Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έρχεται Σουηδός «μνηστήρας» για την DIANA

Έρχεται Σουηδός «μνηστήρας» για την DIANA

0
DIANA-web

Οι εργαζόμενοι πήγαν για κατάληψη και τους έκλεισαν απ’ έξω! Έστειλαν εξώδικο

Η εταιρεία τους ζήτησε να κάνουν υπομονή μέχρι την Τετάρτη επειδή την Τρίτη έρχεται υποψήφιος αγοραστής

Βρήκαν τις ….πόρτες της DIANA κλειστές…και τα κλειδιά παρμένα, οι εργαζόμενοι που πήγαν το πρωί στις 7 όπως κάθε πρωί για να …χτυπήσουν κάρτα και όχι βέβαια για να δουλέψουν καθώς είναι γνωστό ότι η εταιρεία είναι κλειστή αλλά για να μην χάσουν τα δικαιώματά τους εκ του νόμου καθώς έχουν τελειώσει όλες οι άδειες και οι διαθεσιμότητές τους και επιπλέον εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης πτώχευσης της εταιρείας μετά την αναβολή που ζήτησε και πήρε η εταιρεία για τις 5 Απριλίου. Με εντολή Ζερίτη έκλεισε η πύλη εισόδου και το γεγονός αυτό δημιούργησε μια ένταση μεταξύ των εργαζομένων και των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας που βρίσκονται στο εργοστάσιο.  
Ανέλαβαν δράση οι δικηγόροι…
Μετά απ’ αυτό τον αιφνιδιασμό οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επικοινώνησαν με τους δικηγόρους τους κ. Θανάση Ξυνίδη και Χρυσούλα Βερβερίδου και απέστειλαν εξώδικη δήλωση στη διοίκηση της εταιρείας με την επισήμανση ότι η ενέργεια αυτή είναι παράνομη και καταχρηστική. Στη συνέχεια υπήρξε συνάντηση των προαναφερθέντων δικηγόρων με τον νομικό εκπρόσωπο της εταιρεία κ. Χουρμουζέλη και η ένταση εκτονώθηκε.  
Τους ζήτησαν να κάνουν υπομονή μέχρι την Τρίτη που έρχεται Σουηδός επενδυτής
Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 4 μήνες και όλη αυτή η κατάσταση με τις αναβολές της δίκης καθώς και με την ανασφάλεια που δημιουργεί το ενδεχόμενο να μείνουν άνεργοι έχει ψυχοφθόρα επίδραση πάνω τους. Έτσι η πληροφόρηση που τους δόθηκε από τον δικηγόρο της εταιρείας ότι την προσεχή Τρίτη θα έρθει υποψήφιος αγοραστής από μεγάλο σουηδικό Όμιλο αναπτέρωσε το ηθικό τους και δέχτηκαν να κάνουν υπομονή, αναβάλλοντας τις κινητοποιήσεις που είχαν αποφασίσει σε σύσκεψη το βράδυ της Τετάρτης. Συγκεκριμένα σχεδίαζαν κατάληψη του εργοστασίου χθες το πρωί και αυτό έδωσε το έναυσμα στην εταιρεία να τους …κλείσει την πόρτα!

Έκλεισαν την πύλη για να μην κάνουν …καταστροφές!
Όπως διευκρινίζει ο διευθυντής της εταιρίας στην Ξάνθη κ. Χαραμπόγλου που εκτελούσε εντολή του κ. Ζερίτη η πύλη εισόδου έκλεισε για τους εργαζόμενους επειδή είχαν πληροφορηθεί ότι επρόκειτο να κάνουν κατάληψη, υπό τον φόβο μήπως προκληθούν ζημιές. Όμως το επιχείρημα του κ. Χαραμπόγλου είναι έωλο καθώς οι εργαζόμενοι ήταν κάθε μέρα εκεί για τη φύλαξη του εργοστασίου και η κατάληψη δεν συνδέεται άμεσα με καταστροφές όταν μάλιστα πρόκειται για το χώρο δουλειάς τους που επιθυμούν πως και πώς να λειτουργήσει! Ο κ. Χαραμπόγλου επιβεβαίωσε την είδηση ότι την Τρίτη θα επισκεφτεί την εταιρεία Σουηδός υποψήφιος αγοραστής και προς το παρόν έκλεισε η υπόθεση εν αναμονή εξελίξεων και …ευχής έργο για όλους τους εμπλεκόμενους (ιδιοκτήτη – εργαζόμενους) αλλά και για την τοπική κοινωνία θα ήταν να ευοδωθεί η εξαγορά της εταιρείας και να αποφευχθεί το κλείσιμο μιας ακόμη βιομηχανικής μονάδας στην περιοχή μας.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…