Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Γ. Ανδρέου: «Άνθρακες ο θησαυρός…»!

Γ. Ανδρέου: «Άνθρακες ο θησαυρός…»!

0
andreou_01

Μιλά στο «Ε» για το θέμα που δημιουργήθηκε με το μεταπτυχιακό το οποίο αποδίδει σε προβοκάτσια για να την πλήξουν πολιτικά

Ερωτηματικά για το πώς διέρρευσε εμπιστευτικό έγγραφο του Πανεπιστημίου
Αυτό δεν αποτελεί παραβίαση του απορρήτου του Ιδρύματος;

Αίσθηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία πρωτοσέλιδο δημοσίευμα σε τοπικό έντυπο με τίτλο: «Στον εισαγγελέα η Γεωργία Ανδρέου για πλαστογραφία!» (Μαχητής 28/3/2012). Παρουσιάζεται συγκεκριμένα το αποτέλεσμα της  Ε.Δ.Ε. που διατάχθηκε από τον πρύτανη του Δ.Π.Θ., έγγραφο που φέρει την υπογραφή του προέδρου του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών αν. καθηγητή κ. Χρήστου Κουκουρλή στο οποίο αναφέρεται όλο το ιστορικό της υπόθεσης του μεταπτυχιακού της κας Ανδρέου όπου της καταλογίζει πειθαρχικά παραπτώματα ως μεταπτυχιακής φοιτήτριας για τους υποψηφίους το αδιάβλητο των εξετάσεων, χρήση μέσων και μεθόδων που παραβιάζουν το αδιάβλητο των εξετάσεων και εκούσια παρεμπόδιση εύρυθμης λειτουργίας του Ιδρύματος και των υπηρεσιών του αλλά και «άλλων ενδεχόμενων ποινικών παραπτωμάτων του κοινού ποινικού των υπαιτίων στη Δικαιοσύνη.

Ποιοι και γιατί διέρρευσαν εμπιστευτικό έγγραφο του Πανεπιστημίου;
Το έγγραφο αυτό δημιουργεί έντονο προβληματισμό τόσο για το περιεχόμενό του αφού καταλογίζει στην κα Ανδρέου και τον καθηγητή Μ. Δανίκα «παραποίηση του πρωτοκολλημένου εγγράφου της αίτησης και πλαστογραφία» με τη συγκεκριμένη αναφορά : «Οι δύο αυτοί συνεργαζόμενοι παραποίησαν το πρωτοκολλημένο έγγραφο της αίτησης διορθώνοντας με εξαλειπτικό «μπλάνκο» διάφορα στοιχεία μεταξύ των οποίων και το όνομα του επιβλέποντα καθηγητή αλλά και την υπογραφή του κ. Ν. Τσάγκα αντικαθιστώντας αυτά με το όνομα του κ. Μ. Δανίκα», όσο και για το γεγονός ότι είναι προϊόν διαρροής εμπιστευτικού εγγράφου από το Πανεπιστήμιο Συγκεκριμένα το email με το οποίο στάλθηκε το αποτέλεσμα της ΕΔΕ και παραλήφθηκε χθες από την γραμματέα του τμήματος υπάρχει ένδειξη «εμπιστευτικό» και «μη ανακοινώσιμο». Κατά συνέπεια πέραν αυτού καθ’ αυτού του περιεχομένου για το οποίο άλλοι είναι αρμόδιοι να κρίνουν εγείρονται πολλά ερωτηματικά και ως προς  το ποιος έκανε τη διαρροή ενός εμπιστευτικού και μη ανακοινώσιμου εγγράφου μέσα από το Πανεπιστήμιο και ως προς τη σκοπιμότητα της διαρροής, δεδομένου ότι η κα Ανδρέου έχει δηλώσει ότι υπέβαλλε αίτηση υποψηφιότητας με την Ν.Δ και διάγουμε προεκλογική περίοδο.

Γεωργία Ανδρέου στο «Ε»: «Δεν έχω τίποτε επιλήψιμο και δεν φοβάμαι τίποτε»
Μιλώντας στο «Ε» χαρακτήρισε «προβοκατόρικη ενέργεια », εναντίον της προκειμένου να πλήξουν την εν δυνάμει υποψηφιότητά της που υποκινείται από ένα σύστημα που υπάρχει στο Δ.Π.Θ. και η ίδια αποτελεί θύμα μιας αντιμαχίας καθηγητών: «Πρόκειται για εικασίες του κ. Κουκουρλή. Προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντος για να με πλήξουν πολιτικά. Είναι μια προβοκατόρικη ενέργεια. Δεν έχω τίποτε επιλήψιμο και δεν φοβάμαι τίποτε. Όμως δεν μπορώ να βγάλω αυτή τη στιγμή στοιχεία και ονόματα για το τι γίνεται εκεί. Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός…»!  

Η κα Ανδρέου χθες εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας με τα ακόλουθα
«Απάντηση σε αναφορά τοπικού μέσου ενημέρωσης                                                                                                                                                                                                   
Ναι,
Υπάρχει πράγματι αυτή η υπόθεση σε εκκρεμότητα.
Ξεκίνησε, με υποτροφία η εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής μου , με το που τελείωσα  το τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών στο εδώ Πολυτεχνείο.
Κλήθηκα  μετά από πολλά χρόνια να τροποποιήσω το αίτημα μου γιατί ήμουν με το παλαιό καθεστώς των υποψηφίων διδακτόρων .
Έκανα την τροποποίηση σύμφωνα  με τις οδηγίες του Πανεπιστημίου.
Παρακολούθησα μαθήματα και έδωσα γραπτές και προφορικές εξετάσεις.
Το μόνο που δεν θα  περίμενα μετά από τόσα χρόνια είναι ότι θα έπρεπε να απολογηθώ για κάτι που με ταλαιπωρεί τόσο πολύ σαν επιστήμονα και Έλληνα πολίτη.
Ελπίζω από την ενέργεια σας αυτή να βγει κάτι καλό  και να λάβει τέλος η μακρόχρονη διαδρομή μου για την ολοκλήρωση της διδακτορικής μου διατριβής.
Τα παιδιά μου σήμερα είναι φοιτητές του εδώ Πολυτεχνείου στο 5ο και 2ο έτος και εγώ ακόμη στα ίδια.
Ελπίζω τουλάχιστον τα παιδιά των παιδιών μου «με την βοήθεια σας» να με ιδούν διδάκτορα του τμήματος Ηλεκτρολόγων της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…