Σχόλια 19/03/2012

0
bommidala-empros

Αρχίζουμε! λέει ο Ευάγγελος. Το ζήτημα είναι όμως πότε και αν θα τελειώσουμε μ’ όλα αυτά…


Ποια είναι η Bommidala  


Η ινδική Bommidala Enterprises Pvt. Ltd. Προσομοιάζει σε παραγωγική δυναμικότητα στη ΣΕΚΑΠ με παραγωγή 6 δισ. τσιγάρων ετησίως, αλλά εντάσσεται σε ένα μεγάλο γκρουπ της οικογένειας Bommidala, η οποία έχει πολυσχιδείς δραστηριότητες, όπως οινοπνευματώδη ποτά, βιοφάρμακα, πούρα και προϊόντα ζαχαροπλαστικής.
Η συγκεκριμένη εταιρεία που δεν είναι εισηγμένη αποτελεί τον duty free βραχίονα της οικογένειας, η οποία επιθυμούσε την απόκτηση της ΣΕΚΑΠ γιατί θα δημιουργούσε συνέργιες στο γκρουπ.
Η ΣΕΚΑΠ ιδρύθηκε το 1975, έχει έδρα και τις εγκαταστάσεις της στην Ξάνθη και διαθέτει ένα ευρύ φάσμα σημάτων στην ελληνική αγορά, όπως τα BF, Cooper κ.α.
Η ΣΕΚΑΠ είναι η δεύτερη αμιγώς ελληνική καπνοβιομηχανία, μαζί με την Καρέλια και σήμερα ελέγχει το 8,5% της εγχώριας αγοράς τσιγάρων.
Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι μόνο εταιρεία φάντασμα δεν είναι η Bommidala όπως ισχυρίζονται κάποιοι για να δικαιολογήσουν τη στάση και συμπεριφορά τους.
«Ε»


H ATE βάζει τα πράγματα στη θέση τους


 Πάρα πολλά λέχτηκαν και γράφτηκαν τελευταία για την υπόθεση της ινδικής εταιρείας Bommidala η οποία τελικά δεν ολοκλήρωσε τη συναλλαγή με την ΑΤΕ για την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ.
Η ΑΤΕ, ως αιτία της αποχώρησης των Ινδών θεωρεί ότι «…δεν λήφθηκε απόφαση για την απαιτούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ στη Γενική Συνέλευση της 6-3-2012 (αναβλήθηκε υποχρεωτικά με αίτημα της μετόχου ΣΕΚΕ Α.Ε.) σε συνδυασμό με την μη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ υποψήφιου επενδυτή και ΣΕΚΕ. Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται και στην σχετική επιστολή μη ολοκλήρωσης της συναλλαγής που απέστειλε ο υποψήφιος επενδυτής στον Σύμβουλο πώλησης…»
Αυτά υποστηρίζει η ΑΤΕ, αυτές οι απόψεις της και δεν έχει κανείς λόγους να μην την πιστέψει. Όπως και την ινδική εταιρεία βέβαια.
Τα συμπεράσματα δικά σας…
«Ε»              

Τί χρειάζεται  


Άνευ περιεχομένου η συζήτηση για ανάπτυξη, αν δεν συνοδευθεί από ριζική αλλαγή της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής.
Μετά το PSI η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση της χώρας τα επόμενα χρόνια.
Παρά τη διαγραφή του χρέους κατά 105 δισ. ευρώ δεν υπάρχουν περιθώρια πειραματισμών, ελιγμών, καθυστερήσεων, επισημαίνοντας ότι «αυτό που παραμένει ζητούμενο είναι η εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η οποία πρέπει να συνεπικουρηθεί από μια εθνική προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας.
Ο πλούτος δεν δημιουργείται από το ΕΣΠΑ, κρατικά σχήματα επενδυτικών κινήτρων, επιδοτούμενες θέσεις εργασίας και τοιαύτα.
Οι οικονομολόγοι θεωρούν ότι αυτό που απαιτείται πλέον είναι το άνοιγμα της οικονομίας μας στις επενδύσεις, ελληνικές και ξένες. Στη χώρα μας πρέπει και χωρίς καθυστέρηση να προωθηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, να δημοπρατηθούν μεγάλα έργα υποδομών, να αρθούν όλα τα εμπόδια στην επιχειρηματική και επενδυτική δραστηριότητα και να δημιουργηθεί ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο που να ευνοεί την εργασία και την αποταμίευση.
«Ε»    

Θα πωληθεί και η Δωδώνη


  Δεκαπέντε θα είναι οι μνηστήρες που ενδιαφέρονται για την αγορά της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ.
Ανάμεσά τους και οι γνωστοί μας αδελφοί Σαράντη (Όλυμπος- Τυράς – Ροδόπη).
Η ΑΤΕ που έχει κι εκεί αρκετές μετοχές, σταδιακά απεγκλωβίζεται από τα συνεταιριστικά εργοστάσια δυναμώνοντας το κεφαλαιακό της χαρτοφυλάκιο.
-ΑΤΕ επιχειρηματίας όπως στο παρελθόν, τελείωσε…
«Ε»  

   
Η  «κόπρος» και οι …κοπρίτες!


 Παρακολουθούμε άναυδοι να «σκάει» το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο στο ΙΚΑ και όχι μόνο βέβαια.  Μετά το κύκλωμα που καταλήστευσε τον Οργανισμό με τα μαϊμού επιδόματα που μοιράζονταν και έκαναν πολυτελέστατες βίλες και είχαν κρυμμένες περιουσίες σε χαρτόκουτα στην αποθήκη, βγήκε και το σκάνδαλο με τους τόνους  αναλώσιμα που δεν χρησιμοποιήθηκαν ενώ συνεχίζονταν κανονικά νέες παραγγελίες. Και προφανώς κάποιοι έκαναν την «μπάζα τους!  Αυτό που αναρωτιόμαστε είναι πώς τόσα χρόνια που δρούσε αυτό το κύκλωμα κάτω απ’ την μύτη τους στο ΙΚΑ κανείς δεν το πήρε χαμπάρι; Πώς τόσα χρόνια που συσσωρεύονταν αυτά τα υλικά στις αποθήκες του ΙΚΑ κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ψάξει; Δεν έγινε ποτέ κανένας έλεγχος; Τι ήταν το ΙΚΑ «μπάτε σκύλοι αλέστε»;
Πόσα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου πήγαν στην τσέπη κάποιων αετονύχηδων! Πόση σαπίλα, πόση διαφθορά!
Επιτέλους ας καθαρίσει κάποιος αυτή την «κόπρο του Αυγείου» μπας και απαλλαχτούμε απ’ τους …κοπρίτες που καταλήστευαν δημόσιο χρήμα και φτάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση να μειώνουν μισθούς και συντάξεις για να πληρώνουμε όλοι εμείς τελικά τη ζημιά που έκαναν αυτά τα λαμόγια!
Μ.Ξ.


Πληροφορίες για τα σκάνδαλα «οίκαδε»


 Και στην περιοχή μας είχαμε δυο τρανταχτά σκάνδαλα που αφορούν και πάλι το ΙΚΑ. Και αναφέρομαι στις συντάξεις με πλαστά ένσημα των συνεταιριστικών υπαλλήλων αλλά και στο κόλπο γκρόσο που στήθηκε με τα ένσημα των οικοδόμων.
Σ’ ότι αφορά το πρώτο θέμα πληροφορίες μου λένε ότι συνεχίζεται ο έλεγχος και μάλιστα θα επεκταθεί μέχρι και το 2000. Σ’ ότι αφορά όμως τους οικοδόμους αυτό «πάγωσε». Οι οικοδόμοι παρά το γεγονός ότι κινητοποιήθηκαν σε περιφερειακό επίπεδο γιατί εξαπατήθηκαν με τον ίδιο τρόπο και οικοδόμοι της Καβάλας και της Δράμας ωστόσο δεν προέβησαν σε μηνύσεις γιατί φοβούνται ότι μηνύοντας αυτούς που τους εξαπάτησαν θα μπλέξουν κι ίδιοι μιας και γνωρίζουν ότι αυτός ο τρόπος  εξαγοράς των ενσήμων είναι παράνομος. Ο εισαγγελέας όμως έχει το φάκελο και τα στοιχεία και μπορεί να ενεργήσει αυτεπάγγελτα. Πάντως μέχρι στιγμής αυτό δεν έγινε.
Μ.Ξ.  

   
7 μήνες απλήρωτοι στην LEON GAS Α.Β.Ε.Ε.


Έκαναν έκαναν υπομονή αλλά δεν άντεξαν οι 27 εργαζόμενοι της LEON GAS Α.Β.Ε.Ε. που δραστηριοποιείται στην ΒΙ.ΠΕ Ξάνθης από το 1996 με αντικείμενο εργασιών την  εμφιάλωση και εμπορία υγραερίων. 7 μήνες είναι απλήρωτοι και απ’ τα «αφεντικά» ούτε μιλιά…Απευθύνθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης το οποίο και έκανε ενέργειες με τη δικηγόρο του για να γίνει τριμερής στην Επιθεώρηση Εργασίας. Η ενέργειά τους αυτή φαίνεται να …θορύβησε τους ιδιοκτήτες της εταιρείας οι οποίοι και ήρθαν πάραυτα στην Ξάνθη και τους ζήτησαν να κάνουν ακόμη λίγο υπομονή και ότι θα πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα τους. Αναμένεται τώρα ν’ αποφασίσουν οι εργαζόμενοι αν θα αποδεχτούν το αίτημα του ιδιοκτήτη να κάνουν δηλαδή κι άλλο υπομονή ή θα προβούν σε διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους με άλλο τρόπο.
Μ.Ξ.

   
Μπαξέδες και αλλού


  Κρίνοντας από την απήχηση που είχε ο δημοτικός μπαξές της Ξάνθης, ο δήμος προσανατολίζεται τώρα στην επέκταση αυτής της υπηρεσίας και στους κατοίκους των Κιμμερίων, με δεδομένο ότι δίνεται η δυνατότητα στους δημότες να καλλιεργήσουν οι ίδιοι τα προϊόντα τους, να τα προμηθεύονται άρα οικονομικά και παράλληλα να εμπλέκονται σε μία δημιουργική –κατ’ άλλους ακόμη και ψυχοθεραπευτική- δραστηριότητα. Αλλά και για τον ίδιο το δήμο είναι μία αρκετά «ανώδυνη» επιλογή, αφού το κόστος είναι περιορισμένο και παράλληλα αξιοποιούνται δημοτικές εκτάσεις.
Γι’ αυτό υπάρχει και η σκέψη να πολλαπλασιαστούν οι δημοτικοί λαχανόκηποι, με το ίδιο ή άλλο καθεστώς, επειδή τώρα είναι μόνο για την τρίτη ηλικία και προσφέρεται δωρεάν η συνολική κατανάλωση νερού. Έτσι επόμενοι στόχοι είναι οι δημοτικοί μπαξέδες σε Εκτενεπόλ, αλλά και στο Πετροχώρι, όπου ο δήμος μπορεί να διαθέσει 30 στρέμματα για τις καλλιέργειες ευπαθών ομάδων δημοτών.
Ε.Δ.  

 
Η…. επόμενη;


  Με το που τελείωσε η απογραφή δικαιούχων προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων, ξεκίνησε η απογραφή των συνταξιούχων και όλοι σιγά σιγά αρχίζουμε να απογραφόμαστε, μπας και μπει μία τάξη στο ρημάδι το κράτος μας και δούμε ποιοι είμαστε τελικά, τι παίρνουμε και τι προσφέρουμε.
Όπως πολύ σωστά σημείωσε και η κ. Μπαλτζοπούλου στο σχετικό ρεπορτάζ του σημερινού φύλλου του «Ε», η ανάγκη έφερε τις απογραφές, μπας και γλιτώσουμε από το να γίνει όλη η χώρα «μαϊμού». Ας είναι κι έτσι…
Ε.Δ.    

Η τελευταία κουβέντα  


Χαμήλωσαν οι τόνοι της εβδομάδας μεταξύ Ξυνίδη και Κοντού, αν και ο «πόλεμος» είναι μακριά απ’ το τέλος. Ο Σωκράτης Ξυνίδης επανήλθε και την Παρασκευή με νέα λακωνική δήλωση όπου αναφέρει: «τώρα, που ο κ. Κοντός ‘στέγνωσε’ επιχειρημάτων για το θέμα της γεωθερμίας, θα τολμήσει αλήθεια να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τους χειρισμούς της καθοδηγούμενης από τον ίδιο ΣΕΚΕ στο θέμα της πώλησης της ΣΕΚΑΠ;». Πράγμα που σημαίνει τι; Νέα «γκάζια»…
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…