Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Μ. Δεούδη: «Λεγεωνάριος» στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΣΥ

Μ. Δεούδη: «Λεγεωνάριος» στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΣΥ

0
Deoudi-empros

Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της ενώ αναμένονται την επόμενη εβδομάδα οι υπόλοιπες υποψηφιότητες

Με ευρωπαϊκή παιδεία και οπτική ζητά τη ψήφο, πρεσβεύοντας στις θέσεις και τις αρχές της ΔΗΣΥ, όπως τις διατύπωσε η Ντόρα Μπακογιάννη

Ανακοινώθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου η υποψηφιότητα της κας Μαρίας Δεούδη που θα στελεχώσει το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» στην Ξάνθη. Η κα Δεούδη παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος απευθύνοντας παράλληλα ένα κάλεσμα στους φίλους του κόμματος να τη γνωρίσουν και να την εμπιστευτούν δίνοντάς την τη δυνατότητα μέσω της ψήφου να θέσει στην υπηρεσία όλη την εμπειρία και την τεχνογνωσία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας μέσα από το πρίσμα μιας εξευρωπαϊσμένης πολιτικής οπτικής. Αυτή η οπτική άλλωστε – όπως η ίδια τόνισε – ήταν η κοινή συνισταμένη που την οδήγησε σε επαφή με το κόμμα της κας Μπακογιάννη.    

Ποια είναι η κα Μαρία Δεούδη
Η κα Μαρία Δεούδη με καταγωγή από την Μαρώνεια της Ροδόπης έζησε πολλά χρόνια στην Ευρώπη και έχει αποκτήσει όλο το background της ευρωπαϊκής κουλτούρας και οπτικής. Σπούδασε στην Αθήνα και την Χαϊδεμβέργη Κλασσική Αρχαιολογία με διδακτορικό και πρόσφατα κατέθεσε την υφηγεσία της στη Φιλοσοφική στο Πανεπιστήμιο της Έλαλον.  Εδώ και  1,5 χρόνο έχει ξαναγυρίσει στην Ελλάδα και κατοικεί στην Ξάνθη. Για το κίνητρο που την οδήγησε στην πολιτική αναφέρει: «Είχα μια κλίση προς την ΔΗΣΥ ίσως επειδή έζησα στο Εξωτερικό και αυτή τη στιγμή η ΔΗΣΥ ήταν το μόνο κόμμα που με σαφήνεια και αποφασιστικότητα δηλώνει ισορροπία μεταξύ στα συμφέροντα της Ελλάδας  και στα συμφέροντα και τις υποχρεώσεις προς της Ευρώπη και αυτό θεωρώ ότι είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο κι ούτε θα πρέπει να το διακινδυνεύσουμε για μικροπολιτικά παιχνίδια».

Η ΔΗΣΥ έχει συνέπεια του λόγου στην πράξη
Και για παράδειγμα ανέφερε την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα που όπως είπε: «Το θεωρώ δημοκρατικό θεσμό αλλά προτάθηκε σε πολύ λάθος στιγμή σε μια πολύ επικίνδυνη ώρα και με λάθος επιχείρημα».
Αναφορικά με τα κόμματα της Αριστεράς κατέθεσε την άποψη ότι επιδεικνύουν μια αρνητική στάση και δεν προσφέρουν καμιά βιώσιμη πρόταση: «Θεωρώ όμως ότι και ιδεολογικά έχουν παραμείνει βαθειά ριζωμένα σ’ ένα παρελθόν και δεν έχουν φτάσει στον 21ο αιώνα. Για τη ΔΗΣΥ και για το λόγο που την οδήγησε να «μπει λεγεωνάριος» όπως είπε στην στρατιά της κας Μπακογιάννη η βασική θέση είναι ότι υπάρχει συνέπεια του λόγου στην πράξη:« Θα έπρεπε τα κόμματα ν’ αναλάβουν την ευθύνη όπως έχει αναλάβει και η κα Μπακογιάννη σαν μέλος της ΝΔ για το ότι οδηγήσανε μια χώρα σ’ αυτή την κατάσταση και όχι να καλύπτουν εφαρμογές τους πίσω από την τρόικα.

Ναι στην ΕΟΖ και στην αξιοποίηση του γεωφυσικού πλούτου της περιοχής μας
Σ’ ότι αφορά την πρόταση της για το νομό επεσήμανε το έλλειμμα στη διαχείριση των σκουπιδιών και σε θέματα ανακύκλωσης ενώ τάχτηκε υπέρ της εφαρμογής στην περιοχή μας ΕΟΖ: «Κάθε τι που σημαίνει πρόοδο και καλυτέρευση ή εισαγωγή τεχνογνωσίας ή δημιουργεί επενδύσεις έχει την υποστήριξη της ΔΗΣΥ,  με σεβασμό πάντα στις παραμέτρους που μας αφορούν και σε θέματα ασφάλειας. Πρέπει και θέλουμε να είμαστε ανοιχτοί».

Για την ανάπτυξη…
Ανοιχτή επίσης δήλωσε και στην αξιοποίηση του γεωφυσικού πλούτου της χώρας είτε με την εξόρυξη του χρυσού, των πετρελαίων, του ζεόλιθου, υπογραμμίζοντας  παράλληλα ότι όμως πρέπει να αποκτήσουμε την τεχνογνωσία ώστε να μπορέσουν περισσότερες ελληνικές εταιρείες  να μπουν στην εκμετάλλευση και επίσης να προσεχθεί ιδιαίτερα η προστασία του περιβάλλοντος με συνεχείς ελέγχους. Τέλος η πρότασή της για την ανάπτυξη βασίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες: «Να κερδίσει την εμπιστοσύνη κάποιου που θέλει να επενδύσει και ν’ αλλάξουν κάποιες δημοσιονομικές καταστάσεις που θα επιτρέπουν να γίνουν επενδύσεις καθώς επίσης να αυξηθεί και η προσέλκυση επενδύσεων με τη η μείωση του φόρου που συζητείται για την περιοχή της Θράκης και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…