Σχόλια 24/04/2012

0
kamenos_panos_1-empros

Να δω σε γκάλοπ την ερώτηση: Πόσους βουλευτές να έχουμε;
Θωμάς Βουγιουκλής  

 
Ούτε νεκρός…  


«Ούτε νεκρός δεν θα συνεργαστώ με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του. «Οι πολίτες πρέπει να τους μαυρίσουν, τελείωσε η μεταπολίτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
«Αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας κινδυνεύει. Δεν είναι πολιτικάντικη, ούτε πολιτική η προσπάθεια που κάνουμε, είναι εθνική», πρόσθεσε και κατηγόρησε τους κ.κ. Βενιζέλο και Σαμαρά ότι «είναι συνέταιροι, υπάλληλοι των τραπεζιτών και του κ. Σόιμπλε και εκτελούν γονυπετείς τις εντολές του κ. Τόμσεν».
Σαφείς οι δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, χωρίς περιθώρια για μελλοντικές…κυβιστήσεις.  

 

 
Έντεκα ελληνικές εταιρείες στις ισχυρότερες του κόσμου  


Κι όμως! Παρά την οικονομική κρίση, ορισμένες ελληνικές εταιρείες (κυρίως τράπεζες) παραμένουν ισχυρές, σύμφωνα τουλάχιστον με λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό Forbes. Στη λίστα λοιπόν με τις 2.000 ισχυρότερες εταιρείες του κόσμου, όπως τις κατατάσσει το περιοδικό, η Ελλάδα έχει 11 εκπροσώπους από διάφορους κλάδους.
πρόκειται για τις εξής ελληνικές εταιρείες:
– Εθνική Τράπεζα (788η θέση)
– ΔΕΗ (1.000η θέση)
– Coca-Cola HBC (1.223η θέση)
– Eurobank (1.257η θέση)
– Alpha Bank (1.354η θέση)
– Τράπεζα της Ελλάδος (1.500η θέση)
– Τράπεζα Πειραιώς (1.514η θέση)
– ΟΠΑΠ (1.574η θέση)
– Ελληνικά Πετρέλαια (1.669η θέση)
– ΑΤΕ Βank (1.740η θέση)
– ΟΤΕ (1.892η θέση)  

 

     
Επιστολή για το θάνατο του Δημήτρη Αναστασίου  


Επιστολή του συμπολίτη μας Γιάννη Παπαδόπουλου, για το θάνατο του Δημήτρη Αναστασίου δημοσιεύουμε στο σημερινό μας φύλλο.
Η επιστολή: «Αγαπητοί Θεοδώρα & Τάσο, προχθές από τηλεφώνημα χορωδού του ΑΡΙΩΝΑ πληροφορήθηκα για τον θάνατο του αγαπημένου πατέρα σας.
Ο Δημήτριος Αναστασίου υπήρξε για την Ξάνθη ένας σημαντικός άνθρωπος που προσέφερε πάρα πολλά και σαν εκπαιδευτικός αλλά και σαν πρόεδρος των εντόπιων χορωδιών.
Στην περίπτωση του δικού μας ΑΡΙΩΝΑ, του οποίου είμαι διευθυντής, θέλω να μνημονεύσω τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε για την εδραίωση και καλή λειτουργία του Χορωδιακού μας Ομίλου του οποίου υπήρξε ιδρυτικός πρόεδρος.
Προσωπικά συνδεόμουν μαζί του με φιλία πολλή και τον εκτιμούσα σαν άνθρωπο ακέραιο και φιλόπονο με πάρα πολλές ικανότητες.
Ο θάνατός του με λύπησε πάρα πολύ και θέλω να σας διαβιβάσω τα θερμά συλλυπητήρια των χορωδών του νυν προέδρου Ιωάννου Ντόση και εμού προσωπικώς. Εμείς δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.
Με εκτίμηση
Γιάννης Παπαδόπουλος»

 

     
Εκλογικά…


 Πήρε τ’ αυτί μου (χωρίς όμως να παίρνω και όρκο) ότι ο κ. Φ. Τσαλίδης δέχτηκε πρόταση από την κα Μπακογιάννη να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης όμως αρνήθηκε. Κι αυτό γιατί  – λέει – δέχτηκε πρόταση από τη ΝΔ να συμμετέχει ως εξωκοινοβουλευτικός από κάποια θέση αν και όταν η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση. Πάντως η ΔΗΣΥ στην Ξάνθη στηρίζεται στον κ. Χατζημεμίς Τουρκές και λέγεται ότι και ο ίδιος έχει επιρροή στην μειονότητα αλλά και ότι θα έχει και τη στήριξη του κ. Μάντατζη, ο οποίος παρότι είπε ότι θα στηρίξει τον ΠΑΣΟΚ και τον Μπουρχάν μάλλον …ούτε ο ίδιος το πίστευε όταν το’ λεγε!
Μ.Ξ.

Η αυτοκτονία του Σάββα Μετοικίδη


 Πραγματικά σοκαριστικό και συγκλονιστικό είναι το νέο τραγικό συμβάν με την αυτοκτονία του 42χρονου Μετοικίδη Σάββα, του δάσκαλου απ’ τη Σταυρούπολη. Είναι ν’ απορεί κανείς γιατί ένας νέος άνθρωπος που γνώριζε πολύ καλά τι θα πει αγώνας και που θα είχε πολλά να προσφέρει σ’ όλα τα επίπεδα επέλεξε να θέσει τέρμα στη ζωή του…αποχωρώντας ουσιαστικά από τον αγώνα.
Πόσο θάρρος και τι ψυχική δύναμη χρειάζεται κανείς για να φτάσει στο σημείο με τη ζωή του να διαμαρτυρηθεί στέλνοντας το μήνυμα της απόγνωσης, της απελπισίας του «δεν πάει άλλο» που μας διακατέχει όλους…Η αυτοκτονία του Σάββα Μετοικίδη είναι πολιτική και να σκεφτεί κανείς ότι είδαμε τους πιο πολλούς απ’ αυτούς που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν να επιχειρούν πάλι …χωρίς ντροπή να μας …ξανασώσουν! Πάει χάθηκε και το τελευταίο ίχνος φιλότιμου σ’ αυτή τη χώρα;
Μ.Ξ.

Αχ αυτοί οι πολιτικοί…


 Αιφνιδιαστικά ήρθε στην Ξάνθη το Σάββατο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
Ο κ. Καρατζαφέρης παρότι δεν απεμπολεί την ιδιότητά του ως δημοσιογράφος (μας αποκάλεσε «συναδέλφους»),  φαίνεται όμως ότι υπερισχύει η πολιτική του ιδιότητα και ως γνωστόν η πολιτική είναι συνυφασμένη με την τέχνη του να ανασκευάζει κάποιος κατά το δοκούν κάποια γεγονότα που δεν συμφέρουν αλλά και να έχει κοντή μνήμη.  Και εξηγούμαι: Μόλις πρόσφατα είχε γίνει ντόρος και το «Ε» το κατέγραψε σε ρεπορτάζ του ότι οι βουλευτές του ΛΑΟΣ οι κύριοι: Ροντούλης,  Α. Χρυσανθακόπουλος και Κ. Βελόπουλος τα’ καναν λίμπα στη βουλή για την τροπολογία Σηφουνάκη που προέβλεπε να επεκταθεί το μέτρο της έκπτωσης κατά 80% των προστίμων στα αυθαίρετα μετά την ψήφιση για τους μουσουλμάνους και στους χριστιανούς των νομών Ξάνθης – Ροδόπης. Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ αντέδρασαν λέγοντας ότι είναι αντισυνταγματικό γιατί διαχωρίζει τους Έλληνες και η τροπολογία αποσύρθηκε. Ο κ. Καρατζαφέρης όμως μας είπε ότι οι βουλευτές αντέδρασαν γιατί ήθελαν να μπει και ο νομός Έβρου στην τροπολογία κάτι που πρώτη φορά ακούσαμε και μας αποκάλεσε μάλιστα και …ξεχασιάρηδες!
Μ.Ξ.    

 

Πρώτη στη Βόρεια Ελλάδα  


Μια θλιβερή πρωτιά καταλαμβάνει η Ξάνθη που αναδεικνύεται πρώτη σε αυτοκτονίες στη Βόρεια Ελλάδα. Η πρώτη θέση που για χρόνια διατηρούσε η Πρέβεζα καταλαμβάνεται πλέον από την Ξάνθη και το γεγονός επιφέρει πολλές αναγνώσεις. Η δε επικαιρότητα δείχνει ότι μέλλει να διατηρήσει και φέτος τη θέση αυτή η περιοχή μας.
Ε.Δ.  

 

 
Πανελλαδικός αντίκτυπος  


Η αυτοκτονία του Σάββα Μετοικίδη έρχεται να προστεθεί στη μαύρη λίστα. Ο αντίκτυπος του χαμού του έφτασε σε όλη την Ελλάδα και οι άνθρωποι που τον γνώρισαν ξεχωρίζουν το ήθος, την προσωπικότητα και τον ακτιβισμό του.
Για το χαρακτήρα της αυτοκτονίας του γνωρίζουν μόνο οι δικοί του άνθρωποι, αυτοί που ο ίδιος επέλεξε και εφόσον το επιθυμούν, εκεί θα παραμείνει.

 

   
Αποθρασυνθήκαμε εντελώς…  


Τους κατοίκους της συνοικίας Σαμακώβ έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα οι δύο διαρρήξεις που σημειώθηκαν, μέρα-μεσημέρι το Σάββατο.
Οι δράστες στο ένα σπίτι μάλιστα μπήκαν από το παράθυρο του μπάνιου και βγήκαν από την κλειδωμένη μπαλκονόπορτα! Από το ένα σπίτι αφαίρεσαν το ποσό των 200 ευρώ περίπου και από το άλλο… κουβέρτες…
Προφανώς εκμεταλλεύτηκαν την απουσία των ιδιοκτητών για τα σαββατιάτικα ψώνια και έδρασαν ανενόχλητοι!
Ε.Δ.  

 

 
16 Μαΐου οι φοιτητικές εκλογές  


Νέο γύρο εκλογικών αναμετρήσεων θα έχουν οι φοιτητές της χώρας, αφού οι εκλογές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ορίστηκαν για τις 16 Μαΐου, δηλαδή αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές. Για το λόγο αυτό άμεσα συνδέουν οι ίδιοι οι φοιτητές το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου με το κλίμα που θα διαμορφωθεί για τη φοιτητική κάλπη. Και θα προκύψουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα, αφού ως ένα βαθμό θα φανεί κατά πόσο οι νέοι επηρέασαν το εκλογικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, τα κριτήρια στις φοιτητικές εκλογές διαφοροποιούνται και έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες.
Ε.Δ.  

 

 
Ε, και τι έγινε;  


«Φαγώθηκαν» για τα σταντ που προορίζονται για να φιλοξενήσουν τις προεκλογικές αφίσες των κομμάτων, κατά τη διακομματική σύσκεψη στο δημαρχείο. Πώς θα μοιραστούν, τι δικαιούται ο καθένας, πόσο θα στηριχτούν τα νέα κόμματα που δεν έχουν ως κριτήριο τα ποσοστά των προηγούμενων εκλογών…
Και τι έγινε; Πού κατέληξαν τελικά; Θα προβληθούν από τα σταντ ή μήπως θα τηρήσουν τον τρόπο διανομής; Ποιος θα εμποδίσει όποιος βάλει άλλη αφίσα από πάνω; Και ποιος ΔΕΝ θα το κάνει;
Και να θέλαν να προβληθούν, στους υπαίθριους χώρους διαφήμισης του δήμου –που ποτέ δε θέλησαν ως τώρα- δεν μπορούν αφού οι στάσεις των αστικών είναι σε «κακό χάλι» και είναι αμφίβολο αν θα φαίνεται η κομματική αφίσα από τα σπρέι, τα ενοικιαστήρια και τη βρωμιά. Οπότε τι τα θες;
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …