Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κάγκελα στα πάρκα της πόλης

Κάγκελα στα πάρκα της πόλης

0
parko_kypselis-empros

Ανησυχία των κατοίκων της Κυψέλης γιατί είναι αφύλακτο το πολυσύχναστο πάρκο στην Ηλιουπόλεως

Σε συνολικό προγραμματισμό για τη φύλαξη όλων των εξόδων των πάρκων του αστικού ιστού έχει προβεί η τεχνική υπηρεσία. Τα έργα ξεκινούν τον Ιούνιο

Την ανησυχία των κατοίκων συμμερίζεται η τεχνική υπηρεσία του δήμου Ξάνθης σχετικά με τις αφύλακτες εισόδους και εξόδους πολυσύχναστων πάρκων, στα οποία συγκεντρώνονται πλέον, λόγω του καλού καιρού, πολλά παιδιά διαφόρων ηλικιών, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί με το κλείσιμο των σχολείων.
Ιδιαιτέρως στο πάρκο της Κυψέλης, οι κάτοικοι νιώθουν ότι τα παιδιά τους είναι περισσότερο εκτεθειμένα στον κίνδυνο, εξαιτίας της αυξημένης κυκλοφορίας που έχει ο δρόμος της Ηλιουπόλεως, ακριβώς μπροστά στην παιδική χαρά, ενώ συχνά εκεί τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν υψηλότερες ταχύτητες.

Προστατευτικά κιγκλιδώματα σε όλα τα πάρκα
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης κ. Χρήστο Μούρκα, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη προχωρήσει σε προγραμματισμό για την τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων σε όλα τα πάρκα και τις παιδικές χαρές που υπάρχει απευθείας έξοδος στο δρόμο. Ο ίδιος εξηγεί ότι η εφαρμογή, αν και είχε προβλεφθεί από νωρίς, καθυστέρησε λόγω του μειωμένου προσωπικού και του φόρτου εργασίας που έχει το τμήμα συντήρησης του δήμου Ξάνθης, το οποίο και θα αναλάβει τη διεκπεραίωση του προγραμματισμού. Μάλιστα, εμφανίζεται βέβαιος ότι μέσα στον Ιούνιο θα προχωρήσει η διαδικασία και θα ξεκινήσει από το πάρκο της Κυψέλης, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Συμπληρωματικά, όσον αφορά σε αυτή την περίπτωση ο κ. Μούρκας αναφέρει ότι με την διάνοιξη του δρόμου επέκτασης της οδού Σάρδεων θα αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά και ο δρόμος της Ηλιουπόλεως, οπότε θα μειωθεί και ο κίνδυνος ατυχήματος στην περιοχή που συγκεντρώνονται πολλά παιδιά.

Ευθύνη και των πολιτών για τη διατήρηση των δημοτικών έργων
Πάντως, ο αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών εφιστά την προσοχή και στην ευθύνη των πολιτών σχετικά με την προστασία και το σεβασμό των έργων του δήμου, ώστε αυτά να διατηρηθούν και να μη χρειάζονται συνεχείς αντικαταστάσεις και επισκευές. «Οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές και υποχρεούμαστε να προχωρούμε σταδιακά. Με δεδομένα δε και τα πενιχρά οικονομικά του δήμου, ο κάθε δημότης αντιλαμβάνεται ότι δε μπορούμε να προβαίνουμε συνεχώς σε δαπάνες για το λόγο αυτό. Άρα όλοι πρέπει να επιδείξουμε σεβασμό απέναντι στην περιουσία και τη δουλειά του δήμου», σημειώνει ο κ. Μούρκας.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…