Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Νέα σύλληψη στην Ξάνθη για χρέη

Νέα σύλληψη στην Ξάνθη για χρέη

0
sillipsi_xrei-empros

Διευθύνων σύμβουλος εταιρίας στη ΒΙΠΕ συνελήφθη για οφειλές 190.170 ευρώ στο Δημόσιο

Νέα σύλληψη για συσσωρευμένα χρέη προς το Δημόσιο πραγματοποιήθηκε χθες στην Ξάνθη, σε βάρος 60χρονου, ο οποίος διατελεί διευθύνων σύμβουλος εταιρίας κατασκευή ειδών πυροσβεστικής στη ΒΙΠΕ Ξάνθης, οι οποία έχει βεβαιωμένες οφειλές ύψους 190.169,66 ευρώ.

Συνελήφθη ο διευθύνων σύμβουλος
Χθες το πρωί αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης συνέλαβαν τον 60χρονο επιχειρηματία στη Βιομηχανική περιοχή Ξάνθης για μη απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και λοιπά χρέη προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 60χρονου, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο κατασκευής ειδών πυροσβεστικής, έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε 190.169,66  ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ήταν και ιδιοκτήτης της αλλά στη συνέχεια μεταβίβασε την επιχείρηση στη σύζυγό του. Τα χρέη συσσωρεύτηκαν από καιρό και βεβαιώθηκαν κινώντας τη διαδικασία απόδοσης ευθυνών, που έχει πάρει διαστάσεις «τσουνάμι» στη χώρα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μέχρι στιγμής πολλά περιθώρια είσπραξης συνολικά για τις περιπτώσεις βεβαιωμένων οφειλών στο Δημόσιο.

Δεύτερη σύλληψη για χρέη στην Ξάνθη
Η σύλληψη αυτή είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται στην Ξάνθη, για βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο. Η πρώτη σημειώθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 σε βάρος 36χρονης για συνολικές οφειλές που ανέρχονταν στα 143.134,24 ευρώ. Η 36χρονη συνελήφθη, ως μέτοχος σε βιοτεχνία υποδημάτων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…