Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξεκινά «πλημμύρα» αντίδρασης για το Κολυμβητήριο

Ξεκινά «πλημμύρα» αντίδρασης για το Κολυμβητήριο

0
kolimvitirio-empros

Οι σύλλογοι θα ζητήσουν τη διαχείριση του Κολυμβητηρίου. Συνάντηση – διαμαρτυρίας των Κολυμβητικών συλλόγων με τους «Πολίτες για την Αλλαγή»

Θέλουν να το λειτουργήσουν με τη συνδρομή άλλων δήμων. Νέα συγκέντρωση την Κυριακή για να το καθαρίσουν

Σε πείσμα της δημοτικής αρχής που «στυλώνει τα πόδια» για το Κολυμβητήριο καλυπτόμενη πίσω από την έλλειψη πόρων για την επαναλειτουργία του αλλά και την έλλειψη προσωπικού για τη φύλαξή του, η δημοτική Παράταξη «Πολίτες για την Αλλαγή αποφάσισαν ν’ αναλάβουν δράση σε συνεργασία με τους δύο Κολυμβητικούς συλλόγους που παραμένουν ανενεργοί διατηρώντας μόνο τις σφραγίδες τους αφού πλέον δεν έχουν χώρο να δραστηριοποιηθούν. 
Το νερό στο ποτήρι ξεχείλισε όταν ο επικεφαλής της παράταξης κ. Χρίστος Πούλιος στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο… «έφαγε πόρτα» από το δήμαρχο Ξάνθης κ. Στυλιανίδη, στην πρότασή του να συμμετέχουν από κοινού σε μια συνάντηση με τους προέδρους και τα μέλη των δύο Κολυμβητικών Συλλόγων, ΚΟΞ και «Ποσειδώνα» προκειμένου να βρεθεί μια λύση στην κατεύθυνση της φύλαξης του Κολυμβητηρίου όπως και της αποκατάστασης των καταστροφών που υπέστη πρόσφατα. Μετά την ευθεία άρνηση του δημάρχου παρότι είπε ότι έχει συναντηθεί με τους συλλόγους και πάντα η πόρτα του γραφείου του είναι ανοιχτή, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βορίδης, Μαζαράκης και ο επικεφαλής της παράταξης κ. Πούλιος οργάνωσαν συνάντηση  – διαμαρτυρία με τους προέδρους του ΚΟΞ κ., Βαγγέλη Τάσο και του «Ποσειδώνα» κ. Βασίλη Κόκκινο, μελών των Δ.Σ. καθώς και αρκετών γονέων αθλητών,  την Τετάρτη το απόγευμα στο Κολυμβητήριο. Αντικείμενό της το μέλλον του Κολυμβητηρίου και η πιθανότητα επαναλειτουργίας του, μετά τα πρόσφατα περιστατικά βανδαλισμών που έχουν προβληματίσει τους εμπλεκόμενους.

Οι σύλλογοι ζητούν την παραχώρηση της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου
Βροχή έπεσαν οι προτάσεις από τους συλλόγους αλλά και από τους γονείς των αθλητών που ήταν κυριολεκτικά αγανακτισμένοι για την εικόνα εγκατάλειψης και καταστροφής που παρουσιάζει το Κολυμβητήριο  επιρρίπτοντας όλη την ευθύνη στο δήμο τόσο για την ανυπαρξία φύλαξης όσο και το γεγονός ότι επιχειρεί να υποβαθμίσει το ύψος της καταστροφής ενώ ένα μήνα τώρα δεν έχει στείλει εμπειρογνώμονες να κάνουν εκτίμηση ούτε έχει ενδιαφερθεί για την αποκατάσταση των ζημιών, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΟΞ κ. Τάσο το κόστος των καταστροφών είναι μεγαλύτερο από το κόστος της λειτουργίας του – αν λειτουργούσε – από τον Οκτώβριο μέχρι τώρα,  ενώ σημείωσε ότι ο δήμος δείχνει παροιμιώδη αδιαφορία και αποτελεί τροχοπέδη σε οποιαδήποτε προσπάθεια επαναλειτουργίας του Κολυμβητηρίου. Στο σκέλος των προτάσεων αναφέρθηκε να κατατεθεί αίτημα στο Δήμο για παραχώρηση της λειτουργίας στους συλλόγους και αυτοί να επιχειρήσουν να το λειτουργήσουν με τη συνδρομή κι άλλων φορέων αλλά και άλλων δήμων του νομού. Επίσης προτίθενται να ζητήσουν άδεια για την λειτουργία αναψυκτηρίου ή κυλικείου ώστε να καλύπτουν μέρος των εξόδων.

Συγκέντρωση ην Κυριακή για να καθαρίσουν το Κολυμβητήριο  
Τόσο τα μέλη των συλλόγων όσο και οι «Πολίτες για την Αλλαγή» δεσμεύτκαν να συνεργαστούν αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και στα πλαίσι αυτά από οι «Πολίτες για την Αλλαγή» απευθύνουν κάλεσμα την Κυριακή, 1 Απριλίου  στις 11:00 το πρωί στο χώρο του κολυμβητηρίου Ξάνθης « για να καθαρίσουμε  και να  «τακτοποιήσουμε» τον περιβάλλοντα χώρο μετά τις πρόσφατες καταστροφές που υπέστη», όπως αναφέρουν  σε σχετική ανακοίνωση.

Κολυμβητήριο, ψέματα και … βιντεοταινίες


Από τους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το θέμα του Κολυμβητηρίου
«Θα μπορούσε να είναι χιουμοριστική παράφραση του τίτλου της γνωστής ξένης ταινίας. Δυστυχώς είναι η άσχημη πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι οι υπόλοιποι πλην του κ. Δημάρχου και του Υπευθύνου Αθλητικών  εγκαταστάσεων κ. Σπυριδόπουλου.
Αφού επί 1 ½ χρόνο τώρα κοροϊδεύουν  ουσιαστικά τους συνδημότες μας που επίμονα ζητούσαν να ξαναλειτουργήσει το Κολυμβητήριο φθάσαμε τώρα σε «ακραία» σημεία που κανένας πια, όσο καλόπιστος κι αν είναι, δεν μπορεί να τα παρακολουθήσει
Έτσι:
1.Τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές που υπέστη το Κολυμβητήριο (ύψους, επιμένουμε, πάνω από 100.000€), να προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα τα αποκαταστήσουν με 2500-3000€ (!!!). Άλλα δείχνουν όμως τόσο οι εικόνες, αδιάψευστος μάρτυρας, όσο και ο επιτόπιος έλεγχος για το μέγεθος των καταστροφών.
2.Στις επίμονες παρατηρήσεις μας γιατί δεν φυλάσσεται η Δημοτική περιουσία η «αποστομωτική» απάντηση του κ. Δημάρχου ήταν «φυλάξτε το εσείς» (!!!).
3.Στην πρόσκλησή μας να συμμετέχουμε από κοινού σε ανοιχτή συγκέντρωση των υπευθύνων των δύο συλλόγων της πόλης μας, αλλά και δημοτών που ενδιαφέρονται για την τύχη και την επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου αρνήθηκε πεισματικά. Έτσι σ’ αυτή την συγκέντρωση της Τετάρτης απαξίωσαν να παρευρεθούν τόσο ο κ. Στυλιανίδης όσο και ο κ. Σπυριδόπουλος.
Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας πλήττει και τον Δήμο μας. Έχουμε συναίσθηση και γι’ αυτό η αντιπολίτευση που 1 ½ χρόνο τώρα ασκούμε είναι μετρημένη και υπεύθυνη. Απ’ αυτό το σημείο όμως μέχρι να επιδεικνύουν προκλητική αδιαφορία και ανεπάρκεια στο να διατηρήσουν τα «υφιστάμενα» υπάρχει τεράστια απόσταση. Όταν δε φθάνει η ανεπάρκεια να γίνεται ειρωνεία και σαρκασμός του στυλ «φυλάξτε το εσείς»  τότε ξεπερνιούνται και τα στοιχειώδη όρια του «πολιτικού πολιτισμού».
Δυστυχώς για όλους μας, έστω και με λίγες δεκάδες ψήφους διαφορά (ελέω Σταυρούπολης), ο κ. Στυλιανίδης είναι Δήμαρχος και μ’ αυτό το σχήμα και μ’ αυτούς τους ανθρώπους θα πορευτούμε. Αν δεν θέλουν να επωμιστούν τις ευθύνες της διαχείρισης, ή δεν μπορούν, ας παραιτηθούν. Κανένας δεν τους κρατάει με το ζόρι. Όσο όμως παραμένουν στις θέσεις τους ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι είναι υπεύθυνοι στο να διατηρήσουν τις υφιστάμενες δομές και να διαφυλάξουν την Δημοτική περιουσία. Καθαρές κουβέντες».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…