Αρχική ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Διακαναλική συνέντευξη: Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου ψάχνει πρωτιές και πορεία προς το λαό!

Διακαναλική συνέντευξη: Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου ψάχνει πρωτιές και πορεία προς το λαό!

0
venizelos_mesa-empros

H διακαναλική συνέντευξη Βενιζέλου δεν έβγαλε και σπουδαίες ειδήσεις, αν εξαιρέσει κανείς το νέο σύνθημα του κόμματος υπό τον τίτλο «Την Κυριακή αρχίζουμε!». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ έδωσε με σαφήνεια το στίγμα του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές, με την επιχειρούμενη συσπείρωση και ανανέωση σε βάθος αλλά και με μια βαθιά συγγνώμη απέναντι στον ελληνικό λαό για όσα έχει υποφέρει την τελευταία διετία από τα αναγκαστικά μέτρα του μνημονίου, έκανε μια πρόσκληση προς τους ψηφοφόρους κάνοντας λόγο για αξιόπιστη και ειλικρινή σχέση. Ξεκαθαρίζοντας ότι ή κάθε πολιτική διαφωνία είναι θεμιτή, υπογράμμισε ότι η κρίση είναι αυτή έχει ακόμη μακρύ δρόμο, συμπληρώνοντας ότι το μνημόνιο δεν είναι το τέλος της πολιτικής.
Με σύνθημα «να  ξαναγράψουμε την επωνυμία της Ελλάδας», ισχυρίστηκε ότι μέχρι πριν από λίγους μήνες δεν περίμενε πως θα γίνει υπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πως το μόνο εύκολο είναι να είναι κάποιος εκ των υστέρων προφήτης. Ο νέος  αρχηγός, που θέλει να μην επιλέγει τον εύκολο δρόμο, χαρακτήρισε την Κυριακή ως «Εορτή Δημοκρατίας» και χρήσιμη ευκαιρία για συσπείρωση. «Η Κυριακή είναι η ευκαιρία να αρχίσουμε την πορεία προς τον λαό», είπε, επισημαίνοντας πως δεν είναι διατεθειμένοι στο κόμμα να καβαλήσουν κανένα πήχη. Η κρίση οδήγησε τα μέλη να συσπειρωθούν, τόνισε. Τα καθήκοντα που επικρατούν τώρα είναι δύο: το καθήκον της αλήθειας και της αλληλεγγύης. Έγινε μάλιστα και το απαραίτητο προσκλητήριο στην Κεντροαριστερά,  υπογραμμίζοντας  παράλληλα ότι η πόρτα του ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτή (ποιος θα μπει μέσα  βέβαια, είναι άλλο θέμα….)
Ο κος Βενιζέλος απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αθηναϊκών και περιφερειακών μέσων, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η χώρα τσακίζεται από τα σενάρια παραμονής ή εξόδου από το ευρώ, και καταδίκασε τις τελευταίες φασιστικές, όπως είπε, επιθέσεις κατά των πολιτικών.  Το μενού βέβαια περιείχε και τους «κουκουλοφόρους» αλλά και την παράλληλα καταδίκη της ακροδεξιάς, για να κρατούνται οι απαραίτητες ισορροπίες. Για τις εκλογές είπε πως ο λαός πρέπει να σκεφθεί πολύ, να σταθμίσει τα δεδομένα, καταλήγοντας ότι προοδευτική λύση είναι αυτή που κρατάει όρθια την χώρα και την καθιστά δημοσιονομικά κυρίαρχη.  Για τους «αντάρτες» που προχώρησαν στην ίδρυση νέου κόμματος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο καθένας από αυτούς που έφυγαν  από το ΠΑΣΟΚ είναι ξεχωριστή περίπτωση».
Τέλος, επισημαίνοντας ότι  είναι αδύνατη η σύμπραξη με τον δεξιό, ακροδεξιό και αριστερό τυχοδιωκτισμό, υποσχέθηκε τιμητική θέση στο πρώην πρόεδρο, Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι πάντα μαζί μας και θα αξιοποιηθεί στο έπακρο. Φυσικά, στην εν λόγω διακαναλική συνέντευξη, τίποτε δεν ακούστηκε για τις δημοσκοπήσεις, που πότε το φέρουν το ΠΑΣΟΚ τρίτο και πότε δεύτερο κόμμα. Ούτε και κάτι ιδιαίτερο για  τις μετεκλογικές συνεργασίες και τα φημολογούμενα σενάρια που ήδη βλέπουν  το φως της δημοσιότητας.
Ούτως ειπείν, επρόκειτο για μια διακαναλική συνέντευξη άνευ εκτάκτων ανακοινώσεων, εκτός εκείνης της απίθανης δήλωσης ότι το ΠΑΣΟΚ «πάει για την πρωτιά», σε πείσμα όλων των μέχρι τώρα των γκάλοπ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θέλει να ελπίζει πως από την Κυριακή και μετά ξεκινά για το κόμμα μια νέα πορεία κατευθείαν προς το λαό. Το ερώτημα όμως είναι  αν  η πορεία αυτή  βρίσκει τους πολίτες πρόθυμους να την ακολουθήσουν.  

Ρεπορτάζ του Φίλιππου Ζάχαρη
(phil.zaharis@gmail.com)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Φίλιππος Ζάχαρης
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…