Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Του κόσμου τα παιχνίδια στην κεντρική πλατεία

Του κόσμου τα παιχνίδια στην κεντρική πλατεία

0
paixnidia_05_2012-empros

Δράσεις όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Γέμισε με φωνές, χρώματα, παιδικά χαμόγελα και του κόσμου τα παιχνίδια το πρωί της Τρίτης η κεντρική πλατεία της Ξάνθης, όπου συγκεντρώθηκαν οι μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων, δημιουργώντας μικρές ή άλλοτε μεγαλύτερες κοιτίδες δημιουργικότητας και παιχνιδιού στο κεντρικότερο σημείο της πόλης.
Κάθε δημοτικό σχολείο παρουσίασε σε σταντ τις εργασίες της χρονιάς με διάφορες θεματικές, ενώ οι δράσεις περιλάμβαναν πολλά παιχνίδια, γνωστά από παλιά, όπως «κουτσό», «τζαμί», διελκυστίνδα, «καμάρα» (σκοινάκι), «μηλάκια» και πλήθος άλλων παιχνιδιών που, όσο παλιά κι αν είναι κι όσο μικρό «εξοπλισμό» και αν χρειάζονται παραμένουν τα πιο αγαπημένα των παιδιών.
Σε άλλα σημεία της πλατείας, κοιτίδες μαθητών με τους δασκάλους τους ζωγράφιζαν με νερομπογιές, έκαναν κατασκευές με πηλό και διάφορες άλλες εικαστικές δημιουργίες.

Μάθημα… σοκολάτας
Εκεί βρέθηκε και ο ζαχαροπλάστης του «κάτι Άλλο» Στέλιος Αρσενίου, ο οποίος έκανε μαθήματα… σοκολάτας στο χώρο του υπαίθριου αμφιθέατρου της πλατείας. Με την άσπρη στολή και το μεγάλο καπέλο έστησε ένα πάγκο με λογιών λογιών είδη που μπορούν να αποτελέσουν γέμιση για λαχταριστές σοκολάτες, από ρόδια και φράουλες, μέχρι ξηρούς καρπούς και υποφαές.
Δεκάδες μαθητές είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον πάγκο και με τις συμβουλές του κ. Αρσενίου, φορώντας πλαστικά γάντια φτιάχναν τις δικές τους σοκολάτες, οι οποίες χάρη στην ειδική προετοιμασία και ένα μεγάλο ταψί με πάγο ήταν έτοιμη μέσα σε λίγη ώρα για να την πάρουν μαζί τους!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στις 20 Απριλίου στην Ξάνθη

Μαζί τους οι «Λάχνισμα» από την Ξάνθη Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφου…