Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Σύλληψη 7 για παράβαση του εκλογικού νόμου στο Δροσερό

Σύλληψη 7 για παράβαση του εκλογικού νόμου στο Δροσερό

0
drosero1-empros

Μετά από καταγγελία της Ν.Ε. Ξάνθης του ΛΑΟΣ

Προσήχθησαν χθες στην Εισαγγελέα και σήμερα δικάζονται με την αυτόφωρη διαδικασία
 
Επτά άτομα συνελήφθησαν χθες στο Δροσερό για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας, φέρνοντας στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά ένα πολυζητημένο θέμα σχετικά με τη «χειραγώγηση» της ψήφου των αθίγγανων του οικισμού.
Η σύλληψη προέκυψε μετά από καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑΟΣ, η οποία υπέδειξε το σημείο, καταγγέλλοντας τα τεκταινόμενα από πολιτικό κόμμα, στο όνομα του οποίου δύο Δροσερίτες μοίραζαν σε συντοπίτες τους ψηφοδέλτια.
Ωστόσο, στο ίδιο σημείο βρισκόταν και μέλος του δικού τους κόμματος που συνελήφθη και αυτός.
Οι 7 συλληφθέντες που είτε μοίραζαν είτε αποδεχόταν ψηφοδέλτια προσήχθησαν το απόγευμα στο γραφεία της Εισαγγελέα, η οποία και όρισε να δικαστεί η υπόθεσή τους σήμερα, σύμφωνα με την αυτόφωρη διαδικασία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την προσαγωγή τους, λόγω γνωστής διαμονής.
Ωστόσο, σημαντικό στοιχείο που δεν διαψεύστηκε από την αστυνομία είναι ότι το ψηφοδέλτιο από το εν λόγω κόμμα χορηγούνταν μαζί με κουπόνι αγοράς καυσίμων, ύψους 20 ευρώ από συγκεκριμένο βενζινάδικο της Ξάνθης.
Η υπόθεση αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των ξανθιωτών, με δεδομένο ότι σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις οι φήμες για εξαγορά ψήφων στο Δροσερό κυκλοφορούν ευρέως. Στο εν λόγω περιστατικό μπορεί να μην διασταυρώθηκε κάτι τέτοιο, ωστόσο συνδέεται από πολλούς με αυτή την τακτική. Παράλληλα δε, σε εξέλιξη βρίσκεται από την Εισαγγελία Ξάνθης προκαταρκτική για το ίδιο θέμα.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…