Σχόλια 17/05/2012

0
pikramenos-empros

Επιτέλους…να γελάσει και ο κάθε Πικραμένος
Θωμάς Βουγιουκλής    

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός  


Ο Π. Πικραμένος, πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, θα είναι ο Υπηρεσιακός πρωθυπουργός που θα συστήσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα υλοποιήσει τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Η απόφαση ελήφθη χθες, από τους πολιτικούς αρχηγούς, κατά τη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Έτσι, οδηγούμαστε στο νέο κύκλο των εκλογών, με την ευχή να βρεθεί λύση – επιτέλους – και να προχωρήσει η χώρα για να βγει σιγά-σιγά από τον κύκλο των προβλημάτων που την έχουν εδώ και καιρό βρει.
Για δεύτερη φορά θα κληθεί ο ελληνικός λαός σε σύντομο χρόνο να κάνει την επιλογή του για να αποκτήσει κυβέρνηση.
Ας ελπίσουμε ότι τη φορά αυτή θα υπάρξει λύση…
«Ε»    

 

Η μεγάλη ανατροπή  


Έντονα ακούγεται στις πολιτικές συζητήσεις ότι στις νέες εκλογές του Ιουνίου θα έχουμε μεγάλη ανατροπή.
Και την περιμένουν αυτήν την ανατροπή υπέρ των μεγάλων κομμάτων να εκδηλωθεί οι περισσότεροι. Κι αυτήν τους την άποψη τη στηρίζουν στο γεγονός ότι στους απέχοντες της Κυριακής 6 Μαΐου, το μεγαλύτερο ποσοστό προέρχονταν από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
Οι οποίοι βλέποντας που έχουν οδηγηθεί τα πολιτικά πράγματα, για να μην συνεχιστούν, θα πάνε να ψηφίσουν.
Και η ψήφος αυτή θα κάνει τη διαφορά, την ανατροπή.
Τέλος, μείωση θα έχουν και τα διάφορα πολύ μικρά κόμματα, διότι διαπιστώθηκε πως δεν μπορούν να παίξουν κάποιο ρόλο στην όλη διαδικασία μετεκλογικά.
«Ε»    

 

Θα ορκισθούν αλλά δεν θα πληρωθούν οι 300  


Δεν θα δοθούν τελικά βουλευτικές αποζημιώσεις στους 300 βουλευτές που θα ορκιστούν σήμερα. Η βουλευτική αποζημίωση των βουλευτών που εξελέγησαν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, θα παραμείνει στο Δημόσιο Ταμείο του Κράτους.
Μετά από συνεννόηση που είχε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων αποφασίσθηκε, λόγω της οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα, να μην καταβληθούν οι βουλευτικές αποζημιώσεις, μέχρι τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη επαναληπτικών εκλογών.

 

   
Βουτιά της ελληνικής οικονομίας στο -6,2%  


Ακόμη μεγαλύτερη των αρχικών προβλέψεων και εκτιμήσεων είναι για το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι η οικονομική επιβράδυνση της ανάπτυξης της χώρας, αφού η ύφεση πλέον τρέχει με ρυθμούς 6,2%!
Είναι  σαφές πως η πολιτική αστάθεια και αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου σε συνδυασμό με το αρνητικό ψυχολογικό κλίμα που επικρατεί, έχει ωθήσει σε πλήρη απραξία την επιχειρηματικότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία, αλλά και την κοινωνική συνοχή, αφού παρεπόμενο της ύφεσης είναι η αύξηση της ανεργίας και του αριθμού των ανέργων.  

 

 
Ελπίδες για την Ευρώπη από Ολάντ  


Με αγωνία ανέμενε η Ευρώπη και κυρίως η Ελλάδα τις πρώτες δηλώσεις μετά την ορκωμοσία του νέου Γάλλου Προέδρου, με τις οποίες έδωσε το στίγμα και τους στόχους του για τη χώρα του και την Ευρώπη.
«Είμαστε μια μεγάλη χώρα που ήξερε ανέκαθεν να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις» είπε ο Ολάντ, υποσχόμενος ότι υπό την προεδρία του «όλοι οι Γάλλοι θα ζουν μαζί χωρίς διακρίσεις, γύρω από τις ίδιες αξίες, αυτές της Δημοκρατίας».
«Η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της πάνω μας» είπε, τονίζοντας ότι θα προτείνει στους Ευρωπαίους συμμάχους μία νέα συμφωνία που θα συνδυάζει την ανάπτυξη με τη μείωση του ελλείμματος.
«Θα προτείνω στους Ευρωπαίους εταίρους μου ένα σύμφωνο που συνδέει την αναγκαία μείωση του ελλείμματος με την απαραίτητη τόνωση της οικονομίας» είπε.  

 

     
Β. Κορκίδης: «Οι σημερινοί εκφραστές της Ελληνικής Δημοκρατίας  απέτυχαν»


 Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης δήλωσε: «Τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας ο όρος και η έννοια «δημοκρατία» δυσφημίστηκε ανεπανόρθωτα, από την επιπόλαιη στάση ορισμένων πολιτικών που επέμεναν να απορρίπτουν την πιθανότητα σχηματισμού μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας για τη σωτηρία της πατρίδας μας.
Τα τρία μέρη του ορισμού της δημοκρατίας – η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού – στη σημερινή πολιτική σκηνή φαίνεται ότι δεν σημαίνουν πλέον πολλά πράγματα για τους  ανεπαρκείς πολιτικούς μας.
Δυστυχώς, η αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν περιλαμβάνει πάντα σοβαρούς και υπεύθυνους πολιτικούς με συναινετική διάθεση. Η δυνατότητα ριζικότερης ανάμειξης των εκλεγμένων εκπροσώπων προς αποφυγή παρατεταμένης ακυβερνησίας απέτυχε παταγωδώς.
Μετά από δεκαήμερη άκαρπη προσπάθεια επίτευξης πολιτικής σταθερότητας και διαρκείς συναντήσεις κατευνασμού πολιτικών παθών, προς απογοήτευση όλων, η χώρα οδηγείται ξανά σε νέες εκλογές.
Η ανάγκη εθνικής συνεννόησης δεν φαίνεται να συγκίνησε όλους τους εκπροσώπους της δημοκρατίας μας. Οι πολιτικοί αρχηγοί, ομού και κατά μόνας, διάλεξαν να γίνουν «νεκροθάφτες» της πολιτικής ηρεμίας και να μας καταδικάσουν στην εύκολη λύση μιας  νέας προσφυγής στις κάλπες, η οποία όπως διαφαίνεται, ενέχει τον κίνδυνο να μας οδηγήσει στο θάνατο της κοινωνικής και οικονομικής μας χρεοκοπίας.
Είναι κρίμα και άδικο για τον ελληνικό λαό, μετά από τόσους χαρισματικούς ηγέτες να ζητιανεύει να κυβερνηθεί από πολιτικούς παρίες. Δεν αξίζει στην πατρίδα μας η καταστροφική προοπτική».    

 

 
Η κυβέρνηση του Πικραμμένου  


Όπως φάνηκε, ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας διακατέχεται από χιούμορ, πολύτιμο για την αποφόρτιση από το πρέσινγκ που προηγήθηκε για όλους, πολίτες και πολιτικούς.
Ο ίδιος δήλωσε: «διάβασα  στην εφημερίδα ότι έχω το κατάλληλο όνομα για να είμαι ο τελευταίος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης. Αν είμαι ο τελευταίος πρωθυπουργός θα ήθελα η περίοδος που θα προκύψει μετά να είναι περίοδος αναγέννησης για την ωραία μας χώρα».
Ε.Δ.  

 

Η νέα κυβέρνηση!  


Ο πρόεδρος του ΣτΕ, κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, έχοντας και το κατάλληλο όνομα για τη θέση του πρωθυπουργού της… ρημάδας τούτης χώρας ήταν προετοιμασμένος για την ανάληψη των καθηκόντων του. Έτσι, με το που αποδέχθηκε να γίνει πρωθυπουργός πρότεινε να απαρτίζουν το υπουργικό συμβούλιο: ο κ. Γεώργιος Αγανακτισμένος στη θέση του υπουργού Εσωτερικών, ο κ. Περικλής Αφοπλισμένος στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, η κ. Δήμητρα (Μιμή) Μπαλωμένου στη θέση της υπουργού Οικονομικών, ο κ. Στέφανος Εξουθενωμένος στη θέση του υπουργού Υγείας, η κ. Κλεονίκη Λαβωμένου στη θέση της υπουργού Ανάπτυξης, ο κ. Ιεροκλής Σκυθρωπός στη θέση του υπουργού Εξωτερικών και ο κ. Αιμίλιος Κουκου-τζάς στη θέση του υπουργού Παιδείας!
Ε.Δ.  

 

Τα ονόματα που παίζουν  


Μια σειρά από τεχνοκράτες, παλαίμαχους της πολιτικής και διακεκριμένους καθηγητές της επιστημονικής κοινότητας περιλαμβάνει η λίστα των ονομάτων που «παίζουν» για να καταλάβουν τις ηγετικές θέσεις των υπουργείων.
Έτσι, όπως «ακούγεται» υπουργός Οικονομικών θα οριστεί ο Βασίλης Ράπανος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Λευτέρης Οικονόμου, υπουργός Εργασίας ο Ανδρέας Ρουπακιώτης, υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Φράγκος Φραγκούλης, υπουργός Δικαιοσύνης ο Χρήστος Γεραρής και υπουργός Εξωτερικών είτε ο Πέτρος Μολυβιάτης είτε ο Ιωάννης Ζέπος.
Φαβορί για τη θέση του υπουργού Εσωτερικών ο συνταγματολόγος Αντώνης Μανιτάκης, ενώ σημειώνεται ότι ο Τάσος Γιαννίτσης αρνήθηκε να παραμείνει στην ηγεσία του υπουργείου.
«Ε»  

 

Τελικά έγινε το δικό του…  


Τι παραπονιέται ο κ. Καμμένος; Μέχρι και την πρότασή του για τη θέση του πρωθυπουργού αποδέχθηκε ο Κάρολος Παπούλιας κι ας είχανε την προστριβή τους με το non-paper.
Σαμαράς και Βενιζέλος τάχθηκαν υπέρ της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας για παραμονή του Λουκά Παπαδήμου, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε πολιτικό πρόσωπο και συγκεκριμένα τον Γεράσιμο Αρσένη, ενώ Πάνος Καμμένος και Αλέκα Παπαρήγα προτίμησαν δικαστικό και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένο.
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2024

Θα εξεταστούν Θα το έχετε ακούσει  τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Ότι υπάρχει ενδιαφέρον …