Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επισκέψεις για γνωριμία και «συμπάθεια» από το Σύλλογο Επιστημόνων της Μειονότητας

Επισκέψεις για γνωριμία και «συμπάθεια» από το Σύλλογο Επιστημόνων της Μειονότητας

0
sam_4767-empros

Το νέος Δ.Σ. του συλλόγου συναντήθηκε με τους δημάρχους Ξάνθης και Τοπείρου και με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ

Τους ενημέρωσαν για τους σκοπούς του συλλόγου και ζήτησαν τη συνεργασία και τη στήριξη των αρχών στις εκδηλώσεις τους

Με εθιμοτυπικές επισκέψεις γνωριμίας  με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο την ενημέρωσης για τους στόχους του συλλόγου και της ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας,  ξεκινά τα καθήκοντά του το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Συλλόγου Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου με τους Δημάρχους Ξάνθης και Τοπείρου , κ. Μ. Στυλιανίδη και Σ. Χατζηευαγγέλου αντίστοιχα, ενώ την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Άρη Γιαννακίδη.

Ο Σύλλογος Επιστημόνων της μειονότητας στο Δήμαρχο Ξάνθης
Ο Δήμαρχος Ξάνθης υποδέχτηκε το Δ.Σ. του συλλόγου και στον χαιρετισμό του  δήλωσε «τη χαρά και την ευχαρίστησή του για την εθιμοτυπική επίσκεψη του ΔΣ του ΣΕΜΔΘ». Εκ μέρους του ΣΕΜΔΘ – όπως αναφέρεται σε σχετική ενημερωτική ανακοίνωση του συλλόγου –  πήρε το λόγο ο κος Ερκάν Ρουσιάν, ο οποίος αφού σύστησε τα καινούρια μέλη του ΔΣ, επισήμανε  την ενεργή υποστήριξη του Δήμου για εκδηλώσεις του συλλόγου κατά το πρόσφατο παρελθόν, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και ζήτησε να δεσμευθεί και για μελλοντικές συνεργασίες. Ο πρόεδρος κ. Ρουσιάν, δήλωσε ότι ο σύλλογος εκτός από μειονοτικά θέματα, ασχολείται και με ζητήματα που σχετίζονται με το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, δίνοντας το παράδειγμα του ολοκαίνουριου και πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου που δώρισε ο σύλλογος στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Ο κ. Κουράκ (μέλος του νυν ΔΣ του συλλόγου) έδωσε ως παράδειγμα την συμμετοχή του συλλόγου στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Νομαρχία Ξάνθης με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, με θέμα την “Οικονομική Κρίση και Ευάλωτες Ομάδες“, και έδωσε το μήνυμα ότι ο σύλλογος είναι έτοιμος να συνεισφέρει για οποιοδήποτε θέμα προκύψει. Τέλος, ο κ.  Στυλιανίδης από τη μεριά του δήλωσε ότι τέτοιες δραστηριότητες είναι πάντοτε επωφελής για την κοινωνία και ευχήθηκε στο ΔΣ του συλλόγου κουράγιο, δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους.

SAM_4765-emprosΣτον δήμαρχο Τοπείρου…
Ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου και ο αντιδήμαρχος κος Ναζήφ Ναζήφ υποδέχτηκαν το Δ.Σ. του συλλόγου.  Η επίσκεψη διήρκησε πάνω από μία ώρα μέσα σε μια εγκάρδια ατμόσφαιρα. Ο κ. Ρουσιάν έκανε μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με τους σκοπούς και δραστηριότητες του ΣΕΜΔΘ υπενθυμίζοντας ότι πολλά από τα μέλη του συλλόγου είναι κάτοικοι του Δήμου Τοπείρου. Και επεσήμανε ότι το νέο ΔΣ έχει ως κυριαρχικό σκοπό να διευρύνει τις επαφές του συλλόγου με όλες τις τοπικές αρχές και άρχοντες, αναζητώντας με αυτό τον τρόπο μελλοντικές συνεργασίες σε κοινές εκδηλώσεις. Ο. κ. Χατζηευαγγέλου δήλωσε εντυπωσιασμένος από την κίνηση αυτή του συλλόγου, το οποίο όπως είπε πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους υπόλοιπους συλλόγους και  ανοιχτός σε κάθε πρόταση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

SAM_4775-emprosΕπίσκεψη στον Περιφερειάρχη
Κατά την επίσκεψη στον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη το ΔΣ του Συλλόγου υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Χουσεΐν Ερτζάν. Κατά την ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε, ο πρόεδρος του συλλόγου κος Ρουσιάν Ερκάν, επισήμανε πως σκοπός του συλλόγου δεν είναι να ασχολείται μόνο με θέματα της μειονότητας αλλά παράλληλα και θέματα που απασχολούν και την πλειονότητα. Από την μεριά του ο κ. Γιαννακίδης  αναφέρθηκε στην σημασία που δίνει για την ανάπτυξης της Περιφέρειας, σημειώνοντας πως τα προβλήματα του τόπου είναι κοινά και πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού με συλλογική ευθύνη από την μειονότητα και από την πλειονότητα. Εξέφρασε επίσης την πίστη του πως μαζί με την ανάπτυξη του τόπου, θα υπάρξει και η ανάλογη εξάλειψη των όποιων διακρίσεων που υπάρχουν στην περιοχή και πως  η επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων μπορεί να αντιμετωπισθεί με κοινή προσπάθεια της νεολαίας της μειονότητας και της πλειονότητας. 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λήγουν την Κυριακή τα voucher κοινωνικού τουρισμού 2023-24

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν κάνει χρήση του συνόλου των επιταγών του, αποκλείεται απ…