Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων είναι μονόδρομος…

Η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων είναι μονόδρομος…

0
EVE1_8_-_3_-_2012-empros

Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο για το πρόγραμμα επιχειρηματικών αποστολών του ΔΕΚΑΜΑΘ και το εκθεσιακό της ΔΕΘ

Επιχειρηματική αποστολή στην Αυστραλία από το ΔΕΚΑΜΑΘ, 8 εθνικές συμμετοχές σε εκθέσεις του εξωτερικού σε 10 χώρες από τη ΔΕΘ

Στοχεύοντας στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων στα Βαλκάνια αλλά και διεθνώς ως αντιστάθμισμα της οικονομικής ύφεσης της εσωτερικής αγοράς εξαιτίας της κρίσης,  μέσα από ένα πρόγραμμα επιχειρηματικών δράσεων όπως αποστολών, εκθέσεων κ.λ.π. το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Αν. Μακ – Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ) καθώς και  ο Διευθυντής Εκθέσεων, συνεδρίων και εκδηλώσεων της ΔΕΘ, φιλοξενήθηκαν από το Επιμελητήριο Ξάνθης και ενημέρωσαν το επιχειρηματικό κοινό για τον προγραμματισμό του ΔΕΚΑΜΑΘ αλλά και τις εκθεσιακό πρόγραμμα της ΔΕΘ για το 2012. Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 7μ.μ. και παρά το γεγονός ότι το θέμα αφορούσε άμεσα τον επιχειρηματικό κόσμο της Ξάνθης, ωστόσο η συμμετοχή του ήταν αποθαρρυντική.  
Η εξωστρέφεια θα σώσει το επιχειρείν
Αυτό που υπογραμμίστηκε τόσο από  τον κ. Ραγκούση του ΔΕΚΑΜΑΘ όσο και από τον κ. Δαρούδη της ΔΕΘ, αποτελεί αναγκαιότητα η στροφή των επιχειρήσεων σε ξένες αγορές καθώς η εσωτερική αγορά στενάζει από την ύφεση που δημιούργησε η κρίση. Σ’ αυτή την προσπάθεια επιχειρούν να συνδράμουν τόσο το ΔΕΚΑΜΑΘ όσο και η ΔΕΘ διοργανώνοντας συντονισμένα και στοχευμένα επιχειρηματικές αποστολές (ΔΕΚΑΜΑΘ) και διευκολύνοντας του επιχειρηματίες που θα συμμετέχουν καθώς επίσης και ενημερώνοντάς τους για τις διεθνείς εκθέσεις όπου μπορούν επίσης να συμμετέχουν: « Βρισκόμαστε στο Επιμελητήριο Ξάνθης , φιλοξενούμενοι από τον πρόεδρο και το Δ.Σ. στα πλαίσια της εκστρατείας που έχουμε κάνει να ενημερώσουμε τις επιχειρήσεις της περιφέρειάς μας για το πρόγραμμα που έχουμε αναλάβει να υποστηρίξουμε σε συνεργασία με τη ΔΕΘ που θα στηρίξει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών μας στο εξωτερικό και στα Βαλκάνια και διεθνώς. Θεωρούμε ότι στη συγκεκριμένη περίοδο κρίσης που είναι σε μια οικονομική ύφεση η αγορά στην Ελλάδα ο μόνο τρόπος για να ανταπεξέλθει και να παραμείνει βιώσιμος είναι η εξωστρέφεια. Είναι μονόδρομος…Ή θα κοιτάξουμε ν’ ανοίξουμε την εξαγωγικότητά μας ώστε να ενισχύσουμε την παραγωγή μας και ν’ αποκτήσουμε οικονομική δύναμη στην τοπική αγορά ή αν προσπαθήσουμε να περιοριστούμε στην τοπική αγορά κινδυνεύουμε να  οδηγηθούμε σε δρόμους επικίνδυνους», λέει ο πρόεδρος του ΔΕΚΑΜΑΘ κ. Μιχάλης Ραγκούσης.  
Επιχειρηματική αποστολή στην Αυστραλία από το ΔΙΑΜΑΘ
Να σημειώσουμε ότι το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Αν. Μακ – Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ) το οποίο εδρεύει στην Κομοτηνή είναι ο φορέας που διοργανώνει μαζί με τη ΔΕΘ την έκθεση «Αν. Μακεδονία – Θράκη 2012» και παλιότερα την έκθεση «Θράκη»: « Η νέα διοίκηση τα νέα δεδομένα που έχουν έλθει στον επιχειρηματικό τομέα της χώρας μας έκρινε ότι αν θέλει να συνεισφέρει σε κάποιο βαθμό στην ενίσχυση της οικονομίας αυτής της περιοχής πρέπει να βοηθήσει μ’ όποιο τρόπο μπορεί τις επιχειρήσεις συντονισμένα και κωδικοποιημένα να αποκτήσουν μια εξωστρέφεια προκειμένου να ενισχύσουμε την οικονομική τους δυνατότητα. Έτσι έχουμε προγραμματίσει μέσα από συμμετοχή ομαδική μέσα από μια περιφερειακή συνείδηση και γι’ αυτό πηγαίνουμε και σε κάθε επιμελητήριο ξεχωριστά ώστε να καταφέρουμε να κλαδικοποιήσουμε και να συγκεντρώσουμε τις επιχειρήσεις και με μια σειρά από επιχειρηματικές αποστολές και συμμετοχή σε εκθέσεις πολύ στοχευμένα και εξειδικευμένα τόσο στα Βαλκάνια όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Για παράδειγμα μια στοχευμένη δράση που έχουμε σχεδιάσει είναι στις αρχές του Ιουνίου μια επιχειρηματική αποστολή που θα στηθεί για την Αυστραλία σε συνεργασία με την ελληνική ομογένεια. Δεν μιλάμε για έκθεση αλλά για επιχειρηματική αποστολή. Συγκεντρώνουμε τις επιχειρήσεις, κλείνουμε ραντεβού για διεπιχειρησιακές συναντήσεις ώστε οι επιχειρηματίες που θα συμμετάσχουν να γνωρίζουν που θα πάνε και με ποιους επιχειρηματίες θα συναντηθούν», επισημαίνει ο κ. Ραγκούσης.  
Φιλόδοξο το εκθεσιακό πρόγραμμα της ΔΕΘ
Όπως ενημέρωσε ο κ. Ανδρέα Δαρούδης, Διευθυντής Εκθέσεων, συνεδρίων και εκδηλώσεων της ΔΕΘ το πρόγραμμα του 2012 περιλαμβάνει 4 επιχειρηματικές αποστολές 8 εθνικές συμμετοχές σε εκθέσεις του εξωτερικού σε 10 διαφορετικά κράτη: «Βρισκόμαστε εδώ κάτ ω από μια ομπρέλα ελληνική, εθνική όλοι μαζί συλλογικά να βγούμε προς τα έξω καθώς η εξωστρέφεια είναι πια μονόδρομος αφού η εσωτερική αγορά βρίσκεται σε ύφεση μ’ ένα φιλόδοξο και αρκετά μεγάλο εκθεσιακό πρόγραμμα για το 2012 να ενημερώσουμε την επιχειρηματική κοινότητα της Ξάνθης ούτως ώστε να συνδράμουμε όλοι και εμείς μαζί για το καλύτερο για την ελληνική οικονομία»  
«Μέσα σ’ όλα» το Επιμελητήριο Ξάνθης
Όπως είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιο Μωραΐτης, υπάρχει πρόθεση από τον ίδιο και το Δ.Σ. να μην αφήσει καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη: « Θα συμμετέχει το επιμελητήριο Ξάνθης στις  επιχειρηματικές αποστολές.  Οτιδήποτε κινείται στην περιφέρεια μας θα… εκτελείται από το επιμελητήριο Ξάνθης.  Γι’ αυτό συνδράμουμε σ’ όλες τις προσπάθειες του ΔΕΚΑΜΑΘ και της ΔΕΘ και θα είμαστε και πρωτοπόροι ώστε να πετύχουμε το καλύτερο για την Ξάνθη μας και την περιφέρειά μας», τόνισε ο κ. Μωραϊτης  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …