Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Δ. Βαρτζόπουλος: «Δε συνεργαζόμαστε με όσους δεν συμφωνούμε»

Δ. Βαρτζόπουλος: «Δε συνεργαζόμαστε με όσους δεν συμφωνούμε»

0
vartzopoulos-web

Στην Ξάνθη για συνάντηση με ΝΟΔΕ και συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Υγείας

Δεν αποδέχεται η ΝΔ ευθύνη για την κυβερνητική πολιτική. «Συμμετείχαμε σε υπηρεσιακή κυβέρνηση μόνο για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης», ανέφερε το στέλεχος του κόμματος  

 
Ανέβηκαν οι προεκλογικοί «ρυθμοί» και υποψήφιοι και στελέχη κομμάτων βρίσκονται σε συνεχείς περιοδείες, προκειμένου να οργανώσουν την προεκλογική καμπάνια και να μεταφέρουν το μήνυμα των κομμάτων τους.
Έτσι, βρέθηκε αιφνιδιαστικά στην Ξάνθη το Σάββατο το απόγευμα ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος συμμετείχε σε συνάντηση με τα μέλη της ΝΟΔΕ και στη συνέχεια παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, όπου τόνισε την προοπτική της Νέας Δημοκρατίας για την ανάκαμψη της χώρας και την παραμονή στο ευρώ, ενώ απάντησε σε μια σειρά από ερωτήματα εθνικού και τοπικού ενδιαφέροντος.
Ο κ. Βαρτζόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ξανθιώτικες ρίζες του, αφού ο πατέρας του έχει καταγωγή από την περιοχή μας.  
Δύο διλήμματα στις επικείμενες εκλογές
Ο κ. Βαρτζόπουλος χαρακτήρισε τις επικείμενες εκλογές ως τις κρισιμότερες μετά την μεταπολίτευση, ενώ εξήγησε ότι η παρούσα συγκυρία θέτει στον κάθε ψηφοφόρο δύο διλήμματα. «Το πρώτο έχει να κάνει με το αν επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και την ευρωζώνη. Αν θέλει να γυρίσουμε στη δραχμή, ας πορευτούμε έτσι. Αν θέλει όμως να παραμείνουμε στο ευρώ, πρέπει και πάλι να απαντήσει σε ένα δεύτερο ερώτημα. Θα εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ που ευθύνεται εξ ολοκλήρου για τα τραγικά δεινά της χώρας ή τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά που αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για την ουσιαστική ανάκαμψη της χώρας;».  
Για τις μετεκλογικές συνεργασίες
Σχετικά με την πιθανότητα αυτοδυναμίας, αλλά και το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να αναγκαστεί να συμμετάσχει σε σχηματισμό εξουσίας προκειμένου να κυβερνήσει, ο κ. Βαρτζόπουλος απάντησε ότι υπάρχουν ουσιαστικές πιθανότητες για την αυτοδυναμία, ενώ επανέλαβε τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά ότι: «δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις δημοκρατίες, ο λαός αποφασίσει. Πάντως», συμπλήρωσε, «δε συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που δεν συμφωνούμε».  
Όλοι υποχρεώσεις για τη δανειακή σύμβαση
Ο ίδιος απάντησε και στον ισχυρισμό του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος λίγες ώρες πριν στην Ξάνθη έκανε έκκληση στο λαό να μην ψηφίσει Σαμαρά και Βενιζέλο, διότι έχουν «δεμένα χέρια» λόγω του Μνημονίου που υπέγραψαν. «Η ΝΔ δέχεται τους όρους της δανειακής σύμβασης, όπως και άλλα κόμματα π.χ. ΔΗΣΥ. Όποιος και αν αναδειχθεί νέα κυβέρνηση θα κληθεί να υπογράψει τα όσα έχουν συμφωνηθεί στη δανειακή σύμβαση. Όσο για τις κυβιστήσεις του κ. Καρατζαφέρη, υπερβαίνουν τη δυνατότητα των ανθρώπινων αισθητηρίων.  
«Η ΝΔ έκανε την αυτοκριτική της»
Σχετικά με το εύρος της Νέας Δημοκρατίας αφενός ως κυβέρνηση των προηγούμενων χρόνων και αφετέρου εξαιτίας της συμμετοχής της στην κυβέρνηση που ακολούθησε αυτή την πολιτική, ο κ. Βαρτζόπουλος υπογράμμισε: «Το ΠΑΣΟΚ κυβερνά και αυτό κυβέρνησε. Η τρόικα βάζει τους δημοσιονομικούς στόχους και η κυβέρνηση αποφασίζει πώς θα υλοποιηθούν. Η Νέα Δημοκρατία συμμετείχε σε μία υπηρεσιακή κυβέρνηση μόνο για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, ενώ πρόσθεσε ότι ο Α. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με μία και μόνο εξεταστική επιτροπή για την αναζήτηση ευθύνης υπουργών: «αυτή για το χάλι της χώρας». Σε άλλο δε σημείο, επεσήμανε: «Η ΝΔ έχει κάνει σκληρά την αυτοκριτική της. Εκείνο για το οποίο ευθύνεται η ΝΔ είναι γιατί ως κυβέρνηση δεν έδειξε το μεταρρυθμιστικό ζήλο που θα έπρεπε, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τα φοβερά σφάλματα που έγιναν στη συνέχεια».  
Τοπικά: Τροπολογία αυθαιρέτων και Φ. Τσαλίδης
Λακωνικός ήταν ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος σχετικά με τα τοπικά θέματα που τέθηκαν στις ερωτήσεις. Αναφορικά με την τροπολογία για τη μείωση των προστίμων των αυθαιρέτων για τους μουσουλμάνους περιορίστηκε να πει μόνο ότι πρόκειται για μία ευνοϊκή ρύθμιση με σκοπό να ωφελήσει, όχι να θίξει και αναφέρεται σε μία ειδική κατάσταση, όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις.
Για το δε Φίλιππο Τσαλίδη και την απουσία του από το ψηφοδέλτιο σημείωσε: «Πρόκειται για εξαίρετο πολιτικό και επιστήμονα που τον γνωρίζω προσωπικά. Όμως η πολιτική δεν έχει σχέση με το προσωπικό, ούτε καν με το αξιολογικό. Απλά έτσι κρίνεται ότι το επιβάλλουν οι συνθήκες».  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…