Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μπάσκετ: Με ήττα ξεκίνησαν τα κορίτσια της Ασπίδας

Μπάσκετ: Με ήττα ξεκίνησαν τα κορίτσια της Ασπίδας

0
korasides-empros

Έχασαν στην Καβάλα από την «Ένωση» με 66-45

Διαμαρτύρεται η ξανθιώτικη ομάδα για την «παράσταση» που έδωσε παράγοντας της Καβάλας          

Με ήττα ξεκίνησε η ομάδα κορασίδων της Ασπίδας τις υποχρεώσεις της στην τελική φάση του πρωταθλήματος ΕΚΑΣΑΜΑΘ, καθώς έχασε στην Καβάλα από την τοπική ομάδα της «Ένωσης» με σκορ 66-45.
Οι Ξανθιώτισσες αθλήτριες ξεκίνησαν πολύ συγκεντρωμένα το παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν στο δεκάλεπτο με 8 πόντους (14-22). Στην συνέχεια όμως η Ένωση ισορρόπησε το παιχνίδι και το ημίχρονο τελείωσε με την ξανθιώτικη ομάδα να προηγείται 25-26.
Στο δεύτερο ημίχρονο τα πολλά λάθη, που προήλθαν από την κούραση και από την πίεση του αντιπάλου, δεν επέτρεψαν στη γυναικεία ομάδα της Ασπίδας να μείνει κοντά στο σκορ και να διεκδικήσει τη νίκη. Η Ένωση Καβάλας ανέβασε ρυθμό και τελικά κέρδισε άνετα το παιχνίδι με 66-45.
ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΑΣΠΙΔΑ 2001 ΞΑΝΘΗΣ 66-45
Δεκάλεπτα: 14-22, 25-26, 51-37, 66-45
Διαιτητές: Δαμάλης – Μαγκαφάς
ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ (Κωσταντινίδου-Σαχαρίδης): Σιδηροπούλου 10(1), Αραμπατζή 8, Λύρου 8, Χαμαλίδου, Πασχαλίδου, Γεωργούλη 19, Μιχαηλίδου, Δημητρακούδη 6, Ελευθεριάδου, Παναγιωτίδου 15.
ΑΣΠΙΔΑ 2001 ΞΑΝΘΗΣ (Καρά Αχμέτ): Καρακατσάνη 11, Γαρουφαλή 2, Ομέρ Ογλού, Αβραμίδου 2, Παπαϊωάννου 16(1), Δελή, Ζάρα, Χιλιώτη 3, Αναγνωστοπούλου, Φίλτσου 3, Γκιρκίζα.  
Διαμαρτύρεται η Ασπίδα  
Αν και αγωνιστικά το παιχνίδι κρίθηκε εντός αγωνιστικού χώρου χωρίς να υπάρξουν διαμαρτυρίες, έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ σημειώθηκαν διάφορα τραγελαφικά γεγονότα για τα οποία διαμαρτύρεται η Ασπίδα.
Η ξανθιώτικη ομάδα μετά το ματς με την Ένωση Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα κωμικοτραγικά γεγονότα που προκλήθηκαν από τον προκλητικό κ. Βεζυρτζή.
Στην ανακοίνωση της η Ασπίδα Ξάνθης μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το Σάββατο 10 Μαρτίου, για ακόμα μία φορά, γίναμε μάρτυρες κωμικοτραγικών και ταυτόχρονα προκλητικών γεγονότων στο γήπεδο της Καβάλας με πρωταγωνιστή τον γνωστό κύριο Βεζυρτζή με τις πολλές ιδιότητες. Ο εν λόγω κύριος, άλλοτε εκπρόσωπος της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ., άλλοτε παράγοντας της Ένωσης Καβάλας, άλλοτε υπεύθυνος επιλογής των κλιμακίων και άλλοτε «εκφοβιστής» των διαιτητών ξαναχτύπησε εισβάλλοντας στον αγωνιστικό χώρο, διακόπτοντας τον αγώνα με απαίτηση να κάνει ένσταση επειδή μία παίκτριά μας φορούσε στην φανέλα τον αριθμό 18!
Επειδή λοιπόν το ποτήρι ξεχείλησε από ανάλογες και μακροχρόνιες παρόμοιες συμπεριφορές του συγκεκριμένου κυρίου, που “κοσμεί” με την παρουσία του τα γήπεδα της περιοχής μας ζητούμε από την διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων να μας απαντήσει στα παρακάτω:
1. Με ποια ιδιότητα ο συγκεκριμένος κύριος διέκοψε το παιχνίδι κορασίδων Ένωση Καβάλας – Ασπίδα Ξάνθης ζητώντας να γίνει ένσταση, από την στιγμή που δεν ήταν γραμμένος στο φύλλο αγώνα;
2. Με ποιο δικαίωμα οι διαιτητές δεν αναφέρουν και αποκρύπτουν το γεγονός στο φύλλο αγώνα; Ο συγκεκριμένος κύριος απολαμβάνει κάποιου είδους ασυλία και δεν το ξέρουμε;
3. Οι ορισμοί των διαιτητών αλλάζουν από κάποια αόρατη δύναμη, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των ομάδων; O ορισμένος κύριος Μπακάλης εξαφανίστηκε και την θέση του πήρε ο κ. Μαγκαφάς.
4. Πώς κάποιος, που εκπροσωπεί την Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. και επομένως πρέπει πρώτος να τηρεί τους κανόνες, μεσολαβεί για να μαγνητοσκοπηθεί παιχνίδι τρίτης ομάδας, χωρίς την άδεια του γηπεδούχου σωματείου;
5. Υπάρχει κάποιος κανονισμός που επιβάλλει η ομάδα του κυρίου Βεζυρτζή να κερδίζει πάντα με κάθε τρόπο; Ας μας ενημερώσουν για να αποσύρουμε τις ομάδες μας και να μην συμμετέχουμε περαιτέρω στην φαρσοκωμωδία. Ήδη μετά τα περσινά γεγονότα στο ίδιο γήπεδο, δεν δηλώσαμε συμμετοχή φέτος στα πρωταθλήματα παμπαίδων – παγκορασίδων σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Προφανώς αυτό επιδιώκουν οι δήθεν υποστηρικτές της ανάπτυξης του αθλήματος.
Μετά από όλα τα παραπάνω ενημερώνουμε την διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων ότι όλα τα παιχνίδια των ομάδων μας από εδώ και πέρα θα βιντεοσκοπούνται. Την επόμενη φορά που θα συμβεί ανάλογο περιστατικό με τον εν λόγω κύριο θα αποσύρουμε την ομάδα μας και θα κοινοποιήσουμε τα γεγονότα με οπτικό υλικό σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα συνεχίσουν να είναι υπεράνω νόμων και κανονισμών πλανώνται οικτρά. Ως εδώ!
Να σημειώσουμε ότι η ομάδα μας δεν έχει κανένα απολύτως παράπονο από την φιλοξενία, που ήταν άριστη και την συμπεριφορά όλων των ανθρώπων της Ένωσης Καβάλας που βρισκόταν στον πάγκο. Επίσης να τονίσουμε ότι η ομάδα μας έχασε δίκαια το συγκεκριμένο παιχνίδι από έναν ανώτερο αντίπαλο, που κατά πάσα πιθανότητα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα κορασίδων δικαιότατα, διαθέτοντας την ποιοτικότερη ομάδα. Με εκτίμηση το Δ.Σ. της Ασπίδας 2001 Ξάνθης».    

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ασπίδα Ξάνθης: Με στόχο το 1-1 υποδέχεται σήμερα τον ΚΑΟΧ

Στις 17.00 στο Εύμοιρο Να κάνει το 1-1 στους αγώνες με τον ΚΑΟΧ θα επιδιώξει σήμερα το από…