Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Η μειονότητα αναζητά τον βουλευτή της…

Η μειονότητα αναζητά τον βουλευτή της…

0
kioski-web

Πολιτικό βαρόμετρο: Ποιες τάσεις επικρατούν

Δυσαρέσκεια για τη ΔΗ.ΜΑΡ αλλά και για τον Μάντατζη. «Ψήνεται» επιστροφή του Μάντατζη στο ΠΑΣΟΚ;

Ανάστατη και ιδιαίτερα προβληματισμένη είναι η μειονότητα του νομού μας ενώ μια μερίδα της έως και πολύ ενοχλημένη από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις που αφορούν τον μειονοτικό βουλευτή κ. Τσετίν Μάντατζη. Η ενόχληση απορρέει από την εξαίρεση του από την ΔΗΜΑΡ αυτού και μόνον αυτού από την «κίνηση των 5» διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που από μερίδα της εκλαμβάνεται ως ρατσιστική και εθνικιστική ενέργεια εις βάρος της.  
Δυσαρέσκεια της μειονότητας για την ΔΗΜΑΡ αλλά και τον Μάντατζη
Σύμφωνα με πληροφορίες μας μερίδα της μειονότητας θεωρεί προσχηματική την αιτιολογία της ΔΗΜΑΡ με την οποία απέκλεισε τον Μάντατζη, ότι δηλαδή είχε κλείσει το ψηφοδέλτιο με άλλο υποψήφιο από την μειονότητα και είναι πεπεισμένη ότι η τοπική οργάνωση λειτούργησε φοβικά και ρατσιστικά υπό τον κίνδυνο να εκπροσωπούνται από μειονοτικό βουλευτή στην Ξάνθη. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας στον τουρκόφωνο Τύπο δημοσιεύονται άρθρα που χαρακτηρίζουν «ρατσιστικό κόμμα την ΔΗΜΑΡ»!
Παράλληλα υπάρχει και ενόχληση και θυμός που απορρέει και στρέφεται και εναντίον του ίδιου του κ. Μάντατζη. Συγκεκριμένα πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τη στάση του σ’ ότι αφορά στη διαφοροποίηση του από το ΠΑΣΟΚ που είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του. Τον χαρακτηρίζουν πολιτικά «ασταθή» που επιχειρεί με ακροβατισμούς να επιβιώσει πολιτικά, ότι ενεργεί αυτοβούλως χωρίς να συναποφασίζει με την μειονότητα και τον στοχοποιούν ως υπαίτιο που στερεί τη δυνατότητα στην μειονότητα να έχει βουλευτή και αυτό αποτελεί τον υπέρτατο στόχο για όλη την μειονότητα. Ενώ αντίθετα επικροτούν τη σταθερή στάση του βουλευτής Ροδόπης κ. Χατζηοσμάν. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε μια κατάσταση πολύ «θολή και ρευστή γι αυτό το λόγο πρόκειται άμεσα να γίνει ευρεία σύσκεψη της ηγετικής ομάδας και των φορέων της μειονότητας για ν’ αποφασίσουν ποιους υποψηφίους θα στηρίξουν.

«Ψήνεται» επιστροφή του Μάντατζη στο ΠΑΣΟΚ;
Παρά το γεγονός ότι μόλις στο χθεσινό φύλλο του «Ε» που φιλοξενούσε δηλώσεις του ο κ. Μάντατζη διατείνονταν ότι δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει στο ΠΑΣΟΚ και ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ωστόσο οργιάζουν οι φήμες ότι «ψήνεται» επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορία του «Ε» έχει επαφές με κορυφαία στελέχη απ’ τους οποίους ζήτησε ως αντάλλαγμα της επιστροφής του ένα έργο απ’ αυτά που υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ για την μειονότητα. Και ω της σύμπτωσης! Με σημερινή του ανακοίνωση ευχαριστεί τον κ. Σηφουνάκη και την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ που με νομοθετική ρύθμιση επιλύουν το πρόβλημα με τους τίτλους ιδιοκτησίας των Βακουφίων. Αναφέρει σχετικά ο κ. Μάντατζη: Κατόπιν πρωτοβουλιών, ενάμιση και πλέον χρόνου, του βουλευτή Ξάνθης, Μάντατζη Τσετίν, επιλύθηκε, σήμερα, 22 Μαρτίου 2012, ένα θέμα που αφορά τους τίτλους ιδιοκτησίας των Βακουφίων της περιοχής, οι οποίοι δεν υπάρχουν, με συνέπεια εδώ και τρία χρόνια η αρμόδια πολεοδομία Ξάνθης να μην εκδίδει οικοδομικές άδειες για ανέγερση Τεμένων καθώς και άδειες μικρής κλίμακας εργασιών.
Ο Βουλευτής Ξάνθης πήρε το λόγο στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τον Νίκο Σηφουνάκη και τους συνεργάτες του, για την ενσωμάτωση στο Σχέδιο Νόμου «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός», διάταξης που αφορά στο ζήτημα και το επιλύει.
Την επόμενη εβδομάδα, το Σχέδιο Νόμου, θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για να οριστικοποιηθεί.
Με αυτήν την νομοθετική ρύθμιση θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της ανέγερσης Τεμένων στην Σμίνθη, το Ζουμπούλι, την Μύκη και την Κοτύλη, η επισκευή Τεμένων σε αρκετά χωριά, όπως το Λαμπρινό καθώς και το ζήτημα της ανέγερσης μιναρέδων».  
Πως διαμορφώνονται τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στο μειονοτικό σκέλος
Να σημειώσουμε ότι από τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία για επιστροφή Μάντατζη. Ωστόσο επιβεβαιώνεται από τον ίδιο τον Μπαράν Μπουρχάν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε καμιά κίνηση να τον προσεγγίσει και παρά του αντιθέτου λεγόμενα ο κ. Μπουρχάν θα είναι έξω από τα ψηφοδέλτια αφού απέκλεισε εξ αρχής την Ν.Δ. που έκλεισε με τον κ. Πετσενίκ και είπε όχι στην Ντόρα Μπακογιάννη στην οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υποψήφιος ο κ. Τουρκές αλλά «παίζει» και το όνομα του Ντελή Γιουσούφ. Να σημειώσουμε ότι η υποψηφιότητα Μπουρχάν – σύμφωνα με πληροφορίες μας – βρίσκει αντίθετα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της διαφωνίας του με το 3+2 αλλά και της προσωπικής σύγκρουσής του με δήμαρχο στις περιφερειακές εκλογές που βάζει «βέτο».
Έτσι στη φάση αυτή το ΠΑΣΟΚ (αν δεν τα βρει με τον Μαντάτζη) κλείνει προς την υποψηφιότητα του Καπζά Μουζαφέρ (πρώην υποψήφιου ευρωβουλευτή) ενώ η υποψηφιότητα του Ουζούν Ιρφάν που θεωρούνταν σίγουρη προσκρούει στην απροθυμία του ιδίου να μεταπηδήσει από την αυτοδιοίκηση στην κεντρική πολιτική. Σ’ ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρη θεωρείται η εκ νέου υποψηφιότητα του κ. Ζεϊμπέκ, ενώ στη ΔΗΜΑΡ όπως είναι γνωστό, υποψήφιος θα είναι ο δημοσιογράφος Σαμή Καραμπουγιούκογλου.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …