- Για το μπισκότο
- 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150γρ βιτάμ
- 1 αυγό (από τις κότες τις Λίνας)
- 60γρ ζάχαρη άχνη – 60γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- Για το μείγμα τυριού
- 300γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 300γρ ανθότυρο
- 130γρ ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
- Για την επικάλυψη
- 2 ακτινίδια ώριμα
- χυμό λεμονιού
- Λίγη ζάχαρη
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη κι όταν αφρατέψει προσθέτουμε το αυγό και στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι. Πλάθουμε στη συνέχεια τη ζύμη και την μεταφέρουμε στο ταψί μας αφού πρώτα έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος. Ανοίγουμε τη ζύμη να απλώσει ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις για τριάντα λεπτά.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε με το μίξερ το γιαούρτι με το ανθότυρο προσθέτοντας λίγη λίγη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και το τοποθετούμε πάνω από το ψημένο μπισκότο μας αφού έχει κρυώσει.
Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον δύο ώρες.
Πολτοποιούμε στο μούλτι τα ακτινίδια μαζί με το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι λίγο νερό με τη ζάχαρη και το προσθέτουμε στο ακτινίδιο. Περιχύνουμε με αυτό το γλυκό και σερβίρουμε μαζί με κομμάτια ακτινιδίου αν θέλουμε. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ακτινίδιο με μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα δάσους.