Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ετοιμάζει εγκαταστάσεις στην Ξάνθη η Defkalion

Ετοιμάζει εγκαταστάσεις στην Ξάνθη η Defkalion

0
defkalion1-empros

Δημοσιοποίησε φωτογραφίες προόδου εργασιών για μετρήσεις και κατασκευή

«Αναμένατε περαιτέρω ανακοινώσεις», η απάντηση της εταιρίας. Συνεχίζει να δέχεται βιογραφικά για τις θέσεις που προκηρύχθηκαν στην Ξάνθη
 
Μετά από ένα διάστημα σιωπής και ενώ είχαν μείνει μετέωρες οι «υποσχέσεις» για προσεχείς ανακοινώσεις, η Defkalion Green Technologies, που είχε εκφράσει την πρόθεση να εγκαταστήσει στη πόλη μας το πρώτο εργοστάσιο εφαρμογής της διεθνώς πρωτοπόρας φόρμουλας παραγωγής μονάδων Hyperion, μέσω της ψυχρής σύντηξης υδρογόνου με νικέλιο για την παραγωγή φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας, τραβά και πάλι την προσοχή των διεθνών μέσων που ασχολούνται με τις καινοτόμες μορφές ενέργειας, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες προόδου, τόσο από τις μετρήσεις που έγιναν από εξωεταιρικούς ελεγκτές, όσο και από τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται υπό κατασκευή σε πρώην εργοστάσιο στο νομό Ξάνθης.

Εργασίες σε εγκαταστάσεις στο δήμο Αβδήρων
Στις φωτογραφίες αποτυπώνονται ο αντιδραστήρας, διάφορα μέρη του και μια σειρά από μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο προϊόν, ενώ στη συνέχεια παρουσιάζονται οι υπό κατασκευή εγκαταστάσεις των μετρήσεων, του εργαστηρίου, του γραφείου σχεδιασμού και διοίκησης, καθώς και η γραμμή παραγωγής. Στην ανακοίνωση της εταιρίας δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για την τοποθεσία των εγκαταστάσεων, ωστόσο, όπως φαίνεται, πρόκειται για ήδη υπάρχουσα υποδομή πρώην εργοστασίου, που βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Διομήδειας και Εξοχής.
Στη λιτή ανακοίνωση που συνοδεύει τις φωτογραφίες η εταιρίας αναφέρει ότι «συνεχίζει τη σκληρή δουλειά σε όλα τα βήματα που απαιτούνται για την εισαγωγή της φόρμουλας παραγωγής Hyperion. Στις φωτογραφίες φαίνεται η πρόοδος κατά των έλεγχο από ανεξάρτητους επόπτες (third party test measurement), ο καινούργιος χώρος ελέγχων, καθώς και οι εργασίες στα εργαστήρια», ενώ επιφυλάσσεται να δώσει περισσότερες πληροφορίες τους επόμενους μήνες.

Παράλληλες ενέργειες με Rossi
Η ενεργοποίηση της εταιρίας συμπίπτει (;) χρονικά με τη συνέντευξη που έδωσε ο –άλλοτε συνεργάτης- Andrea Rossi στον ιστότοπο ενέργειας e-catworld, όπου σημείωνε ότι υπάρχουν κάτοχοι άδειας παραγωγής του μονάδων e-cat και θα ανακοινωθούμε σε συνέδριο που πιθανώς θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, ενώ ενημέρωσε επίσης ότι τον τελευταίο μήνα ξεκίνησε τα πειράματα σε ένα νέο αντιδραστήρα. Από την πλευρά της η ιστοσελίδα peswiki.org ανέδειξε το θέμα της δημοσιοποίησης των φωτογραφιών σε top είδηση της προηγούμενης εβδομάδας.

Μελετημένα βήματα από την εταιρία
Εκ μέρους της Defkalion πάντως, οι κινήσεις είναι πολύ προσεκτικές, ώστε το κλίμα να λειτουργήσει υπέρ τους. Μετά την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών το «Ε» επικοινώνησε με την εταιρία, αλλά η απάντηση ήταν ότι η εταιρία δεν προτίθεται να προβεί σε καμία ανακοίνωση προς το παρόν. Διευκρινίστηκε πάντως, ότι το αρμόδιο τμήμα συνεχίζει να δέχεται βιογραφικά για τις θέσεις εργασίας που έχουν προκηρυχθεί μέσω της ιστοσελίδας της DGT.


*Photos: Copyright Praxen Defkalion Green Technologies Global Ltd

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δώρο του Πάσχα Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου θα πρέπει …