Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Μέγας καυγάς για το Κολυμβητήριο

Μέγας καυγάς για το Κολυμβητήριο

0
epitropi_1-empros

Συνεδρίασε η επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης. Την παραίτηση Σπυριδόπουλου ζήτησε ο Δ. Βορίδης

Ομοβροντία πυρών από Ταρενίδη – Φανουράκη – Σπυριδόπουλου εναντίον Βορίδη – Μαζαράκη

Εξέλιπε η …ποιότητα πολιτικού διαλόγου απ’ τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αφού …λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια οι δύο σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Βορίδης –  Μαζαράκης με τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ταρενίδη και τον πρόεδρο του Οργανισμού Άθλησης κ. Σπυριδόπουλο. Μήλον της έριδος το Κολυμβητήριο Ξάνθης καθώς ο τρόπος διαχείρισης από τον κ. Βορίδη που έγινε μάρτυρας των καταστροφών που υπέστη από τους βανδαλισμούς το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας (27/2) βρίσκει αντίθετους τους κυρίους Ταρενίδη – Σπυριδόπουλο και Φανουράκη, οι οποίοι του καταλόγισαν πολιτική εκμετάλλευση, ενώ ο κ. Μούρκας «απείλησε» δυο φορές να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση Βορίδη.

«Άναψαν τα αίματα» για το Κολυμβητήριο
Στα εκτός ημερησίας θέματα έγινε το μέγα… νταβαντούρι και κυρίως στο θέμα με το Κολυμβητήριο. Ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για καταστροφές της τάξης των 100.000 ευρώ και επέρριψε όλη την ευθύνη στη δημοτική αρχή για πλημμελή φύλαξη του χώρου. Ζήτησε την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών, τη φύλαξή του με εταιρείες σεκιούριτι αλλά και την παραίτηση του κ. Σπυριδόπουλου. Οι αιτιάσεις του κ. Βορίδη ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων με τον κ. Φανουράκη να τον εγκαλεί για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα λέγοντας ότι το πρώτο που έπρεπε να κάνει αντί να φωτογραφίζει τις καταστροφές ήταν να φωνάξει την αστυνομία και να ειδοποιήσει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τον κ. Ταρενίδη να τον εγκαλεί με τη σειρά του γιατί δεν κατήγγειλε αυτό καθαυτό το γεγονός των βανδαλισμών αλλά μόνο τη δημοτική αρχή και τον κ. Σπυριδόπουλο να του αντιλέγει σε υψηλούς τόνους ότι δεν είναι αρμόδιος ν’ αποφασίζει ο κ. Βορίδης την παραίτησή του αλλά ο ίδιος και ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι υπό τις παρούσες συνθήκες είναι ο πιο κατάλληλος γι’ αυτό το νομικό πρόσωπο και δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί. Επίσης διέψευσε τον κ. Βορίδη για το ύψος των καταστροφών σημειώνοντας ότι δεν ξεπερνούν τις 2.500 ευρώ και πιστοποίησε για μια ακόμη φορά το έλλειμμα σε υπαλληλικό προσωπικό (4 άτομα) και την αδυναμία φύλαξης όλων των αθλητικών χώρων. Επίσης πιστοποίησε ότι ο δήμος αδυνατεί να λειτουργήσει το Κολυμβητήριο που έχει κόστος λειτουργία 200.000 ευρώ λόγω μείωσης των πόρων.  Ο κ. Βορίδης υποστήριξε σθεναρά την άποψή του ότι ο δήμος οφείλει να προφυλάσσει τα ακίνητά του και ανακοίνωσε ότι όλα τα στοιχεία θα τα παραδώσει στον εισαγγελέα.

Καυγάς και για τη συμμετοχή του δήμου στα φτηνά τρόφιμα
Την πρόταση για ενεργοποίηση του δήμου εξασφαλίζοντας φτηνά τρόφιμα για τους δημότες όπως κάνουν και άλλοι δήμοι έφερε ο κ. Μαζαράκης που είναι και μέλος της 5μελούς επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης που συστάθηκε με απόφαση του Δ.Σ.. (28/2). Μάλιστα πρότεινε να λειτουργήσουν ως κόμβοι παραγγελιών η ΕΑΠΑΞ και η ΔΕΑΞ. Ανέφερε ότι είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής που απορρέει και από τον Καλλικράτη να δραστηριοποιείται σε τέτοιους τομείς προς όφελος των δημοτών και κατηγόρησε το δήμο Ξάνθης ότι κωφεύει και επιδεικνύει μια αδιαφορία για οτιδήποτε κοινωνικό τονίζοντας ότι «δήμος πρέπει να παράγει πολιτική».Ο κ. Ταρενίδης υπεραμύνθηκε τη στάση του δημάρχου επαναλαμβάνοντας την άποψη ότι ο δήμος δεν μπορεί να υπεισέρχεται σε θέματα εμπορίας και να κλείνει συμφωνίες με παραγωγούς και σε μια εμφανή προσπάθεια να κλείσει το θέμα σημείωσε ότι περιμένει την ολοκληρωμένη πρόταση της επιτροπής.

Τα χρώματα στα στέγαστρα των καταστημάτων αναλόγως με τη ζώνη που ανήκει
Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε την Επιτροπή ήταν μια εκκρεμότητα αναφορικά με το χρώμα των στεγάστρων των καταστημάτων. Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Τσεγγελίδη οι περιοχές χωρίστηκαν σε ζώνες και στην ΑΑ ζώνη (κέντρο και παραλία) προτάθηκε το ανθρακί,  στην περιοχή ΑΒ ζώνη του μικρού δακτυλίου που περιλαμβάνοντα οδοί περιφερειακά του κέντρου προτεινόμενο χρώμα ήταν το κυπαρισσί,  ενώ στη Β ζώνη του μεγάλου δακτυλίου προτεινόμενο χρώμα το μπορντώ. Σ’ ότι αφορά στα καταστήματα της Π. Πόλης εξαιρέθηκαν προκειμένου ν ’ αποφασίσει η ΕΠΑΕ όλως και για τα καταστήματα του κέντρου της Σταυρούπολης. Η πρόταση Τσεγγελίδη πέρασε ομόφωνα 

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…