Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Ματαίωσε την εκδίκαση και καταθέτει νέα αίτηση πτώχευσης ο Ζερίτης

Ματαίωσε την εκδίκαση και καταθέτει νέα αίτηση πτώχευσης ο Ζερίτης

0
diana_dikastirio1-empros

Απών δήλωσε χθες στο Πρωτοδικείο Ξάνθης

Συνάντηση των εργαζομένων σήμερα με το συνήγορο στο ΕΚΞ. Θα καταθέσουν αγωγές για τα δεδουλευμένα και αιτήσεις βλαπτικής μεταβολής
 
Δεν εκδικάστηκε τελικά χθες, όπως είχε οριστεί, η αίτηση πτώχευσης του Πάνου Ζερίτη για τη χαρτοποιία Diana από το Πρωτοδικείο Ξάνθης. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, αν και η δικηγόρος του ήρθε στην Ξάνθη από την πρωτεύουσα, προέβη σε κίνηση- «έκπληξη», αφού δήλωσε απών στη συζήτηση με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η διαδικασία.
Οι εργαζόμενοι ήταν παρόντες από νωρίς, μαζί με το συνήγορό τους Θανάση Ξυνίδη, στο δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης, ωστόσο εις μάτην περίμεναν να συζητηθεί η υπόθεση, μιας και έχει λήξει η αποχή των δικηγόρων, καθώς η διοίκηση είχε άλλα σχέδια.  
Νέα αίτηση πτώχευσης προσεχώς
Ωστόσο, ουδόλως η κίνηση αυτή προμηνύει την αλλαγή των σχεδίων του Πάνου Ζερίτη για το μέλλον της χαρτοποιίας, αφού το πιθανότερο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να επανέλθει με νέα αίτηση πτώχευσης προσεχώς. Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι η ενέργεια αυτή οφείλεται στην πρόθεση της διοίκησης να κερδίσει χρόνο, ίσως επειδή βρίσκεται κοντά στην εύρεση επενδυτή.  
Ξεκινούν οι αγωγές
Για τους εργαζόμενους η κίνηση αυτή ήταν άλλο ένα «παιχνίδι» νεύρων για να εξαντληθεί η υπομονή τους. Η συζήτηση στον αύλειο χώρο των δικαστηρίων μετά τη ματαίωση της συζήτησης ήταν έντονη, ενώ οι πραγματικές διαστάσεις και οι προθέσεις των εργαζομένων θα διαφανούν στη σημερινή συνάντηση που θα έχουν με το Θανάση Ξυνίδη στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 2 μμ. Σύμφωνα με το συνήγορό τους, οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται στην κατάθεση αγωγών για τα δεδουλευμένα, αφού από το Μάρτιο συμπληρώνεται και ο τέταρτος μήνας που παραμένουν απλήρωτοι, ενώ παράλληλα πρόθεση υπάρχει και για κατάθεση αίτησης βλαπτικής μεταβολής και διεκδίκησης αποζημίωσης, εφόσον υποστηρίζουν ότι συντρέχουν οι λόγοι της καταγγελίας των συμβάσεων των εργαζομένων από τον εργοδότη.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…