Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Αποχαιρετάει ο Μάουρο Πόι!

Αποχαιρετάει ο Μάουρο Πόι!

0
poi_02-empros

Κλείνει το κεφάλαιο Skoda Ξάνθη για τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή

Π. Μάνταλος: «Δύσκολη η χρονιά λόγω της πίεσης»    

 
Η εμφάνιση του Μάουρο Πόι στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Εργοτέλη φαίνεται ότι ήταν η τελευταία για τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή της Skoda Ξάνθη. Το συμβόλαιο του 30χρονου μεσοεπιθετικού με την ξανθιώτικη ομάδα εκπνέει τον ερχόμενο Ιούνιο και όπως όλα δείχνουν δεν θα ανανεωθεί με αποτέλεσμα ο Πόι να μείνει ελεύθερος από τον επόμενο μήνα.
Αν και ακόμη δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση ή επίσημη δήλωση σχετικά με το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» οι επικείμενες ανακατατάξεις και η προσπάθεια μείωσης των αποδοχών στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ οδήγησαν τις δύο πλευρές στο να μη γίνει πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του Αργεντινού, ο οποίος σε λίγες ημέρες ολοκληρώνει πέντε χρόνια παρουσίας του στην ομάδα της πόλης μας. Σε αυτό το διάστημα ο Πόι είχε σημειώσει 115 συμμετοχές και 17 γκολ με τη φανέλα της Ξάνθης με σημαντική προσφορά και σε ¨ασίστ¨.  
Μάνταλος: «Δύσκολη η χρονιά για την ομάδα – θεωρώ ότι τα πήγα καλά»  
Για τις εμφανίσεις του ίδιου και της Skoda Ξάνθη, το φετινό πρωτάθλημα και το πώς η ξανθιώτικη ομάδα έφτασε να παίζει για την παραμονή λίγους μήνες μετά τις βλέψεις που έκανε για… Ευρώπη, μίλησε ο μέσος της Ξάνθης Πέτρος Μάνταλος σε δηλώσεις του σε αθλητικό ραδιοσταθμό (Sentra).
Αναλυτικά ο Πέτρος Μάνταλος αναφέρθηκε:
Στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη: «Πιστεύω ότι κάθε επαγγελματίας πρέπει να σέβεται την ομάδα του. Ο Εργοτέλης είχε το άγχος, εμείς το εκμεταλλευτήκαμε και θέλαμε να κλείσουμε τη χρονιά με ένα καλό παιχνίδι και ένα καλό αποτέλεσμα. Όσο για όσα ακούστηκαν πριν από το παιχνίδι, καλό είναι να κοπούν αυτά και να πάει μπροστά το Ελληνικό Ποδόσφαιρο».
Στον υποβιβασμό του Παναιτωλικού: «Από την αρχή της χρονιάς, ήταν η ομάδα που δεν πίστευα ποτέ ότι θα έπεφτε. Είχε καλό σύνολο και καλούς παίκτες και ο υποβιβασμός του ήταν δυσάρεστη έκπληξη».
Στην αλλαγή προς το χειρότερο που έκανε στον δεύτερο γύρο η Ξάνθη: «Εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα. Κάναμε από τους καλύτερους πρώτους γύρους, ήμασταν πολύ καλά και από εκεί και πέρα ούτε ξέρω ούτε μπορώ να πω λόγους που, τελικά, προέκυψε η χειρότερη χρονιά από πίεση και άγχος. Κάποια στιγμή συζητούσαμε μέχρι και για Ευρώπη και μέσα σε δυο μήνες φτάσαμε να παίζουμε την κατηγορία».
Στην στήριξη στον Ουζουνίδη: «Ήταν ένα καλό βήμα για τους παίκτες. Δεν θα ήταν καλό να αλλάζαμε προπονητή και σίγουρα έπαιξε ρόλο».
Στο μέλλον του: «Έχω χρόνια ακόμη στην Ξάνθη και δεν σκέφτομαι κάτι άλλο. Θέλω να συνεχίσω όσο μπορέσω και στο μέλλον βλέπουμε. Σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές, η φετινή ήταν η καλύτερή μου. Και από συμμετοχές και απ’ όλα».
Στο φετινό πρωτάθλημα: «Στην αρχή πιστεύαμε ότι θα ήταν το πιο καθαρό των τελευταίων χρόνων και, τελικά, φάνηκε ότι ήταν πιο ανταγωνιστικό. Παλιά, ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος από νωρίς και με διαφορά, αλλά φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά μέχρι ενός σημείου, όταν και άρχισαν να φαίνονται τα προβλήματα των ομάδων».
Στην κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός ήταν μια ομάδα χωρίς προβλήματα, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που είχε και φάνηκαν στο γήπεδο. Είχε και καλύτερη ομάδα και δίκαια πήρε τον τίτλο».
Στον παίκτη που τον εντυπωσίασε: «Ο Ναπολεόνι. Δεν τον ήξερα, αλλά μου άρεσε πολύ. Για τον Μιραλάς δεν το συζητώ. Είναι για αλλού».
Στην κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος από τη Ρεάλ: «Είναι δίκαιη από τη στιγμή που πήρε το διπλό στο Καμπ Νου. Τώρα θέλω τις δύο ομάδες στον τελικό του Champions League, αλλά να το πάρει η Μπαρτσελόνα γιατί είμαι οπαδός της».
* Χθες οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη είχαν ρεπό και θα επιστρέψουν σήμερα τις προπονήσεις.  

 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…