Υλικά
Για τη ζύμη
100γρ ανθότυρο
1 αυγό
2 κουτ. σούπας λάδι
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
Για τη γέμιση
250γρ σπανάκι χοντροκομμένο
3 πράσα σε ροδέλες (τα πράσινα μέρη)
3 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
3-4 κλωνάρια μάραθου
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
100γρ.ανθότυρο
Αλάτι πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κεσεδάκι τριμμένο τυρί ένταμ
5- 6 κουταλιές κρέμα γάλακτος ή αδιάλυτο γάλα εβαπορέ Â
Εκτέλαση
Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε σελοφάν κι αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και τα κομμένα λαχανικά μας εκτός από το σπανάκι κι αφήνουμε να μαραθούν σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε τα λαχανικά, προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι και συνεχίζουμε με το σπανάκι. Ενώνουμε τα λαχανικά προσθέτοντας το ανθότυρο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και θα αναδεύουμε καλά.
Σε ελαφρά λαδωμένη ταρτιέρα απλώνουμε τη ζύμη και από πάνω τη γέμιση. Καλύπτουμε Â με το τριμμένο ένταμ και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.