Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Στα κρύα του λουτρού» ο Φ. Τσαλίδης

«Στα κρύα του λουτρού» ο Φ. Τσαλίδης

0
tsalidis_3-web

«Κόπηκε» από το ψηφοδέλτιο ενώ είχε αρχίσει τον προεκλογικό του αγώνα

«Θύμα» της ανανέωσης ή κάποιων που δεν τον ήθελαν; «Κράτησαν» την Γ. Ανδρέου παρότι αρχικά άλλο φαινόταν…

Μια έκπληξη – βόμβα έκρυβε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ξάνθης αφού ουδείς ανέμενε τον αποκλεισμό του τ. βουλευτού και γενικού γραμματέα Έρευνας & Τεχνολογίας επί κυβέρνησης Καραμανλή, κ. Φίλιππου Τσαλίδη, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε ως τομεάρχης Παιδείας και στο παρόν οργανωτικό σχήμα του κόμματος και εξ’ αυτού ο ίδιος θεωρούσε ως εκ των ουκ άνευ τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο. Μάλιστα είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετές εβδομάδες είχε αρχίσει τον προεκλογικό του αγώνα δίνοντας συνεντεύξεις σε διάφορα ραδιοτηλεοπτικά τοπικά Μέσα.  
Γιατί «κόπηκε» ο Τσαλίδης; Ιδού το ερώτημα!
Κύκλοι του κόμματος τοπικά αναφέρουν ότι ο Φ. Τσαλίδης έπεσε «θύμα» της ανανέωσης που επεδίωξε ο Αντώνης Σαμαράς στα ψηφοδέλτια όμως την ίδια στιγμή κάνουν λόγο για πλούσιο παρασκήνιο που παίχτηκε γύρω από την υποψηφιότητά του, με παρεισφρήσεις στελεχών που δεν ήταν θετικά διακείμενοι στον κ. Τσαλίδη και διάφορους συμβουλάτορες που εμπιστεύεται ο κ. Σαμαράς. Απ’ την πλευρά Κοντού δείχνουν ικανοποιημένοι με τη σύνθεση του ψηφοδελτίου προφανώς θεωρώντας ότι η απουσία Τσαλίδη διευκολύνει την εκλογή Κοντού. Κάποιοι άλλοι όμως υποστηρίζουν ότι η παρουσία Κριτσίνη κρύβει μεγάλες εκπλήξεις για τον κ. Κοντό καθώς εκπροσωπεί το νέο, το άφθαρτο και έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στη βάση. Επίσης συνεκτιμούν και το πολύ πιθανό ενδεχόμενο οι ψήφοι επιρροής του κ. Τσαλίδη να κατευθυνθούν στον κ. Κριτσίνη και την κα Ανδρέου. Να σημειώσουμε ότι η Ν.Δ. για να πάρει δύο από τις τρεις έδρες του νομού πρέπει να έλθει πρώτο κόμμα σε πανελλαδικά και τοπικό επίπεδο και να ξεπεράσει το 33% και αυτό αποτελεί μεν στόχο ως ενδεχόμενο όμως υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι και πολύ πιθανό. Να σημειώσουμε ότι οι τάσεις και στο νομό μας δείχνουν μείωση των ποσοστών των δύο μεγάλων κόμματων και στροφή στα …μικρότερα κόμματα ενώ η διαρροή ψηφοφόρων προς τους «Ανεξαρτήτους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου που θα έχει το ψηφοδέλτιο στην Ξάνθη θεωρείται δεδομένη.  
Τι «παίχτηκε» με την Ανδρέου
Έκπληξη όμως αποτέλεσε αν και σε μικρότερη διάσταση και η παραμονή της κας Ανδρέου στο ψηφοδέλτιο την οποία, κύκλοι του κόμματος την θεωρούσαν «κομμένη». Να σημειώσουμε ότι είναι γεγονός ότι η κα Ανδρέου δέχτηκε «πόλεμο» εκ των έσω αφού σε προεκλογική περίοδο έστω και άτυπη διέρρευσε από το Πανεπιστήμιο έστω και μη απόρρητο έγγραφο που την εμπλέκει σε υπόθεση πλαστογραφίας. Το γεγονός ότι ήταν «κομμένη» αποδεικνύεται και από την κρούση που έγινε και την πίεση που δέχτηκε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κα Σούλα Ιακωβίδου να είναι υποψήφια. Τελικά κάτι άλλο μεσολάβησε υπέρ της κας Ανδρέου ενώ ακούστηκαν φήμες ότι θα προσχωρήσει στο κόμμα του κ. Καμένου αν δεν γίνει αποδεκτή στην ΝΔ. Να σημειώσουμε τέλος ότι η κα Ανδρέου δεν δέχτηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση ενώ ο κ. Τσαλίδης …δεν σήκωνε τηλέφωνα!  

Υποψήφιοι με την ΝΔ θα είναι οι:
ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΙΤΣΙΝΗΣ
ΣΙΑΜΠΑΝ ΜΠΑΝΤΑΚ
ΑΔΝΑΝ ΠΕΤΣΕΝΙΚ

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…