Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το Ιατροκοινωνικό κέντρο Δροσερού κατά δημοσιευμάτων και Νοσοκομείου

Το Ιατροκοινωνικό κέντρο Δροσερού κατά δημοσιευμάτων και Νοσοκομείου

0
emvolio-empros

Με κεντρικό θέμα τους εμβολιασμούς των παιδιών του οικισμού

Κάνουν λόγο για παραπλανητικές και ανυπόστατες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν. Παρουσιάζουν τις δράσεις του Κέντρου

Κατά δημοσιευμάτων του τοπικού Τύπου βάλει με ανακοίνωσή του το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Δροσερού με αφορμή την παροχή εμβολιαστικής κάλυψης στα παιδιά του οικισμού. Στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για παραπλανητικές πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, ενώ εμμέσως αναφέρονται στο πρόγραμμα εμβολιασμών της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης.
Στο κείμενο καταγράφεται ο εμβολιασμός για2070 παιδιά του Δροσερού και για μια σειρά από δράσεις που συμμετέχει το Κέντρο. Η κριτική επικεντρώνεται στην προσπάθεια, όπως την παρουσιάζουν, να γίνει το Δροσερό «κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Η ανακοίνωση του ιατρικού τμήματος του Ιατρο-Κοινωνικού Κέντρου Ξάνθης  (Δροσερό)
Από τελευταία δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο πληροφορηθήκαμε για δήθεν ελλείψεις στην παροχή  εμβολιαστικής κάλυψης στον παιδικό πληθυσμό του Δροσερού Ξάνθης και για “σωτήριες”  παρεμβάσεις διαφόρων στην υγεία των παιδιών του Δροσερού.
Με την παρούσα, καταγγέλλουμε ως ανυπόστατα και παραπλανητικά όλα τα παραπάνω και επιθυμούμε να παρουσιάσουμε την πραγματική κατάσταση, ώστε στο μέλλον,  να μην χρησιμοποιούν ορισμένοι το Δροσερό Ξάνθης σαν  «κολυμβήθρα του Σηλωάμ»
Κάνουμε λοιπόν γνωστό στους κυρίους αυτούς, ότι στον οικισμό του Δροσερού Ξάνθης, τα τελευταία  6 χρόνια λειτουργεί με πρόγραμμα που δημιουργήθηκε αλλά και εποπτεύεται από τον δήμο Ξάνθης το ΙΑΤΡΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΟΣΕΡΟΥ.
Το κέντρο αυτό και ιδιαίτερα το ιατρικό του τμήμα έχει στις αρμοδιότητές του τον εμβολιασμό του παιδικού πληθυσμού.
Αναφέρουμε λοιπόν ότι έχουμε καταγεγραμμένα 2070 παιδιά των οποίων παρακολουθούμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα και αποστέλλουμε κάθε μήνα εκθέσεις στον δήμο Ξάνθης καθώς και στο υπουργείο υγείας.
Συνολικά εξυπηρετούμε περισσότερο πληθυσμό από το ΣΥΝΟΛΟ των εννέα άλλων ιατροκοινωνικών κέντρων που λειτουργούν στην βορειοανατολική Ελλάδα.
Έχουμε καταφέρει σε συνεργασία και με το τμήμα υγείας της νομαρχίας, να μην εμφανίζονται  τα  4 τελευταία χρόνια ομαδικά κρούσματα (επιδημίες) διαφόρων ασθενειών όπως συνέβαινε στο παρελθόν.
Επίσης σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ συμμετέχουμε αυτό το διάστημα σε έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την εξαφάνιση της πολιομυελίτιδας.
Θέλουμε να πληροφορήσουμε επίσης, ότι κατά το ήμισυ η δουλειά μας στο κέντρο είναι εθελοντική και βασίζεται στην διάθεση για προσφορά των νοσηλευτριών και του γιατρού.
Για αυτούς και άλλους εξίσου σημαντικούς λόγους που δεν θα αναφέρουμε εδώ, ζητούμε να μην ξαναγίνει το θέμα του παιδικού εμβολιασμού στο Δροσερό αντικείμενο οποιασδήποτε «εκμετάλλευσης»  και ο τοπικός τύπος ηλεκτρονικός και μη να είναι  πιο προσεκτικός όταν δημοσιεύει τέτοιου είδους δηλώσεις.  
Θερμή παράκληση στον τοπικό τύπο, όταν προκύπτει ανάλογο θέμα να απευθύνεται για περισσότερες πληροφορίες στην υπηρεσία μας, που είναι και η πλέον αρμόδια. 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…