Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Πυροβολείται» η δημιουργία γηπέδου στη Γλαύκη

«Πυροβολείται» η δημιουργία γηπέδου στη Γλαύκη

0
Karaxasan_gioul-web

Ζητά απαντήσεις ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Γλαύκης γιατί σταμάτησε αιφνιδίως η μεταφορά του πυροβολείου από το Δ’ Σ. Σ.

Εγγράφως διατυπώθηκε αίτημα και από την κα Καραχασάν πριν 6 μήνες όμως δεν δόθηκε απάντηση. Πάγιο αίτημα των κατοίκων η δημιουργία γηπέδου
 
Τι είναι πιο σημαντικό; Να χρησιμοποιηθεί ένας χώρος για αθλητικές δραστηριότητες και μάλιστα από τη νεολαία ενός απομακρυσμένου χωριού όπως η Γλαύκη ή για κυνηγετικές δραστηριότητες από τον κυνηγητικό σύλλογο Ξάνθης; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που θέτει ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Γλαύκης και παρότι απευθύνεται προς τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Μύκης, ζητώντας απαντήσεις για μια σειρά από θέματα που αφορούν την απομάκρυνση του πυροβολείου από το οικόπεδο που έχει αγοραστεί από το δήμο για την δημιουργία γηπέδου, ωστόσο ο βασικός αποδέκτης παραμένει το Δ’Σ.Σ που ενώ ξεκίνησε εργασίες για την απομάκρυνση του πυροβολείου, αιφνιδίως άλλαξε γνώμη και παραχώρησε το χώρο στο κυνηγετικό σύλλογο Ξάνθης προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει για τη φιλοξενία πέρδικας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε ο σύλλογος αλλά και η δημοτική σύμβουλος κα Γκιουλ Καραχασάν που κατάγεται από την Γλαύκη και η οποία μάλιστα έστειλε έγγραφο πριν 6 μήνες στο ΓΕΣ επιζητώντας μια απάντηση που όμως μέχρι στιγμής δεν έλαβε όπως μας πληροφορεί.  
Το ιστορικό και οι ενέργειες για να φύγει το πυροβολείο
Το όλο θέμα – όπως αναλύεται και στην επιστολή – αφορά ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και ιδιαίτερα της νεολαία για τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου. Όπως μας πληροφόρησε και η κα Καραχασάν έχει αγοραστεί έκταση 6 – 7 στρεμμάτων η οποία όμως συνορεύει με πυροβολείο του Δ.Σ.Σ. και έγιναν ενέργειες από την προηγούμενη δημοτική αρχή προς το Δ/.Σ.Σ. με αίτημα την μεταφορά του πυροβολείου. Μάλιστα υπάρχει και επιστολή του τότε υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη με ημερομηνία 15 – 9 – 2011 που θέτει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την δημιουργία γηπέδου. Επιπρόσθετα η κα Καραχασάν μας πληροφόρησε ότι μετά απ’ αυτό έγιναν για 2 μέρες εργασίες από το Δ.Σ.Σ για την μεταφορά του πυροβολείου που όμως ξαφνικά και χωρίς καμιά ενημέρωση σταμάτησαν. Τότε ακριβώς αναπτύχθηκε η φημολογία ότι το Δ.ΣΣ παραχώρησε την έκταση στον κυνηγητικό σύλλογος Ξάνθης. Κι αυτό όμως όπως σημειώνει η κα Καραχασάν δεν είναι προϊόν επίσημης ενημέρωσης παρά τις έγγραφες εκκλήσεις της. Να σημειώσουμε ότι και το «Ε» επεχείρησε μια επικοινωνία με αρμοδίους από το Δ’ Σ.Σ και το γραφείο Τύπου του ΓΕΣ επιζητώντας μια απάντηση για το γιατί άλλαξαν τα σχέδια σχετικά με το πυροβολείο όμως μέχρις στιγμής απάντηση δεν πήρε. Να σημειώσουμε ότι στην επιστολή του Μορφωτικού Αθλητικού συλλόγου Γλαύκης που ακολουθεί γίνεται νύξη και για κάποιον εν ενεργεία αντιδήμαρχο που δήλωσε στον υπουργό κ. Π. Μπεγλίτη ότι πρόθεση του δήμου είναι να δημιουργηθεί εκεί καφετέρια και γήπεδο 5Χ5 κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνα τα μέλη του συλλόγου όμως τόσο ο δήμαρχος κ. Τζουκάλ όσο και η κα Καραχασάν δήλωσαν άγνοια γι αυτό.  
Επιστολή του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου Γλαύκης: «Τι θα γίνει επιτέλους με το γήπεδο;»
«Πάγιο αίτημα των κατοίκων της Γλαύκης, ενός από τους μεγαλύτερους πληθυσμιακά οικισμούς του δήμου Μύκης Ξάνθης, αποτελούσε η κατασκευή γηπέδου.
Επιτέλους η έκταση για την κατασκευή βρέθηκε και αγοράστηκε από τον δήμο μας στην περιοχή Μπάρτσκο Τσούκα, η οποία και κρίθηκε κατάλληλη για την κατασκευή αθλητικού γηπέδου. Η συγκεκριμένη έκταση ωστόσο συνόρευε με πυροβολείο του Δ’ Σώματος Στρατού. Το οποίο αν παραχωρείτο θα υπήρχαν τα απαραίτητα περίπου 6500 μ2. Η τότε δημοτική αρχή με τις πολλαπλές ενέργειες που έκανε με τους τότε κ.κ. περιφερειάρχες, τους υπεύθυνους του Δ’ Σώματος Στρατού, οι οποίοι όλοι τους επισκέφτηκαν την τοποθεσία και ενέκριναν το δίκαιο αίτημα των κατοίκων και του δήμου Μύκης.
Διά τούτο άρχισαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Η πρώτη ήταν να κατασκευαστεί σε μια άλλη τοποθεσία αντίστοιχο πολυβολείο με έξοδα του δήμου. Επειδή οικονομικά αδυνατούσε ο δήμος κατέφυγε σε άλλες ενέργειες. Πράγματι η τελευταία απέδωσε. Έτσι στις 15-1-2011 από το Δ’ Σώμα Στρατού ο δήμος παρέλαβε σχετικό έγγραφο με θέμα: Διάφορα (απομάκρυνση πολυβολείου από τον οικισμό Γλαύκης του δήμου Μύκης ) πράγματι για την εκτέλεση των εργασιών εμφανίστηκαν στρατιωτικά μηχανήματα που πήγαν στην τοποθεσία για να απομακρύνουν το πολυβολείο, ο κόσμος χάρηκε, επιτέλους είπαν ότι η νέα αρχή του δήμου θα τελείωνε το γήπεδο. Δυστυχώς όμως όλοι απογοητεύθηκαν, για άγνωστους λόγους αστραπιαίως τα μηχανήματα απομακρύνθηκαν και το γήπεδο παρέμενε ως είχε.
Επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία άρχισε από άλλους κύκλους η αναζήτηση της αλήθειας.
Κατόπιν ερωτήσεως βουλευτή της Ξάνθης Σχετ. Ερώτηση 21854/25/8/2011 της βουλής των Ελλήνων σχετικά με την παραχώρηση εκτάσεως για τη δημιουργία γηπέδου στην Γλαύκη και παραχώρηση πυροβολείου.
Ο Υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Μπεγλίτης με την από 15-9-2011 επιστολή του και με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.900α/8794/12168 στην ουσία θέτει όρους και προϋποθέσεις για να γίνει το γήπεδο.
Πρώτα απ’ όλα στην επιστολή του ο Υπουργός αναφέρει ότι εν ενεργεία αντιδήμαρχος δήλωσε ότι πρόθεση του Δήμου είναι να κατασκευάσει καφετέρια και γήπεδο 5Χ5.
Επειδή η Γλαύκη δόξα του Θεό από καφετέριες και καφενεία εκπληροί τις ανάγκες ζητά μόνο και μόνο γήπεδο για να αθλούνται οι νέοι.
Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε λοιπόν να μας γνωρίσετε εάν υπάρχει απόφαση αντί της κατασκευής γηπέδου να δημιουργηθεί καφετέρια και γήπεδο 5Χ5.
Δεύτερον ποιος ο αντιδήμαρχος που μετέφερε αυτή την άποψη στον Υπουργό;
Τρίτον θα θέλαμε επίσης να μας γνωρίσετε εάν ξέρατε ότι το πολυβολείο δόθηκε κατά χρήση στο κυνηγητικό σύλλογο, εάν ενημερωθήκατε γι’ αυτό και εάν προβάλλατε αντιρρήσεις, αφού παλαιότερα η έκταση είχε δοθεί στον δήμο.
Παρακαλούμε επίσης να μας γνωρίσετε σε τι ενέργειες προβήκατε όταν μάθατε ότι το πολυβολείο δόθηκε στον κυνηγετικό σύλλογο και ο Υπουργός στην ουσία αναίρεσε την προηγούμενη απόφαση της παραχώρησης που είχε γίνει στην προηγούμενη δημοτική αρχή.
Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Γλαύκης».  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …