω από τις προεκλογικές κορώνες του ίδιου του κ Σαμαρά περί δημόσιου πυλώνα που πρέπει να αποτελέσει η Αγροτική Τράπεζα. Επισημαίνουμε ότι η σκόπιμα γενικόλογη αναφορά στο κείμενο προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ, περί επανακεφαλαιοποίησης και εξυγίανσής της ΑΤΕ και διαφύλαξης του χαρτοφυλακίου υποθηκών αγροτικής γης, είναι ο προπομπός στο προωθούμενο έγκλημα κατά του αγροτικού κόσμου αλλά και κατά της οικονομικής και κοινωνικής επιβίωσης ολόκληρων περιοχών.
Θα μας βρουν απέναντι. Μαζί με τους αγρότες, τους εργαζόμενους στην ΑΤΕ και στις επιχειρήσεις, τους κατοίκους των περιοχών, θα δώσουμε αταλάντευτα τη μάχη για να ακυρωθούν τα σχέδια των μνημονιακών εταίρων και να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας για την προοδευτική έξοδο από την κρίση, με τη ριζοσπαστική ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας και την ανόρθωση της υπαίθρου».  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…