- Καλαμποκάλευρο: 3/4 κούπαςÂ
- Ολικής άλεσης αλεύρι: 1/2 κούπαÂ
- Για κάθε χρήση αλεύρι: 1 κούπαÂ
- Μπέικιν πάουντερ: 11/2 κουταλάκι τσαγιούÂ
- Σόδα: 1/2 κουταλάκι τσαγιούÂ
- Αλάτι: 1 κουταλάκι τσαγιούÂ
- Άσπρο πιπέρι: 1/2 κουταλάκι τσαγιούÂ
- Ηλιέλαιο: 1/2 κούπαÂ
- Αυγά: 3 μέτριαÂ
- Ξινόγαλο: 1/2 κούπαÂ
- Τριμμένα κολοκυθάκια: 2 μέτρια Â
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στενόμακρη φόρμα για κέικ. Ανακατεύετε μαζί, το λευκό αλεύρι, το ολικής, το καλαμποκάλευρο, τo μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάτε το ηλιέλαιο με ένα – ένα τα αυγά και προσθέτετε το ξινόγαλο. Ανακατεύοντας με σπάτουλα, προσθέτετε το κολοκύθι και το μείγμα με τα αλεύρια. Όταν υγρανθεί το αλεύρι, αδειάζετε στη φόρμα του κέικ. Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου. Ξεφορμάρετε και το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει.