Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Στην Ξάνθη από χθες η Ολυμπιακή Φλόγα

Στην Ξάνθη από χθες η Ολυμπιακή Φλόγα

0
pandraklakis-empros

Θα παραμείνει αναμμένη σε βωμό στην Κεντρική Πλατεία

Εκατοντάδες Ξανθιώτες παρακολούθησαν την λαμπαδηδρομία και την τελετή αφής
     
Σε ειδικό βωμό στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, ανάβει από χθες η Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία κατά την πορεία της από την Αρχαία Ολυμπία προς το Λονδίνο, πέρασε από την πόλη μας.
O Δήμος  Ξάνθης, στα πλαίσια της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας που αποτελεί τον προπομπό της μεγάλης γιορτής των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012» υποδέχθηκε χθες τους λαμπαδηδρόμους, οι οποίοι μέσω των οδών Δημοκρίτου – Μ. Καραολή έφτασαν στην Κεντρική Πλατεία, όπου άναψαν το βωμό που είχε στηθεί εκεί.
Το τελετουργικό της εκδήλωσης που παρουσίασε ο κ. Αλέξης Κωστάλας και παρακολούθησαν περίπου 300 άτομα περιλάμβανε ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου, του Εθνικού Ύμνου Μ. Βρετανίας, του Εθνικού ύμνου Ελλάδος από τη Φιλαρμονική του Δήμου και Έπαρση αντίστοιχων σημαιών.
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Στυλιανίδη και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Ζαννιά, ενώ στη συνέχεια υπήρξε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και παρουσίαση πολιτιστικού προγράμματος μικρής διάρκειας από το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης.
Ο κ. Στυλιανίδης κατά το χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε ότι: ¨Υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά την Ολυμπιακή Φλόγα και από την πόλη μας στέλνουμε μήνυμα σε όλους τους λαούς, ευχόμενοι να εισακουστεί το μήνυμα για εκεχειρία και να βρει ανταπόκριση¨. Ο κ. Ζαννιάς από την πλευρά του ανέφερε σταθμούς της λαμπαδηδρομίας και τη θερμή ανταπόκριση που συνάντησαν οι λαμπαδηδρόμοι σε όλες τις πόλεις που επισκέφθηκαν.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης το ταξίδι της φλόγας άρχισε εκ νέου μέσω της οδού Β. Κωνσταντίνου – Δ.Π.Θ. για να συνεχίσει την πορεία της ως τη Δράμα όπου επρόκειτο να διανυκτερεύσει.
Οι έξι Ξανθιώτες αθλητές – λαμπαδηδρόμοι που μετέφεραν την Ολυμπιακή Φλόγα ήταν οι:
1. Παναγιώτης Κουμουλίδης (ποδόσφαιρο – ομαδικά αθλήματα).
2. Ανδρέας Χρηστίδης (Ταέ Κβον Ντο).
3. Γρηγόρης Αναστασιάδης (Ελληνορωμαϊκή Πάλη).
4. Θανάσης Πανδρακλάκης (μπάσκετ – ομαδικά αθλήματα).
5. Πηνελόπη Δάγκα (Στίβος).
6. Λεωνίδας Ηλιάδης (Τζούντο).  
Από την Αρχαία Ολυμπία στο Λονδίνο  
Η Τελετή Αφής της Φλόγας έγινε στην Αρχαία Ολυμπία στις 10 Μαΐου και η Ιερή Φλόγα θα παραδοθεί στην βρετανική αντιπροσωπεία, στις 17 Μαΐου, στις 19:00, στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Η Φλόγα θα διανύσει περίπου 3.000 χιλιόμετρα επί ελληνικού εδάφους, περνώντας από 43 πόλεις, στα χέρια περίπου 500 Λαμπαδηδρόμων.
Βέβαια για να γίνει αυτό, εκτός από τους δρομείς χρειάστηκε και η συνδρομή των… μηχανών και συγκεκριμένα ενός αυτοκινήτου τύπου BMW X5 στο οποίο έχει γίνει μετατροπή και έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να μεταφέρει τη Φλόγα στις μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των διαφόρων πόλεων.
Αναλυτικά η διαδρομή της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους:
1η ημέρα (10/05/2012: Αρχαία Ολυμπία (Αφή Ολυμπιακής Φλόγας) – Πύργος – Αμαλιάδα – Αρχαία Ήλιδα – Κόροιβος – Γαστούνη – Λεχαινά – Κόρινθος – Πειραιάς – Μετάβαση ακτοπλοϊκώς στα Χανιά Κρήτης.
2η ημέρα (11/05/2012): Κίσσαμος – Χανιά – Ρέθυμνο – Κνωσσός – Αγ. Νικόλαος – Μάλια – Χερσόνησος – Ηράκλειο – Καστελόριζο – Μετάβαση ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά.
3η ημέρα (12/05/2012): Πειραιάς – Πάτρα – Ρίο – Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Πρέβεζα – Πάργα – Ηγουμενίτσα – Ιωάννινα.
4η ημέρα (13/05/2012): Ιωάννινα – Κοζάνη – Βέροια – Θεσσαλονίκη – Καβάλα.
5η ημέρα (14/05/2012): Καβάλα – Κομοτηνή – Κήποι (συνοριακό φυλάκιο) – Φέρες – Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη – Δράμα.
6η ημέρα (15/05/2012): Δράμα – Αλιστράτη – Σέρρες – Κατερίνη – Λάρισα – Βόλος – Λαμία.
7η ημέρα (16/05/2012): Λαμία – Χαλκίδα – Περιστέρι – Πειραιάς – Αθήνα – Ακρόπολη.
8η ημέρα (17/05/2012): Ακρόπολη – Μουσείο Ακροπόλεως – Κέντρο Αθήνας – Ζάππειο – Παναθηναϊκό Στάδιο (Παράδοση Ολυμπιακής Φλόγας).      

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι & Τσι γκονγκ την Κυριακή

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αγριάνη Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11.00 το Κέντρο…