Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Δημοκρατική Συμμαχία» για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας

«Δημοκρατική Συμμαχία» για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας

0

Συνέντευξη τύπου του ευρωβουλευτή της ΔΗΣΥ κ. Θ. Σκυλακάκη στα πλαίσια της παρουσίασης του ψηφοδελτίου της Ξάνθης

Ανοιχτή σε ευρύτερες συνεργασίες η ΔΗΣΥ. Επισημάνθηκε η ανάγκη προσέλκυσης ξένων κεφαλαίων και η αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης στη χώρα μας
  
Ως «Κρίσιμες και καθοριστικές» για το μέλλον της χώρας χαρακτήρισε τις εκλογές της 6ης Μαΐου ο ευρωβουλευτής, υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος της ΔΗΣΥ κ. Σκυλακάκης Θεόδωρος που επισκέφτηκε την Ξάνθη το Σάββατο 21 Απριλίου, παραχωρώντας συνέντευξη τύπου – στις 3μ.μ. στα γραφεία του κόμματος – στα πλαίσια της παρουσίασης του ψηφοδελτίου της ΔΗΣΥ για την Ξάνθη.
Σ’ αυτό συμμετέχει μεταξύ των άλλων κ. Χατζημεμίς Τουρκές ενώ ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε άγνοια για τη φημολογία συμμετοχής του κ. Φ. Τσαλίδη. Το ψηφοδέλτιο της ΔΗΣΥ για την Ξάνθη στελεχώνουν οι εξής: Δεούδη Μαρία,   Κιοσσέ Εκρέμ, Βασίλης Μπασαγιαννίδης και Αζαλίδου Βενέρα, Χατζηεμμίς Τουρκές.  
Αδιόρθωτα τα δυο μεγάλα κόμματα
Υπέρ μιας κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας τάχτηκε ο κ. Σκυλακάκης εκφράζοντας τις θέσεις της ΔΗΣΥ που δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία υπό προϋποθέσεις που θα τεθούν προεκλογικά: «είναι θετική στην όποια μετεκλογική συνεργασία, εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν τα πολύ δύσκολα χρόνια που έρχονται» , ενώ παράλληλα διευκρίνισε ότι η συνεργασία πρέπει να γίνει με δυνάμεις που θέλουν «την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, μ’ όσους θέλουν να σταματήσει να κυβερνά η τρόικα εξ αποστάσεως διότι οι δικοί μας δεν θέλουν ν’ αναλάβουν το πολιτικό κόστος και κρύβονται πίσω από την τρόικα». Δήλωσε δε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα είναι αδιόρθωτα όπως δείχνουν και οι τελευταίες τους συμπεριφορές (π.χ. χαριστικά δάνεια)και ότι η ΔΗΣΥ αποτελεί μια θετική διέξοδο: «Σ’ αυτό το δίλημμα υπάρχει μια θετική διέξοδος, μια ψήφος στη ΔΗ.ΣΥ», επεσήμανε ο κ. Σκυλακάκης προσθέτοντας ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα μας αυτή τη στιγμή να «σηκώσουμε τα μανίκια και να στρωθούμε στη δουλειά με ρεαλισμό και όχι με κραυγές κι όχι με επικοινωνιακά κόλπα ούτε με παροχές που σήμερα είναι ψεύτικες και ακούγονται ξύλινες και κενές», όπως πρεσβεύει η ΔΗΣΥ.  
Αλλαγή αναπτυξιακού μοντέλου με έμφαση στην παραγωγή…
Στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου που τόσα χρόνια κυριαρχούσε και εκ του αποτελέσματος ξόφλησε, ενός αναπτυξιακού μοντέλου που στηρίζονταν στις επιδοτήσεις (τα λεφτά στο χέρι) που εξυπηρετούσε το πολιτικό σύστημα όχι όμως και την παραγωγική διαδικασία και αποτελεί την γενεσιουργό αιτία του παραγωγικού και αναπτυξιακού ελλείμματος της χώρας κατέδειξε ως «κλειδί» της ανάπτυξης στην περιφέρειά μας και εν γένει στη χώρα ο κ. Σκαυλακάκης: «Το κλειδί είναι ότι οι κυβερνήσεις έδιναν χρήματα στο χέρι και στην Ελλάδα άμα δώσεις χρήματα στο χέρι οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα έχεις ανάπτυξη στο εργοστάσιο ή στο χωράφι.
Τα κίνητρα ήταν επιδοτήσεις, τα σωστά κίνητρα πρέπει να είναι φορολογικά. Πρώτα να καθίσεις να κάνεις τη δουλειά, να είναι ανταγωνιστική, να δώσει θέσεις εργασίας και μετά πλήρωσε λιγότερους φόρους. Κάναμε το ανάποδο γιατί τους πολιτικούς τους συνέφερε να δίνουν επιδοτήσεις και φτιάξαμε κουφάρια. Φτιάξαμε αυτό το στρεβλό μοντέλο κομματισμού και ενός κράτους που δεν δούλευε για τον επιχειρηματία αλλά για τον κομματάρχη και τον κομματάρχη -επιχειρηματία. Χρειαζόμαστε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης το οποίο θα βασίζεται ότι προηγείται η παραγωγή και ακολουθεί το πλεονέκτημα που φέρνει η παραγωγή. Αυτό απαιτεί αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας θα μας πάρει 5 – 7 χρόνια».  
Το επιχειρηματικό περιβάλλον θύμα του κομματισμού και των κομματαρχών
Στο ερώτημα «πόσο κοστίζει το στήσιμο ενός επιχειρηματικού περιβάλλοντος» ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι το κόστος αλλά το γεγονός ότι το πολιτικό κατεστημένο δεν εννοεί να παραιτηθεί από τα βαρίδια ενός παρελθόντος όπου κυριαρχούσε ο απόλυτος κομματισμός και οι κομματάρχες: « Δεν κοστίζει χρήματα, κοστίζει σ’ όσους μπλόκαραν αυτό το επιχειρηματικό περιβάλλον και έβγαζαν χρήματα . Το πολιτικό σύστημα αρνιέται ν’ αλλάξει διότι η αλλαγή σημαίνει ότι θα εκθεμελιώσει τους κομματάρχες του…»  
Η Ελλάδα κυβερνιέται με remote control
Τέλος καταθέτοντας την εμπειρία του ως ευρωβουλευτής στο τρίτο ευρωπαϊκό κόμμα σημείωσε ότι: «οι ευρωπαίοι βλέπουν την Ελλάδα με συμπάθεια αλλά δεν είναι διατιθεμένοι να δώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω παρά μόνο για ιδιωτικές επενδύσεις. Κι αυτό είναι το κομβικό σημείο στο οποίο πρέπει να διαπραγματευτεί η χώρα μας αφού προηγουμένως μπει στη διαδικασία της τάχιστης ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων και στην αλλαγή της λειτουργίας του κράτους Επ’ εαυτού επέρριψε ευθύνες στους πολιτικούς λέγοντας: «Αντ’ αυτού οι πολιτικοί μας κρύβονται πίσω από την τρόικα, αρνούνται να προτείνουν οτιδήποτε και η Ελλάδα κυβερνάται με remote control… Σαν αυτοκινητάκι που τρέχει στο ράλι «Ακρόπολις» και το οδηγούν από τις Βρυξέλες 30 γραφειοκράτες που δεν ξέρουν τη γλώσσα, την κουλτούρα», υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ελληνική απάντηση στα τουρκικά σενάρια για ΑΟΖ με τη Συρία

Διπλωματική εγρήγορση και πρωτοβουλίες στην Ε.Ε. για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο…