Σχόλια 19/04/2012

0
andreou_3-empros

Ανανέωση είπε ο Σαμαράς και το’ κανε! Με Συμπιλίδη πίσω στο κόμμα νοιώθουν είκοσι χρόνια νεώτεροι…

Εκλογικά κέντρα  


Αρχίζουν σιγά-σιγά να δημιουργούνται τα γραφεία των υποψηφίων βουλευτών.
Η Γεωργία Ανδρέου στεγάζεται στην οικοδομή Βώβου, γωνία Τσιμισκή με Δαγκλή και αναμένονται και οι υπόλοιποι να επιλέξουν το στρατηγείο τους για τον προεκλογικό τους αγώνα.
Ο οποίος θα είναι δύσκολος αλλά και σύντομος γιατί οι μέρες είναι πολύ λίγες.
«Ε»

Θα είναι μικρή η αποχή  


Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου θα υπάρξει συμμετοχή του κόσμου. Δηλαδή η αποχή θα είναι μικρή.
Επίσης υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ψηφοφόροι θα συσπειρωθούν  εν τέλει και θα ψηφίσουν τα κόμματα.
Εάν τώρα ψηφίσουν τα δύο μεγάλα ή τα μικρότερα, ε, αυτό δεν μπορεί να λεχθεί με σιγουριά.
Από την πλευρά τους τόσο τα μεν όσο και τα δε κάνουν τις προσπάθειές τους να κερδίσουν τους ψηφοφόρους.
«Ε»      

Δημ. Μητροπάνος  


Άλλοι αρμοδιότεροι θα γράψουν για τον Δημήτρη Μητροπάνο. Όπως το ίδιο θα κάνει και η ιστορία του ελληνικού τραγουδιού που θα τον κατατάξει εκεί που του αξίζει πραγματικά.
Δύο λόγια από εμάς που απολαμβάναμε με ικανοποίηση τα τραγούδια του όπου και όταν ακούγονταν από τον ίδιο.
Ο Δημ. Μητροπάνος που σίγησε στα 64 χρόνια του, αφού γνώρισε την απόλυτη αποδοχή και αποθέωση μέσω των λαϊκών τραγουδιών του, ήταν ένας γνήσιος λαϊκός ερμηνευτής που άφησε πικραμένους χιλιάδες (και εκατομμύρια ίσως) θαυμαστές του.
«Ε»        

 

Σοβαρές εκλογές  


Το διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου σύμφωνα με υπεύθυνους οικονομίας και πολιτικούς παράγοντες, είναι η ίδια η τύχη της χώρας για τις ερχόμενες δεκαετίες.
Δεν είναι ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς ή ο Σγουρίδης και ο Κοντός.
Είναι κι αυτοί στη βάση του όλου θέματος, αλλά η σοβαρότητα της στάσης και συμπεριφοράς του εκλογικού σώματος τους ξεπερνάει.
Εδώ πλέον αναφερόμαστε στο αν θα επιβιώσει η χώρα. Εάν θα συνεχίσει να έχει κρατική υπόσταση ή θα διαλυθεί ότι παραγωγικό υπάρχει ακόμη.
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου δεν θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα θυμού και εκδίκησης. Απεναντίας. Θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα σκέψης, προβληματισμού και νηφάλιας απόφασης.
Αν διατηρηθούν οι σημερινές διαθέσεις η χώρα θα οδηγηθεί με μαθηματική βεβαιότητα σε καταστάσεις ακυβερνησίας ή, στην καλύτερη περίπτωση, θα επικρατήσουν ετερόκλητα θνησιγενή πολυκομματικά σχήματα, τα οποία δεν θα δύνανται όχι μόνο να υπερασπίσουν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη αλλά ούτε τη στοιχειώδη λειτουργία της να διατηρήσουν ζωντανή δεν θα είναι σε θέση.
Με άλλα λόγια, ο ελληνικός λαός είναι σχεδόν έτοιμος σε μια κρίσιμη καμπή της Ιστορίας να κάνει ξανά το μεγάλο λάθος.
Να ψηφίσει με γνώμονα το άθλιο παρελθόν και το προβληματικό παρόν και όχι με το βλέμμα στο μέλλον. Να ψηφίσει δηλαδή θυμωμένα με μόνο σκοπό να τιμωρήσει, προσπερνώντας συνέπειες και κινδύνους.
Έχει άλλωστε το άλλοθι οικοδομημένο: «Οι άλλοι φταίνε, οι ξένοι μας κυνηγούν».
Σαν τα μικρά παιδιά αρνούμαστε τη ζημιά. Λες και δεν χρεωθήκαμε εμείς, χωρίς μέτρο και πρόνοια, 500 δις δολάρια.
Και το χειρότερο είναι ότι ορισμένοι αυταπατώνται ότι θα επιστρέψουμε στην προηγούμενη ευτυχισμένη ζωή χωρίς προσπάθεια, χωρίς κόπο, χωρίς θυσίες.
«Ε»      

 

Εκλογές!  


Ήρθαν λοιπόν οι εκλογές. Σε λιγότερο χρόνο των τριών εβδομάδων έχουμε ήδη κληθεί να ψηφίσουμε. Και το μέγα ερώτημα είναι  – για πάρα πολλούς – τι να ψηφίσουν.
Το δίλημμα υπαρκτό και δικαιολογημένο μετά από όσα συνέβησαν στον οικονομικό κυρίως τομέα με την εφαρμογή κανόνων του ΔΝΤ.
Τέθηκαν σε εφαρμογή σκληρά και επώδυνα μέτρα που για πρώτη φορά τα γνώρισε ο ελληνικός λαός σε τέτοια έκταση.
Όμως τα μέτρα υπάρχουν, κρίθηκαν αναγκαία και χωρίς αυτά η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει.
Δυστυχώς, κανείς δεν πρόκειται να μας απαλλάξει χωρίς όρους, χωρίς προϋποθέσεις, από το βάρος του χρέους.
Γι’ αυτό ας προστατεύσουμε πρώτο απ’ όλα το εθνικό συμφέρον. Και ας μην ξαναγράψουμε σ’ αυτές τις εκλογές μερικές ακόμη σελίδες εθνικής συμφοράς.
Το έθνος δεν μπορεί να παραμένει ανήλικο, έπειτα από 190 χρόνια εθνικού βίου. Είναι καιρός να ενηλικιωθεί. Κι αυτό θα γίνει και θα αποδειχθεί μέσω της ψήφου του.
«Ε»      

 

Επισκέψεις  


Μετά την ανακοίνωση της επίσκεψης Τσίπρα στην Ξάνθη και ο Γρηγόρης Ψαριανός πιθανόν να παραβρεθεί σε προεκλογική εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα προσπεράσει την πόλη μας και θα βρεθεί μόνο σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη, απ’ όπου και λένε ότι ενδέχεται να ανακοινώσει και κάτι ενδιαφέρον. Από τη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη «επώνυμες» επισκέψεις, ούτε το ΚΚΕ έχει γνωστοποιήσει κάτι, ενώ στο ΠΑΣΟΚ ακόμη φτιάχνουν ψηφοδέλτιο…
Ε.Δ.    

 

Αιφνιδιασμοί  


Δεν ξέρω ποιος θα δώσει μία εξήγηση στο Φίλιππο Τσαλίδη για την επιλογή να απορριφθεί αιφνιδιαστικά από το ψηφοδέλτιο με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα στέλεχος της παράταξης, που προφανώς είχε βάσιμο λόγο να πιστεύει ότι θα τον εμπιστευτεί ο Αντώνης Σαμαράς για να κινείται προεκλογικά πριν την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων.
Για το λόγο αυτό, καμία έκπληξη δε θα αποτελέσει η κατάληψη ανώτερης διοικητικής θέσης από μέρους του σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία βρεθεί στην κυβέρνηση, μόνη –λέμε τώρα- ή σε συνασπισμό.
Αυτό μάλλον θα του είπαν και στην Αθήνα.
Ε.Δ.    

 

10 κόμματα στη βουλή!


 Την είσοδο δέκα κομμάτων στη Βουλή, που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, δείχνει πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Marc που παρουσιάστηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 22,3% και 110 έδρες και το ΠΑΣΟΚ 17,8% και 48 έδρες. Από 26 έδρες φέρονται να καταλαμβάνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,8% και το ΚΚΕ με 9,7%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερά με 8,6% και 23 έδρες, η Χρυσή Αυγή με 5,7% και 15 έδρες, ο ΛΑΟΣ με 3,9% και 10 έδρες, οι Οικολόγοι με 3,1% και 8 έδρες, η Δημοκρατική Συμμαχία 3% και επίσης 8 έδρες.
Αν η δημοσκόπηση επαληθευτεί από τις κάλπες …φανταστείτε τι έχει να γίνει με 10 κόμματα στη Βουλή…και δεν θα είναι και πρόεδρος ο …Πετσάλνικος!
Μ.Ξ.      

 

Μεγάλη «κεραμίδα»…


 … ήταν για τον Φίλιππο Τσαλίδη ο αποκλεισμός του από το ψηφοδέλτιο. Το «φυσάει και δεν κρυώνει…» και είναι φυσιολογικό άλλωστε αφού τη θεωρούσε βέβαιη τη συμμετοχή του και είχε αρχίσει τον προεκλογικό του αγώνα.  Μόλις το έμαθε έφυγε κατευθείαν στην Αθήνα και δεν απαντά σε τηλέφωνα. Τώρα τι ακριβώς παίχτηκε και ποιοι ήταν αυτοί που παρεισφρήσανε στην Επιτροπή και στον πρόεδρο εναντίον του δεν μπορούμε να ξέρουμε παρά μόνο εικασίες να κάνουμε…Πάντως η πλευρά Κοντού δείχνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη και χαρακτηρίζει «δυνατό» το ψηφοδέλτιο! Ίδωμεν όταν έρθει η ώρα της κάλπης…
Μ.Ξ.        

 

Μέσα στην εβδομάδα…


πρόκειται ν’ ανακοινώσει το ψηφοδέλτιό του ο ΛΑΟΣ. Μέχρι τότε το κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό και για εντυπωσιασμό μιλούν για κάποια μεγάλη έκπληξη. Άντε και πολύ το άργησαν…
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…