Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Εντιμάρ: «Ήθελα να μείνω»

Εντιμάρ: «Ήθελα να μείνω»

0
edimar-empros

«Η Skoda Ξάνθη με κάλυπτε σε όλους τους τομείς» δήλωσε ο Βραζιλιάνος αμυντικός

Euro 2012: Αντίπαλος της Ελλάδας ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Νταβίντ Λάφατα            

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τη Ξάνθη ο βραζιλιάνος αμυντικός Εντιμάρ, ο οποίος δήλωσε τυχερός που φόρεσε τη φανέλα της ξανθιώτικη ομάδας.
Παράλληλα αποκάλυψε πως ήθελε να παραμείνει στο σύλλογο και πως ήταν διατεθειμένος να ρίξει τις οικονομικές του απολαβές, ωστόσο οι περικοπές, που επιχειρούν στην διοίκηση της Ξάνθης, λειτούργησε ως ανασταλτικός παράγοντας.
«Ευχαριστώ τον Θεό που με έφερε σ’ αυτόν τον σύλλογο. Μπορεί να μη θεωρείται μεγάλη ομάδα, αλλά καλύπτει όλες τις υποχρεώσεις και δεν έχω κανένα παράπονο. Έχω ακούσει για συλλόγους που χρωστούν 6-7 μηνιάτικα στους ποδοσφαιριστές, ενώ υπάρχουν και άλλοι που έχουν να καταβάλλουν χρήματα εδώ και ένα χρόνο», δήλωσε ο βραζιλιάνος αμυντικός στην ιστοσελίδα esporte της πατρίδας του.
Αναφερόμενος αναλυτικά στους λόγους του διαζυγίου του, διευκρίνισε ότι « …η Ξάνθη προσπάθησε να ανανεώσει τον δανεισμό μου, αλλά προχωρεί σε περικοπές και ο μισθός μου υπερβαίνει τα νέα δεδομένα. Μίλησα με τον πρόεδρο και του ανέφερα ότι είμαι διατεθειμένος να μειώσω τις απαιτήσεις μου, αλλά τελικά αυτό δεν λειτούργησε».  
Αντίπαλος της Εθνικής ο Λάφατα  
Έναν πρώην ποδοσφαιριστή της Skoda Ξάνθη θα βρει απέναντι της η Εθνική Ελλάδος, στον αγώνα της 12 Μαΐου για τον 1ο προκριματικό όμιλο του Euro 2012.
Η Εθνική Ελλάδος βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τις Ρωσία, Πολωνία και Τσεχία, οι οποίες ήδη ανακοίνωσαν τα ονόματα των ποδοσφαιριστών για την προεπιλογή ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Χθες ήταν η σειρά της Εθνικής Τσεχίας να ανακοινώσει τους διεθνείς, με τον προπονητή της Μίχαλ Μπίλεκ να περιλαμβάνει ανάμεσα στις κλήσεις τον Νταβίντ Λάφατα.
Ο 30χρονος σήμερα επιθετικός, βρέθηκε το καλοκαίρι του 2005 στην Ξάνθη για λογαριασμό της Skoda Ξάνθη. Ωστόσο ο τότε προπονητής της ξανθιώτικης ομάδας, Γιάννης Ματζουράκης, χρησιμοποίησε σε 9 αγώνες τον Λάφατα, χωρίς ο Τσέχος να βρει ¨δίχτυα¨, ενώ στη συνέχεια ¨παροπλίστηκε¨ και συνήθως έμενε εκτός αποστολής. Τελικά με την ολοκλήρωση της σεζόν 2005-2006 ο Λάφατα αποδεσμεύθηκε και επέστρεψε στην πατρίδα του και στην ομάδα Γιάμπλονετς, όπου από το 2006 έως σήμερα έχει σημειώσει 73 γκολ σε 140 συμμετοχές (ενδιάμεσα αγωνίστηκε ένα χρόνο 2007-2008 στην Αούστρια Βιέννης με 6 γκολ σε 36 παιχνίδια).
Οι επιδόσεις του Λάφατα στο τσέχικο πρωτάθλημα δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον Μπίλεκ, ο οποίος κάλεσε τον πρώην παίκτη της Ξάνθης στην Εθνική, στην οποία μέχρι στιγμής έχει σημειώσει 16 συμμετοχές (2 γκολ). Εκτός του Λάφατα, άλλος ένας Τσέχος που έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα (Πανιώνιο), ο τερματοφύλακας Γιάροσλαβ Ντρόμπνι κλήθηκε στην αποστολή.
Αναλυτικά η 24μελής προεπιλογή της Εθνικής Τσεχίας (θα ¨κοπεί¨ ένας παίκτης):
Τερματοφύλακες: Τσεχ (Τσέλσι), Ντρόμπνι (Αμβούργο), Λαστούβκα (Ντνιπρό), Γκρίγκαρ (Βιτκοβίτσε)
Αμυντικοί: Σελασιέ (Σλόβαν Λίμπερετς), Χούμπνικ (Χέρτα), Κάντλετς (Λεβερκούζεν), Λιμπέρσκι (Βικτόρια Πλζεν), Πούντιλ (Τσεζένα). Ράιτοραλ (Βικτόρια Πλζεν), Σίβοκ (Μπεσίκτας), Σούχι (Σπαρτάκ Μόσχας)
Μέσοι: Χούμπσμαν (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Γίρατσεκ (Βόλφσμπουργκ), Κολάρ, Πετρζέλα, Πίλαρ, Πλασίλ (Βικτόρια Πλζεν), Ρέζεκ (Ανόρθωση), Ροσίτσκι (Άρσεναλ)
Επιθετικοί: Μπάρος (Γαλατασαράι), Λάφατα (Γιάμπλονετς), Νέτσιντ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και Πέκχαρτ (Νυρεμβέργη).    

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πήρε βαθμό στη Χρυσούπολη το Άβατο – Ήττα για τον Πετεινό

Αποτελέσματα και βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής Ο Άρης Αβάτου πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλί…