Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Κοντά στους νέους, ο …αιώνιος έφηβος Μίμης Πλέσσας

Κοντά στους νέους, ο …αιώνιος έφηβος Μίμης Πλέσσας

0
Plesas_04_2012-empros

Αφιέρωμα του Μουσικού Γυμνασίου Ξάνθης  στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη

Τους δώρισε πιάνο…Τιμήθηκε από τον δήμαρχο Αβδήρων…Άκουσε και έπαιξε τις μεγάλες επιτυχίες του

Η αισθαντικότητα της μουσικής του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα… «ντυμένη» με την φρέσκια ματιά των παιδιών του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης ξεχύθηκε ορμητική,  άγγιξε και διαπέρασε, πλημμυρίζοντας με αναμνήσεις και συναισθήματα το κοινό του Δήμου Αβδήρων που παρακολούθησε την εκδήλωση τιμής στον Μίμη Πλέσσα, το Σάββατο το απόγευμα στις 8 στην αίθουσα του Μουσείου Λαογραφικών Ενδυμασιών Βαλκανικών Χωρών στη Γενισέα.
Παρών ο …αιώνιος έφηβος της μουσικής ο κ. Μίμης Πλέσσας  φανερά συγκινημένος παρακολούθησε τους καθηγητές και τους μαθητές του μουσικού σχολείου να ερμηνεύουν διαχρονικές του επιτυχίες, ενώ ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης του απένειμε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.

Πλέσσας: «Έχω ανάγκη να επικοινωνώ και να κοινωνώ με τους νέους των επόμενων γενεών»
«Για τη δικιά μου τη γενιά, η έννοια δάσκαλος, η έννοια γονιός ήταν ιερά που έπρεπε μεγαλώνοντας να την τιμήσουμε. Επειδή και οι γονείς και οι δάσκαλοί μου ήταν για μένα ότι ιερότερο, ήλπιζα ότι θα’ ρθει η στιγμή που θα με αξιώσει ο θεός να έχω την έξ’ όθεν καλή μαρτυρία για να μπορώ να είμαι αν μη τι άλλο αντάξιός τους», δήλωσε ο κ. Πλέσσας προσθέτοντας «το ότι είμαι εδώ σήμερα, ενώ εχθές το βράδυ τελείωσα παίζοντας στις 2.00 με διεθνείς τζαζίστες και τρεις ημέρες πριν είχα συμφωνική στο Μέγαρο Αθηνών δείχνει ακριβώς πόση ανάγκη έχω να επικοινωνώ και να κοινωνώ με τους νέους των επόμενων γενεών. Αυτοί οι νέοι είναι η ελπίδα μας και σε αυτούς έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε ότι καλό μας έδωσαν οι δάσκαλοι μας για να μπορέσουν και εκείνοι να το δώσουν στα παιδιά τους».
Ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης κ. Γιάννης Κακάρας σημείωσε πως κάθε χρόνο το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης συνεργάζεται με έλληνες και διεθνείς συνθέτες και το ίδιο έκανε και φέτος με τον Μίμη Πλέσσα: «Ο Μίμης Πλέσσας αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας και έτσι θα παρουσιάσουμε συνθέσεις του προς τιμήν του. Τα παιδιά περίμεναν με πολύ χαρά και αδημονία τη συγκεκριμένη εκδήλωση».

Τους δώρισε πιάνο…
Τα παιδιά ετοίμασαν ένα αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα ερμηνεύοντας όλες τις επιτυχίες του και αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα. Στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή και ο Μίμης Πλέσσας ο οποίος έπαιξε πιάνο Μετά την ολοκλήρωση του το οποίο όπως ανέφερε και ο ίδιος δώρισε στο Μουσικό Σχολείο.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπαρουσίαση: «Για μια ελευθεριακή δικαιοσύνη. Για μια δικαιοσύνη ενάντια στην Κυριαρχία και το Κράτος» στην Ξάνθη

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στον χώρο του Χanadu Το Σάββατο 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η παρο…