Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ και στην Ξάνθη»

«Ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ και στην Ξάνθη»

0
Tsipras_2012-empros

Ανοιχτή κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Ιδιαίτερη ικανοποίηση εκφράστηκε για την αποδοχή και τη συμμετοχή του κόσμου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ψήφο εξουσίας για να γίνει μια κυβέρνηση που θα βάλει τέρμα στο μνημόνιο. Κατέθεσε πρόταση φορολόγησης του πλούτου

Με προμετωπίδα της προεκλογικής του εκστρατείας ότι «Μπορούμε να απαλλαγούμε από τα δεσμά του μνημονίου», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα στον Ξανθιώτικο λαό να δώσει ψήφο εξουσίας στο ΣΥΡΙΖΑ, σε κεντρική πολιτική ομιλία την Παρασκευή 27 Απρίλιου στη 8 το απόγευμα. Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε περιοδεία στον Κένταυρο και στον Εχίνο και έτυχε θερμής υποδοχής της μειονότητας, ενώ η ανοιχτή ομιλία του στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πάνω από 1.000 πολιτών που την παρακολούθησαν με ενδιαφέρον. Ιδιαίτερα ικανοποιημένα δήλωναν τα μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για την αποδοχή και τη συμμετοχή του κόσμου, γεγονός που ανέφερε και ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του κάνοντας λόγο για «ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ και στην Ξάνθη».  

«Έρχεται η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, έρχεται  η ώρα της Δημοκρατίας»
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους λίγο πριν αρχίσει την ομιλία του ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που θέλει να βάλει τέρμα στο μνημόνιο, μ’ ένα ρεαλιστικό πολιτικό σχέδιο: «Όσο πλησιάζει η ώρα να μιλήσει ο λαός τόσο το κυρίαρχο κατεστημένο στη χώρα μας οι άνθρωποι που υποστήριξαν με πάθος το μνημόνιο γιατί δεν νοιάστηκαν για την κοινωνία αλλά μόνο για το δικό τους συμφέρον θα βρίσκονται σε πανικό. Για μας η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η επαφή με τον κόσμο, απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλη την Ελλάδα. Βλέπουμε ότι υπάρχει ένα ρεύμα υποστήριξης στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που δεν νοιάζεται να αυξήσει τις δυνάμεις της αλλά να βάλει ένα τέρμα σ’ αυτή την κατρακύλα για τον ελληνικό λαό. Νοιάζεται μόνο για να υπάρξει την επόμενη μέρα μεγαλύτερη αισιοδοξία , να μπορέσουμε ν’ ατενίσουμε το μέλλον με ελπίδα, να σταματήσουμε το μνημόνιο αυτός είναι ο στόχος μας και το μνημόνιο μπορεί να σταματήσει μόνο με ενότητα, με αυτοπεποίθηση και ρεαλιστικό πολιτικό σχέδιο και τα έχουμε και τα τρία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει
Κεντρικός άξονας της ομιλίας του ήταν το μνημόνιο και πως θ’ απαλλαγεί ο ελληνικός λαός από τα δεσμά του δηλώνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφο εξουσίας γα να συνεργαστεί με αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις: «Μπορούμε να απαλλαγούμε από τα δεσμά του μνημονίου. Όλοι συνειδητοποιούν ποιο είναι το διακύβευμα αυτής της αναμέτρησης. Τον  Ιούνιο αν ξαναψηφίσει ο λαός και δώσει 151 βουλευτές σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα έχουμε ξανά νέα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουν ήδη συνυπογράψει Βενιζέλος και Σαμαράς. Αν θέλουν όμως να δημιουργήσουμε όλοι μαζί νέες προϋποθέσεις γα το μέλλον δεν έχουν παρά ν’ ακολουθήσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ
Μπορούμε να δώσουμε τέλος σ’ αυτό τον εφιάλτη του ελληνικού λαού
Μπορούμε να δώσουμε κυβέρνηση όπου θ’ απαλλάξει τον λαό και τον τόπο από την δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο της καταστροφής. Δεν σας ζητάμε ψήφο διαμαρτυρίας αλλά ψήφο εξουσίας για να σώσουμε τον λαό από αυτή τη λαίλαπα του μνημονίου», τόνισε με έμφαση ο κ. Τσίπρας.

Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ και ΚΚΕ
Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά των κ. Βενιζέλου και Σαμαρά σημειώνοντας χαρακτηριστικά: « Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για ανατιμνημονιακό αμάλγαμα,  ένα μόνο αμάλγαμα υπάρχει το μνημονιακό αμάλγαμα του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Ούτε ο κ.  Άδωνις, ούτε ο κος Βορίδης ούτε ο κος Καρατζαφέρης θα είναι υπουργοί κύριε Βενιζέλο στις 6 του Μάη όσο και να προσπαθήσετε δεν θα καταφέρετε να αθροίσετε μαζί ούτε το 51% των ψήφων αλλά ούτε και 151 βουλευτές στη βουλή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος εκτιμώντας πως «θα περάσετε μαζί στο περιθώριο της ιστορίας ως παπαγάλοι των μεγάλων συμφερόντων ντόπιων και ξένων γιατί ο ελληνικός λαός δεν τρώει πια κουτόχορτο, έχει γνώση και επίγνωση».
Επίσης χαρακτήρισε  «απαράδεκτες» τις θέσεις που εκφράζει η κα Παπαρήγα για το εάν πρέπει να κυβερνήσουν αριστερές δυνάμεις τη χώρα.  «Είναι αδιανόητο αυτό που ακούμε από τα χείλη της κ. Παπαρήγα, η οποία είπε ότι δεν έχει νόημα η αριστερά να είναι στην κυβέρνηση γιατί θα είναι αδύναμη η αντιπολίτευση».

«Μπορούμε να εγγυηθούμε την παραμονή τη χώρας στην Ευρωζώνη»
Αναφερόμενος στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι για να υπάρξει ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας πρέπει να γίνει αναδιανομή του πλούτου και  άμεση φορολόγηση του πλούτου και των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και όχι του μέσου έλληνα πολίτη: «Μπροστά στο δίλλημα μισθοί, κοινωνικοί παροχές και τοκογλύφοι δεν έχουμε κανέναν δισταγμό. Να σταματήσουμε να φορολογούμε τη φτώχεια και να αρχίσουμε να φορολογούμε και τον πλούτο. Θα έρθουν να σας μιλήσουν κάποιοι αντιμνημονιακοί όπως ο κος Καμμένος, ο οποίος θα σας πει ότι θέλει να τα έχει καλά με όλους. Σε αυτή τη ζωή όμως όταν κάποιος κερδίζει κάποιος χάνει. Όλα αυτά τα χρόνια σε Ελλάδα κέρδιζαν οι λίγοι που είχαν τα πολλά και έχαναν οι πολλοί. Αν αντί για τα χαράτσια που έχουν μετατρέψει τους μικροϊδιοκτήτες σε νοικάρηδες στα ίδια τους τα σπίτια μπει μια έκτακτη εισφορά στο 1% του τζίρου των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων που είχαν τζίρο 200 δις ευρώ, τότε θα εξοικονομήσουμε δύο δις» πρόσθεσε και ανέφερε το παράδειγμα της Γερμανίας που μεταπολεμικά είχε ακολουθήσει αυτό το σχέδιο. Τέλος ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σταματήσει αυτή την πολιτική και να εγγυηθεί παράλληλα και την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη:«Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει δεν θα έχει καμία στήριξη και καμία σχέση με τον βαθύ πόθο του ελληνικού λαού να σταματήσει αυτή η πολιτική. εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε τον τερματισμό αυτής της δυσαρμονίας αλλά και αυτής της λιτότητας. Μπορούμε να εγγυηθούμε την παραμονή τη χώρας στην Ευρωζώνη. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα υποανάπτυκτη».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…